invx 12.04.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 tynk to moze nie ale wytrzymalosc calej sciany nieporownywalna w kategorii- wytrzymalosc na uszkodzenia mechaniczne!!! , akustycznosc porownywalna z sciana wykonana z cegly pelnej no i mozna powiesic ok 35kg na jednym kolku! jak dasz welne w dobrze zrobiona scianke z GK to dopiero masz ustycznosc. przy uszkodzeniach mechanicznych cala sciana z dyli napewno ma wieksza wytrzymalosc, jednak, Jednak przy uszkodzeniach jakie moze spowodowac dzieko, plyta ma wieksza wytrzymalosc, bo trudniej ja bedzie zarysowac niz tynk gipsowy. chyba ze rozpatrujemy rozpedzonego tyranozaura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1974 12.04.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 jaka welne stosujesz w scianach z plyt gipsowych, zeby uzyskac najlepsze parametry akustczne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 12.04.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 kazda welna jest dobra byle tylko w plytach przynajmniej poltwardych , bo inna po czasie sie zsunie i w rezultacie bedzie czesc scianki bez izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 13.04.2005 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Invx, nie przesadzaj ! Gduby tak było, to wszystkie kanadyjczyki miały by piękne mostki termiczne. Po prostu trzeba to dobrze zrobić i nic nie będzie siadać. Z drugiej strony. im materiał o większej gęstości, tym lepsze wygłuszenie.Więc z tego powodu lepiej płyty..... Ale one też mogą siąść.. Jak się robotę skopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koral1 13.04.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Też w projekcie z archon + miałem ścianki z karton-gipsu. niezbyt podobało mi się to rozwiazanie więc... kierownik budowy przeliczył , że strop bez problemu wytrzyma ściany z porotermu 11,5 i takie zastosowałem. uważam, ze była to jedna z lepszych decyzji w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 13.04.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Gduby tak było, to wszystkie kanadyjczyki miały by piękne mostki termiczne. Po prostu trzeba to dobrze zrobić i nic nie będzie siadać. Z drugiej strony. im materiał o większej gęstości, tym lepsze wygłuszenie.Więc z tego powodu lepiej płyty..... Ale one też mogą siąść.. Jak się robotę skopie i jesli stosuja welne miekka, rozprezna z rolki, to tak sie bedzie dzialo, nie ma sily zeby taka welne jakos utrzymac, ona musi sie zsuwac. nawet jak bys ja jakims gwozdziami poprzybijal w ilsoci 20 szt/m2 to i tak by nic nie pomoglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 13.04.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Jeśli masz dzieciaki w wieku niszczącym nie polecam. U mnie w projekcie też były lekkie ścianki, ale wzmacniamy strop i robimy z cegły. Wystarczy, że widziałam skutki działania dzieci na taką ściankę u moich rodziców BabaB A ja uważam że lepiej mieć dziurę w sciance, którą łatwo naprawić niż mieć rozbitą głowę (albo coś więcej) malucha lub nawet kogoś starszego. Doceniłem to kiedyś na urlopie ( co prawda nie ucierpiało ani dziecko ani ściana ale gdyby była murowana to przy "dzwonach" jakie miały miejsce głowa pewnie byłaby łatana). Teraz mam k-g u siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.04.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Jeśli masz dzieciaki w wieku niszczącym nie polecam. U mnie w projekcie też były lekkie ścianki, ale wzmacniamy strop i robimy z cegły. Wystarczy, że widziałam skutki działania dzieci na taką ściankę u moich rodziców BabaB A ja uważam że lepiej mieć dziurę w sciance, którą łatwo naprawić niż mieć rozbitą głowę (albo coś więcej) malucha lub nawet kogoś starszego. Doceniłem to kiedyś na urlopie ( co prawda nie ucierpiało ani dziecko ani ściana ale gdyby była murowana to przy "dzwonach" jakie miały miejsce głowa pewnie byłaby łatana). Teraz mam k-g u siebie . No nie żartuj... To może cały dom z k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 13.04.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 .......No nie żartuj... To może cały dom z k-g A co w tym złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.04.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 wiele mialem do czynienia z GK i nigdy nie chce tego miec w nowym domuto szmelc i nadaje sie do odmldzania starych ruderdlatego bede walczyl z kierownikiem zeby zrobic strop jak u cypka, z zelbetonu, zebym nie musial ogladac tych pekajacych pudelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.04.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 .......No nie żartuj... To może cały dom z k-g A co w tym złego? Noo, nie wiem, czy by Ci cos takiego ubezpieczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 13.04.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 wiele mialem do czynienia z GK i nigdy nie chce tego miec w nowym domu to szmelc i nadaje sie do odmldzania starych ruder dlatego bede walczyl z kierownikiem zeby zrobic strop jak u cypka, z zelbetonu, zebym nie musial ogladac tych pekajacych pudelek jest to Twoje zdanie i go bardzo szanuje ale ... jestes w bledzie GK to cos wspanialego, GK wprowadzilo rewolucje w budownictwie. Inadaje sie swietnie i na poddasza i na scianki dzialowe i nawet jako tynk w calym domu, ja mam sciany z cegly pelnej, i wykonczonez zamiast tynku wlasnie GK Jest super, nie tylko jesli chodzi o wykonanie (robilem to sam) ale i o uzytkowanie, wlasnie wbrew niektorym z wieszaniem nie ma zadnego problemu, Nie trzeba wyciagac mlotowiertarki, zeby powiesic obrazek, czy nawet szaafke, dziure zrobisz czym kolwiek, a potem jak Ci sie za tydzinen znudzi i bedziesz chcial cos zmienic, to tez nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 13.04.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 .......No nie żartuj... To może cały dom z k-g A co w tym złego? Noo, nie wiem, czy by Ci cos takiego ubezpieczyli Jak miałas na mysli dosłownie cały dom (wewnątrz i zewnątrz) to OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzio 13.04.2005 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Dzięki za wszystkie opinie. Ale jeszcze nie jestem do końca przekonany co do płyt g-k. Jeszcze kilka tygodni i będę musiał się na jakieś rozwiązanie zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 13.04.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 TYLKO PLYTY nie ma se co zastanaiwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 13.04.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Też miałem zrobić z płyt, bo chciałem lekkie ,dżwiękoszczelne ale nie zbyt grube. Miałem je robić po wylewkach żeby nie nasiąkały ,ale elektryk i instalator wody nażekali że bez ścianek to kombinacja i na raty robota i .... dlatego zrobiłem Ytong - myślę że jest lekki, dźwiękoszczelny i nie wymaga dużo tynku . A może się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 14.04.2005 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 A co to za płyty dzwiękoszczelne?Możesz podać producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 14.04.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 A co to za płyty dzwiękoszczelne?Możesz podać producenta? Nie płyty tylko to jest chyba to samo co beton komórkowy, a myślę że powinien być bardziej dźwiękoszczelny od ceramiki bo jest pełny w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 17.07.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam, Czy profil C przykrecamy do sciany? Na stronie Isovera znalazlem ryzunki, gdzie jest wlasnie pokazane, ze nalezy przykrecic do sciany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antoi Zamojda 17.07.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Jeden z najgorszych parametrów bk to dżwiękoszczelność.Z tego właśnie powodu nie jest dopuszczony jako materiał międzymieszkaniowy w blokach czy szeregowcach. YTONG znalazł na to świetny sposób - kupił sylikaty i obecnie oferuje "białą technologię" bk na ściany zewnątrzne a sylikat na sciany środkowe i nie musi już się martwić brakiem dźwiękoszczelności bk. Handlowcy YTONGA mają teraz znacznie łatwiejsze zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts