Gość M@riusz_Radom 11.04.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Tu nie, ale chyba w muratorze cos pisali... Tak mi dzwoni, tylko nie wiem w ktorym kosciele. A Twoje uwagi sa zlosliwe. To musiał być wyjątkowy pechowiec Jak rozumiem są pewne normy regulujące poziom osiadania budynku - jesli osiądzie bardziej to oznacza, że coś wybudowano niezgodnie z prawem budowlanym. Nie są złośliwe, są ironiczne. Zresztą zostałem przez tego pana nazwany chamem - zupełnie bez powodu, więc mam prawo do odrobiny sadystycznej przyjemności z bycia ironicznym złośliwcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 nie nazwalem ciebie chamem, tylko chamstwem nazwalem twoje wlazenie brudnymi butami do mojego nowo zalozonego watku i zostawienie tam kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 nie nazwalem ciebie chamem, tylko chamstwem nazwalem twoje wlazenie brudnymi butami do mojego nowo zalozonego watku i zostawienie tam kupy Jeśli napiszę, że posty leona_z_katowic trącą prostactwem to nie będzie oznaczało, że Leon jest prostakiem ? Widzisz, PIERWSZY raz w swojej "karierze" na tym forum odpowiedziałem w Twoim wątku, nie miałeś ze mną żadnych zatargów, a mimo wszystko na zwróconą uwagę zareagowałeś bardzo nieadekwatnie i agresywnie w stosunku do mojej osoby. Uważam, że nijak nie zasłużyłem sobie na takie traktowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 miales pechapo prostu ostatnio wiele moich nowych watkow bylo atakowanych przez pseudo specow od wszystkiego i zakladajac ten watek mialem nadzieje ze dali juz sobie spokojkiedy zrobiles kupe w moim watku po prostu miarka sie przebrala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 No to do mnie masz o to pretensje? Skoro wypowiedzi innych są dla ciebie "kupami" to nawołuję wszystkich do bojkotowania twoich wątków. Może to nauczy cie szacunku do tego co ktoś ma ci do przekazania. Nawet jeśli ma zdanie w 100% odmienne od twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 11.04.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Poprawiliscie mi humor ta wasza polemika. A tak wogole doczytaliscie sie ,ze tu nie chodzi o to czy zdejmowac humus czy nie ,tylko doswiadczenia osob, ktore nie maja zdjetego humusu.na marginesie: nie slyszalem aby komus osiadly fundamenty, a podloga nie; o powracajacym cisnieniu w szambie to tez nie.Ten perz to tez bzdura. Chodzi o to ze zwiazki organiczne zawarte w warstwie humusu rozloza sie tzn. zgnija i ta warstwa nie bedzie monolityczna. Moze wystapic zapadanie sie ziemi. Chyba tak w skrocie to mozna okreslic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 o powracajacym cisnieniu w szambie to tez nie. A ja to widziałem w jakimś filmie Co do humusu - jeśli nie wybrałes to cóż - teraz juz tego nie naprawisz.Kiedyś nikt tego nie praktykował a domy stoją po 50 - 100 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 11.04.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Panowie "PAX miedzy chrześcijany" jak kiedys mawiano. Proponuję zrobic ustawkę (tak jak robia to kibice), na ustronym miejscu, bez swiadków jeden drugiego nazwie chamem ...aha i zrobi kupę a drugi skoczy mu do gardła i narobi do szyji. Proponuje wszystko udokumentować fotografiami i umieścić w nowym watku jako ciekawostke do czego doprowadzić może budowanie wysnionego domku. To tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 11.04.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Humus humusem, osiadanie posadzek osiadaniem, ale mam takie pytanko: Czy dawaliście jakieś paski styropianu (takie o gr np 1 cm) pomiędzy chudy beton na podłodze a ściany fundamentowe? Na pewno daje sie coś takiego pomiędzy ściany a wylewki, ale czy dawać taki pasek dylatacyjny w przypadku styku fundamentu z podłogą - tzw "chudziakiem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 12.04.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 No właśnie u mnie "fachowcy" nie dali, ale za to wywinęli do góry folię która stanowi izolację poziomą - może ona "robi" za dylatację Nie wiedziałam że żeby uniknąć stresu należy zazbroić chudy beton, przy budowie następnego domu będę już wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 12.04.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witaj BK może ona "robi" za dylatację Nie sądzę, jest za cienka... a takiej folii też nie mam w projekcie, jak uzasadnić jej użycie w tym miejscu? sądzisz, że dylatacja jest konieczna w przypadku "chudziaka"? żeby uniknąć stresu należy zazbroić chudy beton U mnie w projekcie tego nie ma .... Myślisz że dobrze by coś takiego zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 12.04.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Właśnie - wiem że dobrze zazbroic niestety po fakcie, zastanawialiśmy się nad tym, ale projekt o tym nie mówił, więc nie zrobiliśmy ale na czacie w dzień w którym chudziak był lany powiedzieli mi że dobrze zazbroić fi 6! Nie ma stresu że osiądzie, wszystko jest wtedy stabilne. Ale pocieszam się że jeśli do środka domu weszło ok. 250 ton piachu (20 kamazów) to chyba dobrze jest ubity, i nic nie powinno siadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 12.04.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 dobrze zazbroić fi 6 tzn jak: siatka, pojedyncze pręty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 12.04.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 aha - i przed wylaniem chudziaka dobrze jest pomyśleć o doprowadzeniu powietrza do kominka, najlepiej ze strony z której nie wieje za bardzo (u mnie południowy wschód), no i po wylaniu chudziaka dowiedzieliśmy sie że u niektórych podłoga jest wyraźnie zimniejsza w miejscu w którym biegnie rura doprowadzająca powietrze do kominka! A my mamy podłogówkę ... Lepiej rurę poprowadzić pod ścianą, żeby nie wychładzać podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 12.04.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Nie wiem kto taką bzurę wymyślił aby chudy beton zbroić to już ociera się o paranoję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 12.04.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 przed wylaniem chudziaka dobrze jest pomyśleć o doprowadzeniu powietrza do kominka pomyśleliśmy ... podłoga jest wyraźnie zimniejsza w miejscu w którym biegnie rura doprowadzająca powietrze do kominka cenna uwaga, zaizolujemy, pod ściąną to już nam sie nie uda .... Co z tym zbrojeniem? Jak radzili Ci majstrowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.04.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 ciekawe postynagle sie okazuje ze nie wiemy ostatecznie jak to jest z chudziakiem....kurcze przeciez to podstawowe rzeczytrzeba by to wyjasnic raz na zawszeproponowalbym tez zalozenie podobnej sprawy jak te watki przyklejonedo kazdego waznego etapu budowyaby bylo raz na zawsze jasne jak to jesta nie ze co chwila ktos nei wie czy dylatacja, czy chudziaka zbroic, czy wybierac humus , ile wybierac itdod tego jest chyba to forum, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 12.04.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Ja rozumiem ,że ktoś nie związany z budownictwem może mieć sporo wątpliwości co do np. chudego betonu ale majster chce zbroić chudy beton? Gdzie ten majster był jak do szkół przyjmowali? Chyba pod budką z piwem stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.04.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Nie wiem kto taką bzurę wymyślił aby chudy beton zbroić to już ociera się o paranoję..... No wlasnie czytam i odnosze podobne wrazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.04.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 juz wiemmurator powinien stworzyc jakis standardod tego w koncu jest nie?jakis przewodnik, poradnik nie wiem jak to nazwacw kazdym razie standardpo to aby inwestor, ktory chce miec dom dobrze zrobiony mial gdzie zerknaci sie poinformowac jak powinno byc bo to ze kierownicy budowy maja pomyslymyjstry robia jak chcaneikoniecznie dobrze to rzeczywistoscale powiniem byc jakis publicznie dostepny standardi powinno sie go stworzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts