Daria 14.04.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Kraty to przeżytek minionej epoki, kiedy nikt jeszcze nie słyszał o rolet antywłamaniowych. Nie wyobrażam sobie kraty u siebie w oknach, chociażby ze względów bezpieczeństwa wspomnianych powyżej. Nie wspominam o estetyce - nie ma takich krat które moim zdaniem by nie szpeciły wyglądu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 19.04.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Rolety antywłamaniowe - wewnętrzne czy zewnętrzne - wybór inwestora. Wewnętrznych nie polecam, z doświadczenia. Pomimo jasnych kolorów w lato sie nagrzewają i tym samym oprócz rolet mamy w pomieszczeniu dwa grzejniki 2x1,5m Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 22.04.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ani kraty, ani rolety. Na dużych przeszkleniach ew. szyby (i ramy) antywłamaniowe, poza tym alarm - agencja ochrony. U mnie będzie jeszcze pies... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 22.04.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Pytanie j.w co o tym sądzicie warto czy nie lepsze może rolety. Dodam że domek mały i parterowy kraty bllleeeeeee, mieszkałem w domu 2 lata z kratami nieotwieranymi, psychiczny koszmar i parę nerwowych pobudek w nocy, gdy śniło mi się, że dom sie pali - całe szczęście, ze to tylko były sny. Kraty odradzam - zresztą i tak je można wyrwać podczepiając linkę do haka jakiegoś poloneza rolety, hmmm? wybierałem między nimi a P4 z okuciami antywłamaniowymi. padło na P4 - bo rolety należy zawsze opuszczać, nwet idąc na 10 miniut do sklepu - ręcznie opuszczać tyle rolet? to nie dla mnie !! napęd elektryczny do nich nie jest tani - ciemno w domu ---> kwiatki (argument żony) - cenowo wyszło mi taniej P4 z okuciami (do okien PCV) niż rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.04.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 kraty a feee rolety zewn. też nie rolety wewn. ???? alarm tak!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 23.04.2005 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Pytanie j.w co o tym sądzicie warto czy nie lepsze może rolety. Dodam że domek mały i parterowy kraty bllleeeeeee, mieszkałem w domu 2 lata z kratami nieotwieranymi, psychiczny koszmar i parę nerwowych pobudek w nocy, gdy śniło mi się, że dom sie pali - całe szczęście, ze to tylko były sny. Kraty odradzam - zresztą i tak je można wyrwać podczepiając linkę do haka jakiegoś poloneza rolety, hmmm? wybierałem między nimi a P4 z okuciami antywłamaniowymi. padło na P4 - bo rolety należy zawsze opuszczać, nwet idąc na 10 miniut do sklepu - ręcznie opuszczać tyle rolet? to nie dla mnie !! napęd elektryczny do nich nie jest tani - ciemno w domu ---> kwiatki (argument żony) - cenowo wyszło mi taniej P4 z okuciami (do okien PCV) niż rolety No i może to jest najlepsze rozwiązanie, jeżeli możesz podać o ile procent droższe jest okno z okuciami P4 od typowego to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 23.04.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Axle nie umiem ci dokładnie tego wyłuskać, mój dom buduje developer, choć o pozycji kazdej cegły decyduję sam stety i niestety dom to segment w zabudowie szeregowej, w oknach na parterze (duże w kuchni, oraz jedno w salnie plus jedno duże potrójne tarasowe, ... o łącznej powierzchni ok. 11m2) montuje PCV z szybą P4 i okuciami 4-tej klasy, dopłacam za to 2000 zł do standardu jaki mam w umowie z developerem, a jest to PCV obustronny dowolny kolor na profilu 4 komorowym szerokim (80 mm) z k=1.1 dla szyby. robienie P4 na piętrze moim zdaniem mija się z celem, złodziejaszek generalnie "atakuje"okna na parterze, jeśli cie nie ma próbuje różnych sztuczek z oknem, jeśli nie da sie jego wybić (P4) to może jakąs łapkąmożna je rozp...(przepraszam) otworzyć... no ale tu zonk bo jest porządne okucie. oczywiście wszystko jest do przejścia, ale tu chodzi o czas !!!!! albo koleś da spokój, albo próbuje dalej, ale od pierwszego uderzenia, wiercenia, itp, wyje alarm z interwencja !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 23.04.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Krraty brrrr. nie mam ochoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek33 26.04.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Kraty nie sa rzeczywiscie specjalnie estetyczne, ale skutecznie odstraszaja nieproszonych gosci. Nie nalezy przesadzac z tym panikowaniem na wypadek pozaru i wrazeniem siedzenia w wiezieniu. U siebie raczej nie załoze krat, ale nie krytykuje tych którzy uwazaja to rozwiazanie za lepsze ... Poza tym kraty jesli ktos sie troche wysili moga nie rzucac sie tak mocno w oczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 26.04.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Szyby i okucia antywłamaniowe + dobry alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 27.04.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Małe okienko, gdzieś z boku - może być śmiało okratowane ( wówczas na stałe ). Duże okna - te podstawowe - absolutnie. Ja mam w planie okna z okuciami antywłamaniowymi oraz szyby P4 wraz z alarmem. Wiem, że wiele osób na takie rozwiązanie się decyduje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 27.04.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Opuszczone rolety to prawie zaproszenie dla złodzieja...dlatego wybiłam je sobie z głowy!Dwa okienka od północy i od lasu będą z kratami, reszta nie Będzie alarm i duży pies! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaa 04.05.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Proponuję pod rozwagę okiennice. Są ozdobą ale i chronią - częściowo. Dla złodzieja nie ma "drzwi" nie do otwarcia. Na etapie budowy braliśmy pod uwagę różne zabezpieczenia. Najpewniejszym dla nas alarmem są sąsiedzi. Mamy tak usytuowany dom, że widać co się dzieje z każdej strony. Poza tym to wieś, gdzie wszyscy się znają a każda obca twarz jest "rejestrowana". Pozdrawiam, mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 04.05.2005 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Szyby i okucia antywłamaniowe + dobry alarm. Chyba zdecyduję się na takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martar 17.05.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 kraty w pomieszczeniu gospodarczym,garazu poza tym rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 18.05.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Szyby i okucia antywłamaniowe + dobry alarm. Chyba zdecyduję się na takie rozwiązanie. ...alarm z powiadomieniem do centrum monitoringu oczywiscie! Szyby P4i okucia właściwe - jak najbardziej OK Jestem przeciw kratom, poprzeczkom w oknach balkonowych, nawet szprosy mnie irytują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 18.05.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Też jestem za alarmem i BRYGADĄ "RR" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 18.05.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Myslal juz ktos na temat okennic zamykanych kiedys to rozwiazanie bylo bardzo popularne o teraz jak sie zrobi je ladne moze byc orginalnym rozwiazaniem. Ja sie wlasnie zastanawiam nad zrobieniem okiennic do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 20.07.2005 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Jeśli będzie mnie stać na takie coś na pewno je sobie zainstaluje. Bo są drogie. Droższe niż okna z szybami P4 i WK-II.A nie spełniają ich roli. Ja też nie będę Ciebie przekonywał do niczego innego ,ale rozważ to: -cena -zerowe zabezpieczenie antywłamaniowe -awaryjność(wiem coś o tym) -wyjeżdżasz na 2 tyg,zamykasz,ciemno.Co z roślinkami? -Ciebie nie widać ,ale Ty też nic nie widzisz co się dzieje na zewnątrz -złodzieje doskonale wiedzą kiedy nikogo nie ma w domu. -estetyka (ale to rzecz gustu) Jedyny plus jaki przychodzi mi do głowy to zacienienie latem. Podpisuję się pod tym obiema rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 07.09.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 kraty nie ,lepsze rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts