Gość 11.04.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 jako ze niedlugo mam zamiar zmierzyc sie ze murowaniem scian z silikatowchcialbym sie dowiedziecjak to jest z tym murowaniempowiem od razu, ze preferuje zaprawe z kilku powodow- tansza- wieksze mozliwosci korekcji nierownosci- latwiejsze kotwienie z klinkierem poprzez 20 cm styropian- mniej bloczkow (ale to chyba najmnjej wazne) na razie wiecej nie przychodzi mi do glowy przeczytalem na tym forum chyba podkreslam chyba wszystko co zostalo na ten temat napisane i czuje niedosyt chodzi przede wszystkim o rady forumowiczownajczesciej mozna w postach spotkac sie z rada "tylko klej , bo czystolatwiej zachowac poziom itd"- tutaj zaznacze, ze czystosc na budowie jest dla mnei jak najmniej istotna wiec takie uwagi uwazam za malo ciekawe, a jest ich niestety najwiecej czesto wystepuje tez poglad, ze zwykla zaprawa nie trzyma sie silikatowwiec trzeba na klej- i to mnie najbardziej interesuje-jak to jest naprawdemial ktos z tym rzeczywiscie problemy?albo jest to po prostu szukanie dziury w calym jak z oddychaniem scian? chcialbym poglebic ten temat i prosilbym o szersza wypowiedz, tych ktorzy osobiscie murowali silikaty, czy to na klej czy na zaprawe badz wnikliwie sie temu procesowi przygladali . dodatkowo zaciekawil mnie temat "odjechania scian przy murowaniu "ze wzgledu na zbyt szybkie wznoszenieprosilbym aby ktos sie do tego ustosunkowal i dal jakies rady , wytyczne jak uniknac takiego odjechania sciany w przypadku kazdej technologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 przeczytalem na tym forum chyba podkreslam chyba wszystko co zostalo na ten temat napisane i czuje niedosyt Na litość boską.. Zlitujżesz się człowieku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 no comments.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Mógłbym odpowiedzieć : No cóż za kultura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 no comments.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 i smieci ile wlezie Od autora się uczą .. Zupełnie nie rozumiem tej agresji z Twojej strony. Nie zapominaj, że to się może udzielić i rozmówcy.. Skoro przeczytałeś "chyba wszystko" to nie sądzisz chyba, że ludzie będą coś nowego wymyślali specjalnie na Twoje potrzeby. Przeczytaj jeszcze raz to co napisali i wyciągnij wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 11.04.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Leon - zapewniam, że ci co budowali na klej już się na ten temat wypowiedzieli nie raz w odpowiednim wątku. Skoro jak sam piszesz czystosc na budowie jest dla mnei jak najmniej istotna - twoja sprawa, ale nie rób śmietnika na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 dzieki rydzu za wypowiedz, ale to ty smieciszw watku o silikatach jedynie slawek winiarski napisal cos sensownego na temat murowania silikatow na zaprawedlatego szukam innych forumowiczow, ktorzy maja w temacie cos do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 11.04.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 - mniej bloczkow (ale to chyba najmnjej wazne) To mi sie spodobało najbardziej. jak dasz 10 cm spoiny to dopiero zaoszczędzisz A serio, weź folder reklamowy producenta i sprwdź na co zaleca murować. Jak na klej to rób na klej i nie logikuj za dużo bo wybudujesz potworka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 cypek dzieki za pomoc ale foldery producenta, to wiesz..... wiadomo ze kazdy producent zachwala swoj produkt mozliwosc murowania na klej ( w podtekscie idealne wymiary) sa oczywiscie duza zaleta produktu i dlatego kazdy producent bedzie sie taka mozliwoscia chwalil a nawet ja zalecal ja poszukuje konstruktywnej opinii praktykow a nie glupich uwag teoretykow to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 11.04.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Ooooo, zmieniłeś fotkę na bardziej groźną. Tamta bardziej mi sie podobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosik_janosik 11.04.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Jak na klej to rób na klej i nie logikuj za dużo bo wybudujesz potworka. dworka-potworka Ja jestem rzadko na forum, a wiem że trzeba na klej bo naprawde było to tyle razy w każdym poście o silce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 oj janosik cosik ci to nie idzie... trzeba to kiedys umrzec nic wiecej ja chce robic na zaprawe tradycyjna i szukam porad dotyczacych tej metody ty przeczytales dwa posty i ci wystarczy, juz wiesz ze chcesz na klej i bardzo dobrze ale nie zabieraj glosu jesli jedyne co masz do powiedzenia to " trzeba na klej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosik_janosik 11.04.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 ale nie zabieraj glosu jesli jedyne co masz do powiedzenia to " trzeba na klej" oj Leon_z_katowic, odpowiedzi Ci się wyostrzyły, nawet zabraniasz głosu , komunizm się już zakończył, dostałeś któką odpowiedz na pytanie, może następnym razem proś o opowiadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Daj spokój janosik - nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 od takich wypowiedzi jak wasze padl wlasnei watek o silikatach co chwila jakis oswiecony cieszyl sie ze na klej jest ladniei czysto , albo komentowal kolege niestety na temat "jak budowac z silka" odpowiedzialo raptem pare osob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 11.04.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 ...jedynie slawek winiarski napisal cos sensownego na temat murowania silikatow na zaprawe dlatego szukam innych forumowiczow, ktorzy maja w temacie cos do powiedzenia To po cholerę zadajesz w temacie pytanie "klej czy zaprawa do silikatow? prosze o konkrety" skoro jesteś zdecydowany na zaprawę? Bezsansowne zadawanie pytań prowadzi do odpowiedzi, które pytającego mogą nie satysfakcjonować - tak jak w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Rydzu odpuść - wyjdziesz na gbura.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 11.04.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Rydzu odpuść - wyjdziesz na gbura.... - faktycznie - dobrze gadasz. NINIEJSZYM ODPUSZCZAM ;);) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.04.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Zaczynam odnosić wrażenie,że leon nie czyta odpowiedzi.O ile pamiętam ja już dwa lub trzy razy przedstawiałem powody ,dla których buduję na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts