Aanka 11.04.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 mam pytanko, czy ktos ma doswiadczenie w kupowaniu nasion i cebul droga wysylkowa lub przez interenet? jesli tak, to czy warto? jesli nie, czy kupilibyscie nasiona z katalogu wysylkowego? Firma jest znana na rynku niemieckim, importuje nasiona i cebule z Holandii. artykuly i akcesoria ogrodnicze przesylaja poczta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajsik 11.04.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Bałabym się - firma może być jak najlepsza, ale z pocztą różnie bywa... Jeśli wysyłają paczką, a nie kurierem, to może się wszystko pognieść albo "zaparzyć", jesli będzie za gorąco (to zwłaszcza w przypadku cebul). Nie wiem, chyba nie zamówiłabym sama roślin wysyłkowo. Jest dużo szkółek ogrodniczych, można w jakiś weekend urządzić wyprawę...Są też szkółki, które mają strony w sieci, można złożyć zamówienie wcześniej, żeby przygotowali, i odebrać samemu już zapakowane. Pozdrawiam, wiosna przyszła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.04.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Z domu wysyłkowego w Holandii - spoko.Z polskim - bardziej uważałbym.jeśli mają samą skrytkę pocztową - uważać. Jak mają adres, mniej niebezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 11.04.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 1. Nie ten dział. 2. Ja bym zaryzykował, ale wszystko by zależało ile trzeba by zaryzykować. Kiedyś dawno temu zaryzykowałęm i kupiłem książkę w Merlinie, teraz 99% książek tam kupuję Jeśli nie masz zaufania kup coś taniego na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aanka 12.04.2005 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 cebula i nasiona sa importowane z Holandii, a firma jest znana na rynku niemieckim i austriackim, tak wiec towar mysle, ze bedzie dobrej jakosci. Adres jest sprawdzony. Jednak obawiam sie o transport i przechowywanie. Przesylka dostarczana jest poczta/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 12.04.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Większość firm pakuje solidnie, a poczta dostarcza w 1-2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 12.04.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Moja mama i babcia (szczególnie babcia) praktykują tak od kilku lat i do tej pory nie było żadnej wpadki Niestety nie wiem jaka jest forma przesyłki, bo w domu nie mieszkam od kilku lat, ale z tego co wiem to raz czy dwa nawet krzewy zamawiały, więc chyba nie masz się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts