Gość 13.04.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 dzieki majkaza wskazowkisam kopalem w tej ziemi i cala jest czarna lekka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.04.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 jeden przyjdzie popatrzy i powie- humus drugi popatrzy powacha i powie to przeciez nie humus- to normalna ziemia... Leon zadajesz z pozoru dyletanckie pytania ... a wyłapujesz sedno ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.04.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Leon, to brzmi gorzej Zamierzasz wybudować dom w 1 czy 2 sezony? Jeżeli tak, to chyba lepiej wybrać, dół wykopu zasypać gruzem i kamieniem, na wierzch ubic piach. Tylko nie powieście mnie za takie herezje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.04.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 w jeden sezon ma powstac stan surowy zamknietyco do gruzu to kierownik stanowczo mi odradzal- nie bede sie wymadrzal i poslucham go w tej sprawie (nie we wszystkich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.04.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Pewnie odradzał ci gruz ceglany. To miał rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 13.04.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 leon u mnie było tak, że wybrali humus nie humus nie wiem. I nie żałuję wydanych pieniędzy na piach, bo nie stać mnie na poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.04.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 peterek - rozumeim cie tez nei wiedziales co zrobic i dlatego byc moze wydales neipotrzebnie kase na te rzeczy. rownie dobrze mozna by dom stawiac na plycie zelbetonoerj 3 metrowej grubosci- tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek5g 22.06.2019 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Moj majster chcial mi zaoszczedzic kasy na koparce i nie wybral humusu. Jak przyjechzlem ochrzanilem i zobowiazal sie do wybrania recznego jak beda zrobione fundamenty. No i nie dotrzymal slowa... wiec mam humus i na nim ok.0.5m piasku. Chudziak byl zalewany 2 lata temu i nic sie nie dzieje (posadzki w srode). Mysle ze nie bedzie pekac ( takie jest zagrozenie jak nie wybiera sie humusu), bo u mojego kolegi ktory zageszczal piasek tylko woda chudziak zapadal sie miejscami o 2-3cm po kilku miesiacach. Tak ze jezeli to samo ci sie przytrafilo to nie panikuj. Tak na marginesie ten moj majster poza ta wpadka z humusem byl swietny, wiec chyba zawsze tak robi i pewnie nie ma reklamacji, bo juz by sie tego nauczyl itam. właśnie natrafiłem na temat o nie wybieranym humusie. Mieszka Pan dalej w tym domku coś siadły posadzki? U mnie też nie wybrali i teraz człowiek myśli czy będzie siadało. Dodam że humus był tak twardy że nie dało się wbić łopaty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek5g 22.06.2019 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Moj majster chcial mi zaoszczedzic kasy na koparce i nie wybral humusu. Jak przyjechzlem ochrzanilem i zobowiazal sie do wybrania recznego jak beda zrobione fundamenty. No i nie dotrzymal slowa... wiec mam humus i na nim ok.0.5m piasku. Chudziak byl zalewany 2 lata temu i nic sie nie dzieje (posadzki w srode). Mysle ze nie bedzie pekac ( takie jest zagrozenie jak nie wybiera sie humusu), bo u mojego kolegi ktory zageszczal piasek tylko woda chudziak zapadal sie miejscami o 2-3cm po kilku miesiacach. Tak ze jezeli to samo ci sie przytrafilo to nie panikuj. Tak na marginesie ten moj majster poza ta wpadka z humusem byl swietny, wiec chyba zawsze tak robi i pewnie nie ma reklamacji, bo juz by sie tego nauczyl witam. właśnie natrafiłem na temat o nie wybieranym humusie. Mieszka Pan dalej w tym domku coś siadły posadzki? U mnie też nie wybrali i teraz człowiek myśli czy będzie siadało. Dodam że humus był tak twardy że nie dało się wbić łopaty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek5g 22.06.2019 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Mój sąsiad nie wybrał - co prawda jeszcze się nie wprowadził ale jakby to to poinformuję Witam. I jak tam z sąsiadem wyszło ? Siadły mu posadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 24.06.2019 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 witam. właśnie natrafiłem na temat o nie wybieranym humusie. Mieszka Pan dalej w tym domku coś siadły posadzki? U mnie też nie wybrali i teraz człowiek myśli czy będzie siadało. Dodam że humus był tak twardy że nie dało się wbić łopaty. Pozdrawiam zrobione chu *** ale stabilnie... Koniec konców jak chudziak zalany odpowiednio to moze być tak ze bedzie sie unosił nad humusem. Pewnie nie jedna chałupa tak stoi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek5g 24.06.2019 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 zrobione chu *** ale stabilnie... Koniec konców jak chudziak zalany odpowiednio to moze być tak ze bedzie sie unosił nad humusem. Pewnie nie jedna chałupa tak stoi.. Stabilnie było bo nie dało się nic wbić w ziemię na to było 15-30cm piachu porządnie zagęszczone a przy fundamentach w koło i tam gdzie kanaliza sam piach. Na Piach poszła siatka przeciwskurczowa i 12-14cm betonu B20. Później papa jako izolacja na to 3x5cm grafitu eps 100, podlogowka i wylewka 7-8cm z włóknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts