pkm 11.04.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Byłem w Rzymie pociąg W1. To była niezapomiana pielgrzymka, atmosfera placu Watykańskiego, las flag biało-czerwonych, msza po łacinie,burze oklasków i ten wiatr znikąd przewracajacy karty, czuło się ducha Papieza.Jeszcze dziś przechodza mi ciarki po plecach.Za wszystko jeszcze raz dziękuje nasz drogi Papiezu Janie Pawle Wielki, dzięki Tobie czuje się mocny, a Polska... to słowo brzmi dumnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 11.04.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 (...) dzięki Tobie (...), Polska... to słowo brzmi dumnie. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 11.04.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Byłem w Rzymie pociąg W1. To była niezapomiana pielgrzymka, atmosfera placu Watykańskiego, las flag biało-czerwonych, msza po łacinie,burze oklasków i ten wiatr znikąd przewracajacy karty, czuło się ducha Papieza. Jeszcze dziś przechodza mi ciarki po plecach. Za wszystko jeszcze raz dziękuje nasz drogi Papiezu Janie Pawle Wielki, dzięki Tobie czuje się mocny, a Polska... to słowo brzmi dumnie. Ja również wróciłam właśnie z Rzymu. To było szczęście doświadczać namacalnie celebracji tego szczególnego momentu - pożegnania Ojca na ziemi i równocześnie przywitania Świętego Patrona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 12.04.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 (...) dzięki Tobie (...), Polska... to słowo brzmi dumnie. Dlaczego? Dlatego: "...Zanim stąd odejdę, proszę was, abyście całe to duchowe dziedzictwo, któremu na imię Polska, raz jeszcze przyjęli z wiarą, nadzieją i miłością. Abyście nigdy nie zwątpili i nie znużyli i nie zniechęcili, abyście nie podcinali sami tych korzeni, z których wyrastacie. Proszę was, abyście mieli ufność nawet wbrew każdej słabości, abyście szukali zawsze duchowej mocy u Tego, u Którego tyle pokoleń ojców i matek je znajdowało..." Jan Paweł II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 I ja byłam.Pewno jak większość pielgrzymów splotem przedziwnych okoliczności,zdarzeń,szaleństwa i wewnętrznej potrzeby byłam tam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 18.05.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 I ja byłam. Pewno jak większość pielgrzymów splotem przedziwnych okoliczności,zdarzeń,szaleństwa i wewnętrznej potrzeby byłam tam. Pozdrawiam Opalko , a mi się zdawało, że Cię tam widziałam (ale stwierdziłam, że mam pewnie omamy ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts