Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wrzuciłam już ten wątek do Sondaży, ale może nie wszyscy tam zaglądają. Mam pytanie do ludzi, których obowiązywało już nowe prawo budowlane.

Mamy małe :lol: trzymiesięczne opóźnienie i dopiero składamy podanie o pozwolenie na budowę. Do starostwa w Krzeszowicach. Ile czekaliście na swoje?

Ratunku, już żre mnie deprecha :cry: , mieliśmy zacząć za dwa tygodnie, ale papierologia wszystko popsuła. Wiem, że formalnie mają na to dwa miesiące, ale jak to wygląda w praktyce? Może ktoś z okolic Krakowa już to przerabiał?

Proszę, pomóżcie...

https://forum.murator.pl/topic/31548-okolice-krakowa-ile-czekali%C5%9Bcie-na-pozwolenie-na-budow%C4%99/

kiedys czytalem na forumtakie posty na temat ile trzeba odczekac na pozwolenie i gdzies tam bylo podane, ze normalnie urzad ma tyle i tyle czasu chyba ze jakies sa nadzwyczajne trudnosci wtedy ma wiecej

teraz sukam tego watku bo sam chce wiedziec ile ma urzad czasu ale nie moge tego znalezc...;(

1 miesiac a w przypadkach skomplikowanych 2 miesiace. Nie liczac czasu ktory jest potrzebny na dodatkowe uzgodnienia i ew. powiadomienia czy opinie innych oranow (jesli biora udzial w postepowaniu).

Dodajcie jeszcze dwa tygodnie na uprawomocnienie, liczone od daty odbioru lub odmowy odbioru przez sąsiadów.

A w Krzeszowicach pisma nosi goniec a nie poczta, co też raczej nie przyśpiesza.

Miałem sąsiadkę co odmawiała odbioru pisma i mi się uprawomocnienie przeciągało...

Choroba, a nie można samemu? Mam fajnych sąsiadów, wszyscy się znamy, objechałabym w jeden wieczór?Czy w Krzeszowicach jest szansa wyrobić się w miesiąc z pozwoleniem?

Podrawiam

k.

to ja się pochwalę:wczoraj dostaliśmy :D :roll:

ustawowo mają 2 miesiące, uwinąli się 2 tygodnie wcześniej.Wieliczka.

Gratulacje!!!

Nie wiem,czy dla nas ta chwila kiedykolwiek nadejdzie....

:cry: