gagucha 10.04.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Witam, mam mieszkanie na poddaszu ok 5m wys. i chcę zorganizować tam antesolę. Jak się to robi? jakie wymiary muszą być zachowane i co trzeba o tym wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magus 19.04.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witam, mam mieszkanie na poddaszu ok 5m wys. i chcę zorganizować tam antesolę. Jak się to robi? jakie wymiary muszą być zachowane i co trzeba o tym wiedzieć? Przede wszystkim musisz sobie odpowiedziec na pytania: 1. Jaka funkcje ma pelnic antresola (pomieszczenie gospodarcze, pokoj dzienny, sypialnia, itp.) 2. Z czego chcesz ja zrobic (zalezy w duzej mierze od funkcji jakie ma pelnic): - konstrukcja stalowa - konstrukcja betonowa - konstrukcja drewniana 3. Jaka powierzchnie ma miec antresola - czy w calym mieszkaniu masz 5m wysokosci? A moze masz ukosy? - od tego bedzie zalezal konstrukcja. Poogladaj sobie rozne konstrukcje w internecie i roznych ksiazkach. Jak juz wiesz czego mniej wiecej chcesz to poszukaj firmy zajmujacej sie wykonywaniem antresol - zwlaszcza, jak ma byc ze stali albo drewna. Ja zrobilem antresole czesciowo betonowa, a czesciowo z drewna (z drewnianymi schodami). Mam mieszkanie na poddaszu, ale posiadam ukosy - w najwyzszym punkcie jest jakies 5m. Wiekszosc antresoli jest betonowa, a tylko nad salonem jest drewniana z drewnianymi schodami Jak by co to moge polecic wykonawce czesci drewnianej, jezeli masz mieszkanko w poblizu Krakowa - ekipa sprawna, tania i solidna! (zreszta wykonuja rozne konstrukcje drewniane - nie tylkoantresole) pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.04.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Chce zbudowac antresole w mieszkaniu. Jestem z Krakowa. Bede bardzo wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts