nurni 06.06.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Domek fajnie się prezentuje, tylko, że z tej strony nikt go nie będzie oglądał.Nie masz może rysunków z wyskości oczy patrzącego?Jedno spostrzeżenie - komin w kalenicy. Pamiętam, że zawsze się mówiło żeby komina w kalenicy nie było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 06.06.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Domek fajnie się prezentuje, tylko, że z tej strony nikt go nie będzie oglądał. Nie masz może rysunków z wyskości oczy patrzącego? Jedno spostrzeżenie - komin w kalenicy. Pamiętam, że zawsze się mówiło żeby komina w kalenicy nie było. Pozdrawiam rysunki mam, ale na razie tylko na papierze. zeskanować muszę jak tylko to zrobię to wkleję. a z tą kalenicą to jakiś poważny błąd? Bo na to bym nie wpadł, że to źle może być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 06.06.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 aha! nie ma to jak kreatywne myślenie... z braku skanera zrobiłem zdjęcia stron projektu i już są nowe obrazki w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 06.06.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 rysunki mam, ale na razie tylko na papierze. zeskanować muszę jak tylko to zrobię to wkleję. a z tą kalenicą to jakiś poważny błąd? Bo na to bym nie wpadł, że to źle może być... Nooooo, teraz to dopiero widać dom w całej okazałości. Bardzo ładny - nawet trochę mi nasz przypomina, tylko bez garażu. W wielu miejscach czytałem, że komina w kalenicy być nie powinno bo osłabia się najważniejszy element nośny dachu. Moja architektka i konstruktor byli tego samego zdania. Z drugiej strony widuje się takie rozwiązanie, dom stoi i wszystko jest OK. Jeżli Twój architekt i konstruktor są zgodni co do takiego rozwiązania to chyba można śmiało tak robić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 07.06.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Piekne dziury, piekna przyczepka, piekny projekcik i talencik literacki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 07.06.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 W wielu miejscach czytałem, że komina w kalenicy być nie powinno bo osłabia się najważniejszy element nośny dachu. Moja architektka i konstruktor byli tego samego zdania. Z drugiej strony widuje się takie rozwiązanie, dom stoi i wszystko jest OK. Jeżli Twój architekt i konstruktor są zgodni co do takiego rozwiązania to chyba można śmiało tak robić. Pozdrawiam uff... no to trochę sie uspokoiłem, bo już myslałem, że mi sie dom zawali... ale mam nadzieję, że architekt wiedział co robi i nie omieszkam go przy okazji zapytać... chociaż komin w kalenicy jest tylko w tej jednej lukarnie, a nie w głównej kalenicy, więc może nie będzie tak źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 07.06.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Piekne dziury, piekna przyczepka, piekny projekcik i talencik literacki... dzięki za miłe słowa. chociaż co do talenciku literackiego to bym się spierał, bo ja umysł ścisły (co nie oznacza ściśnięty ) raczej jestem i jak czytam niektóre dzienniki to żal ściska (serce a nie umysł ), że ja tak piknie pisać nie potrafię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 07.06.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Cnota skromnosci ? Czyta sie to znakomicie mimo Twoich zapewnien o braku humanistycznych inklinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 07.06.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Cnota skromnosci ? Czyta sie to znakomicie mimo Twoich zapewnien o braku humanistycznych inklinacji. dzięki! miło mi bardzo. ale to może dlatego, że dużo zdjęć daję, a jak to powiadają - jeden obraz wart tysiąca słów (czy jakoś tak...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 07.06.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Dziennik rzeczywiście wielce interesujący, a TEŚCIA można tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 08.06.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Dziennik rzeczywiście wielce interesujący, a TEŚCIA można tylko pozazdrościć dzięki! a teść buduje też dla siebie (bo połowa parteru będzie niezależna i teściowie tam zamieszkają) więc się stara... ale pomysły ma czasami rzeczywiście niesamowite... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.06.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Kurczę, ten teść to prawdziwy wynalazca. A może on kasę powinien zarabiać na swych patentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 10.06.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Kurczę, ten teść to prawdziwy wynalazca. A może on kasę powinien zarabiać na swych patentach. a może ja sam zacznę produkcję??? - pieniądze na budowę będą jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 16.06.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Witam. Nie poszło by nam tak szybko, gdyby nie TEŚCIU, który wymyślił i wykonał specjalny przyrząd do przeplatywania środkowego drutu przez siatkę. Kolejny przyrząd autorstwa Twojego Teścia bardzo mnie zainteresował. Podobnie jak poprzedni który pokazałam mężowi i powiedziałam,że też taki musimy mieć. Jak będę na etapie stawiania płotu na pewno się odezwę, aby poznać tajniki nowego urządzenia. Wasza pierwsza budowla na działce przepiękna. Jeśli ona taka piękna to jaki będzie domek, fiu, fiu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 17.06.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Kolejny przyrząd autorstwa Twojego Teścia bardzo mnie zainteresował. Podobnie jak poprzedni który pokazałam mężowi i powiedziałam,że też taki musimy mieć. Jak będę na etapie stawiania płotu na pewno się odezwę, aby poznać tajniki nowego urządzenia. Wasza pierwsza budowla na działce przepiękna. Jeśli ona taka piękna to jaki będzie domek, fiu, fiu. Pozdrawiam. witam! przyrząd do przeciągania drutu opisałem w dzienniku - można korzystać i dzięki za zachwyty nad kibelkiem. piękny czy nie, ale za to jakże przydatny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.06.2005 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 NO tak przy tej siatce to palce bolą, ale pomyślcie sobie, że: - jestescie conajmniej kilka stów do przodu, - macie satysfakcje, że to wasze dzieło. My niestety nie robimy sami - bo ja brzuchata , a Miś nie ma urlopu. I bardzo nam sie to nie podoba. Pozdrówka, proszę o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 24.06.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 NO tak przy tej siatce to palce bolą, ale pomyślcie sobie, że: - jestescie conajmniej kilka stów do przodu, - macie satysfakcje, że to wasze dzieło. i dokładnie o to chodzi! - satysfakcja i trochę zaoszczędzone a na dniach się zabieramy za robienie przyłącza wodociągowego. My niestety nie robimy sami - bo ja brzuchata , a Miś nie ma urlopu. I bardzo nam sie to nie podoba. Pozdrówka, proszę o fotki Gratulacje! A kiedy dzidziuś przyjdzie na świat? Bo nasz we wrześniu! A Kasia też nie może się pogodzić z tym, że musi siedzieć w domu i na działce nic nie może pomóc... Ale dziecko ważniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 27.06.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Czytają, czytają - możesz być spokojny. Ja zaglądam systematycznie. Dawno temu (latem ubr) też miałem podobne zmartwienia, że ludzie murują, leją stropy itd itp, a ja tylko załatwiałem papiery, ale się nie przejmuj - tylko naprzód ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 27.06.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Eee..tam ..nie marudż... Masz piękne ogrodzenie!!! Też już chciałabym mieć KLUCZ do bramy...A o fndamencie...kibelka..pierwszy raz słyszę ...Zakasowałeś mnie tym totalnie... W konpleksy popadłam, męża op.( że tak byle jak nasz kibelek postawił..)Obiecał że w czsie wichury będzie asekurował... Ale tak poza tym jestem pod wrażeniem i cały czas śledzę Wasze postępy.. pzdrowionka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 27.06.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 HEJ Katarku - czytamy, czytamy.. A ja się ciągle będę upierać przy Twoim literackim geniuszu... Tyle ciekawego napisać o jednej, bzdurnej, tępej siacie na kołkach!!! No i zdjęcia też extra. To skończmy z tą siatką i poplotkujmy o sąsiadach, jest tam ktoś ciekawy za hmmm ogrodzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts