Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupic piasek do murowania?

tres34

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom
Poszukaj koło siebie jakiejś kopalni piasku. W Radomiu za 10 ton tego "surowca" z dowozem zapłaciłem 90 zł. Jeśli chciałbyś przesiany piach pewnie by wyszło około 120 - 150 zl.

Jak czytam, że piasek kupujecie po 90-100 pln za samochód to.... sam nie wiem co o tym myśleć.

U mnie w Cz-wie piasek do murowania jest po 170 pln za małe auto 6-7 ton i około 300 pln

za 13-14 tonowego kamaza.

To samo piach do wylewek - właśnie za nim dzwoniłem. W jednym miejscu 450 pln za kamaza,

w drugim cena 35pln za tonę :o

Tak sobie gdybam: - kurs taxi bagażówką i przewiezienie dajmy na to mebli z dzielnicy do dzielnicy

kosztuje między 50 a 100 pln. A tutaj całe auto ciężarowe piachu za 100? :o

Skąd ten piach? Ktoś do tego dopłaca? Kto i czym to ładuje na auto?

Bo mimo wszystko wydaje sie to nieprawdopodobne.

Pozdrawiam

Gość M@riusz_Radom
Nie wiem skąd ta cena Mariusza.Ja w Radomiu płaciłem ok.150 za kamaza.

Anonse - polecam lekturę.

Tym bardziej, że w okolicy Godowa jest kopalnia piachu, wychodzi jeszcze taniej czasem. Tylko musisz się osobiście wybrać i poszukać kogoś kto akuratnie nie ma tam zajęcia.

Właśnie jestem w trakcie zamawiania drugiej dostawy.

Gość M@riusz_Radom

Dokładnie tak jak mówisz, ale do podsypki pod kostkę nie wymagany jest super przesiany piasek, do podmurówki pod beton (będzie inny wzór jednak;)) też nie. Dlatego zaplaciłem za pierwsza wywrotkę 90 zł.

Lepszy, podobno przesiany, (choć i ten co miałem był według mnie wystarczająco porządny) oferowano mi w cenie 120 - 150 zł za 10 ton - zresztą to już chyba napisałem ;)