AxLe 10.04.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Pytanie j.w co o tym sądzicie warto czy nie lepsze może rolety. Dodam że domek mały i parterowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 10.04.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 AxLe, czy mają być na stałe, czy otwierane, bo to różnica. Przy zamontowanych na stałe nie możesz wyjść przez okno np. w razie pożaru - pozostają tylko drzwi. Osobiście wybrałabym rolety (m.in. ze względów estetycznych)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 10.04.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 AxLe, czy mają być na stałe, czy otwierane, bo to różnica. Przy zamontowanych na stałe nie możesz wyjść przez okno np. w razie pożaru - pozostają tylko drzwi. Osobiście wybrałabym rolety (m.in. ze względów estetycznych)... Popieram w 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 10.04.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Nie bardzo umiem wyobrazić sobie otwieranie krat podczas pożaru. Jakie to miało by być zamknięcie. Na szczęście nigdy nie przeżyłem takiej sytuacji, ale wiem że ludzie w panice mają problem otworzyć normalne drzwi. Pozostaje więc tylko roleta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Rolety antywłamaniowe - wewnętrzne czy zewnętrzne - wybór inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 11.04.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Na rolety antywłamaniowe to trzeba uważac bo mozna sie naciąć. Chodzi mi o to, że wiekszość sprzedawców rolet reklamuje je jako antywłamaniowe a faktycznie to nie maja one z tym nic wspólnego - są wykonane z cienkiej blaszki i wypełnione pianką. Oczywiście stanowią one zabezpieczenie ale nie sa to antywłamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 11.04.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Zapomniałem - popieram rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 11.04.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 W ogóle nie wyobrażam sobie mieszkania w okratowanym domu Czułabym się chyba jak w więzieniu. Wyłącznie rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.04.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Antywłamaniowe rolety . Przecież można przez nie przejść z dużym nożem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 11.04.2005 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Jeśli wiecie o ile procent droższe są okna antywłamaniowe od typowych to napiszcie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.04.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Jeśli wiecie o ile procent droższe są okna antywłamaniowe od typowych to napiszcie. Dzięki. Bardzo różnie w różnych firmach. Np.(podaję na swoim przypadku) Salamander 3D złoty dąb-13tys netto -P4 - 3105,00 netto -okucia antywyważeniowe - 1650,00 netto Jezierski 5-kom Elita kolor-10,9tys brutto (7%) -P4 - 6550,00 brutto -okucia -3020,00 brutto Najmniejsze różnice są przy oknach drewnianych ,rzędu 15-20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.04.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Antywłamaniowe rolety . Przecież można przez nie przejść z dużym nożem. Mniejszych "mośków" odstraszą. Jak "większe" się uprą i będą wiedzieć, że Cię w domu nie będzie, to wywalą Ci dziure w ścianie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 12.04.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Moim zdaniem rolety mają same wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.04.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Przesadzasz .. Można dzięki nim zaoszczędzić na żaluzjach tudzież tradycyjnych roletach :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 12.04.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 A jakie wg Ciebie mają zalety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.04.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Zniżka przy ubezpieczeniu mieszkania Psychiczne poczucie większego bezpieczeństwa domku kiedy wyjezdzamy Możliwość odcięcia się od świata kiedy mamy na to ochotę - ważne jeśli ktoś ma ochotę łazić po chałupie nago Można używać jako żaluzji To tyle, ale to co dla mnie jest zaletą dla innego równie dobrze może być wadą także nie widzę sposobu aby Cię do nich przekonać Jeśli będzie mnie stać na takie coś na pewno je sobie zainstaluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 12.04.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Jeśli będzie mnie stać na takie coś na pewno je sobie zainstaluje. Bo są drogie. Droższe niż okna z szybami P4 i WK-II.A nie spełniają ich roli. Ja też nie będę Ciebie przekonywał do niczego innego ,ale rozważ to: -cena -zerowe zabezpieczenie antywłamaniowe -awaryjność(wiem coś o tym) -wyjeżdżasz na 2 tyg,zamykasz,ciemno.Co z roślinkami? -Ciebie nie widać ,ale Ty też nic nie widzisz co się dzieje na zewnątrz -złodzieje doskonale wiedzą kiedy nikogo nie ma w domu. -estetyka (ale to rzecz gustu) Jedyny plus jaki przychodzi mi do głowy to zacienienie latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 12.04.2005 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Dzięki wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniczka 13.04.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 ......... tylko rolety! A może chcesz, aby Twój domek wyglądał jak areszt śledczy? Bez żadnego ALE, TYLKO ROLETY! pozdro aniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 14.04.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Pytanie j.w co o tym sądzicie warto czy nie lepsze może rolety. Dodam że domek mały i parterowy Oj zadnych krat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts