Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Piszę z prośbą o pomoc w wyborze farby do pomalowania pomieszczeń do domu. Ściany i sufit zostały zagruntowane śnieżką, na sufit kupiłem farbę jeger anitreflex mat. Zastanawiamy się teraz nad farbami na ściany. Żona testuje kolory - wybrała 12 próbek :) z magnata ceramic i duluxa easy care. Czy możecie podzielić się doświadczeniami z użytkowania tych farb? Którą wybrać?

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam z tej strony Michał, mam pytanie odnośnie odnawiania ściany a mianowicie chodzi o to że chce odmalowac ściany u syna w pokoju. Ściany mają kolor biały i na taki tez kolor będę malował z tym że na jednej ze ścian byla fototapeta przyklejona około 1,70 na 1,20 po zdarciu tej tapety przy użyciu specjalnego preparatu do odklejania tapet odeszły razem z nią kawałki farby i teraz co mam zrobić aby pokryć ten pusty nierównomierny prostakat? Galdź? Gips? Szpachla? Sam nie wiem jak sobie z tym poradzę ponieważ jestem amatorem, więc proszę o pomoc najlepiej etapami i jakie preparaty muszę zakupić mam tylko Farbe i walki pędzle itp. Z góry dziękuję za pomoc.

Michał.

• 3 weeks później...
Piszę z prośbą o pomoc w wyborze farby do pomalowania pomieszczeń do domu. Ściany i sufit zostały zagruntowane śnieżką, na sufit kupiłem farbę jeger anitreflex mat. Zastanawiamy się teraz nad farbami na ściany. Żona testuje kolory - wybrała 12 próbek :) z magnata ceramic i duluxa easy care. Czy możecie podzielić się doświadczeniami z użytkowania tych farb? Którą wybrać?

Wiesz, tu można pogadać na kilka kwestii, chociaż w pierwszej kolejności gratuluję wzięcia 12 próbek, nieźle! ;) Jak wyglądało to z testerami? Bo przykładowo w :spam:to koszt bodajże 9,99.

Powiedz proszę jakie masz w ogóle oczekiwania do ścian, bo w gruncie rzeczy możesz pójść w dwóch-trzech kierunkach: trzymać się Śnieżki, sięgnąć po klasyczne opcje, jak mat, który wspomniałeś i zaoszczędzić trochę kasy, ale możesz też sięgnąć właśnie po broń ciężką. Tylko przykładowo Ceramic Clean to już trochę terminator do zadań specjalnych (przy dzieciach pewnie nie pożałujesz na długą metę...)

Edytowane przez Greengaz

Testery kosztowały coś koło 4,5 zł.

Ostatecznie pokoje synów pomalowaliśmy duluxem easy care +, a wszystkie inne pomieszczenia magnatem ceramic.

O, wow, to dobra cena. Te od :spam: rzeczywiście sporo droższe.

Jak koniec końców wyszło Ci z efektem? Wszystko ok?

Edytowane przez Greengaz