ścigacz 11.04.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Do działki od sieci jest ok. 100m (w dodatku przez drogę asfaltową). Podobno koszt przyłączenia za 1 m to aż 80 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 11.04.2005 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Sądziad mówił, że tyle zapłacił. Nie mogę uwierzyć że za podłączenie wody mogę zapłacić nawet 10 tys. Na forum nikt o wodzie nie mówił. Ile was kosztowało przyłączenie wody???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 11.04.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Witam.U mnie 50zł za m + 600zł za projekt.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 12.04.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 To jest możliwe, u mnie wyszło nawet drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theRav 14.04.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Napiszcie coś więcej np. w czym tą wodę musieliście ciągnąć - bo pewnie od tego zależy cena. Prawdopodobnie każde skrzyżowanie z drogą asfaltową oznacza poważne zwiększenie kosztów. Sam ma podobny problem i usiluję ustalić ile kosztuje metr wodociągu - muszę pociągnąć około 50 m wodociągu pod drogą gruntową/dojazdową do posesji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.04.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Do działki od sieci jest ok. 100m (w dodatku przez drogę asfaltową). Podobno koszt przyłączenia za 1 m to aż 80 zł Cena wręcz kosmiczna - płaciłem 35zł/mb. Okolice Trójmiasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdatomek 14.04.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 jezeli mialbym zaplacic za wode z wodociagu 10 tys zl, to radze studnie glebinowa. mialem podobny problem tylko wodociagu okolo 170 m. X (srednio) 50 zl\metr i zdecydowalem sie na studnie. wode mam na 18 m. i m3 wody wychodzi mnie okolo 0,10 zl. calkowity koszt studni z osprzetem 8 tys zl. warto przemyslec sprawe. latem moge podlewac trawnik bez ograniczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdatomek 14.04.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 pamitaj ze wodociag to nie wszystko. dochodzi sporo innych kosztow przylaczeniowych typu studzienka wodomierzowa itp. w momencie gdy siec idzie przez ulice to robi sie spory problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 15.04.2005 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Dzięki za odpowiedzi. Umówiliśmy się (2 działki) z wykonawcą przyłączy wodnych. Zobaczymy ile wyceni doprowadzenie wody. Jeżeli podzielić na nas dwoje wyjdzie w miare, to pociągniemy, jeżeli nie to będziemy kopać studnię. Dowiedzieliśmy się w między czasie, że kopanie pod drogą to ok 100zł za metr (Ten wykonawca podobno sam wszystko załatwia). I trzeba powiadomić i uzyskać zgodę od Zarządu Dróg i Policji.Tak w ogóle to studnia tobardzo dobry pomysł, uzależnienie się od wodociągu.W niedzielę 17tego po spotkaniu napiszę ile będzie wszysko kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 15.04.2005 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Napiszcie coś więcej np. w czym tą wodę musieliście ciągnąć - bo pewnie od tego zależy cena. Prawdopodobnie każde skrzyżowanie z drogą asfaltową oznacza poważne zwiększenie kosztów. Sam ma podobny problem i usiluję ustalić ile kosztuje metr wodociągu - muszę pociągnąć około 50 m wodociągu pod drogą gruntową/dojazdową do posesji. Prawdopodobnie woda będzie na 4 działki, więc przepustowość musi być większa. Mówił nam ktoś, że 80 mm. średnica. Za nami jest jeszcze 5 działek niesprzedanych. Dopóki są nie sprzedane wszystkie. Droga nie jest gminna więc przyłącze też jest nasze i możemy wziąć jakąś rekompensatę jeżeli ktoś będzie się chciał podłączyć.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 15.04.2005 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 jezeli mialbym zaplacic za wode z wodociagu 10 tys zl, to radze studnie glebinowa. mialem podobny problem tylko wodociagu okolo 170 m. X (srednio) 50 zl\metr i zdecydowalem sie na studnie. wode mam na 18 m. i m3 wody wychodzi mnie okolo 0,10 zl. calkowity koszt studni z osprzetem 8 tys zl. warto przemyslec sprawe. latem moge podlewac trawnik bez ograniczen. Czy to w którym miejscu jest studnia musi być ustalone wcześniej przez architekta na planie zagospodarowania działki? Czy można kopać gdzie się podoba? Co musi zaplanować architekt? Co zrobić jak nie znajdziemy wody? Wiem, że grunt to są piaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdatomek 15.04.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 to jest bardzo prosta procedura: ustalasz z geologiem ( bo takiego musisz miec ) miejsce i glebokosc studni i on robi ci projekt. nastepnie architekt nanosi ci zaprojektowana studnie na mapke i do dziela. jesli chodzi o sam odwiert to najczesciej ekipa jesli nie znajdzie pokladu wody to w ramach ceny robi jeszcze ze dwa odwiert ale to musisz dogadac sie wczesniej. jezeli masz piach to jeszcze lepiej, gladko poleci. mozesz tez podeprzec sie gosciem ktory za niewielkie pieniadze pobiega ci z patykiem po dzialce i namirzy ci tzw. cieg, ale to jest twoja prywatna sprawa czy wiezysz w takie cuda. ja nie wieze ale za 200 warto sprobowac a ja sprobowalem. mialem zaprojektowana studnie na 23m. a wyszla na 18m. po zrobionym odwiercie robi sie projekt powykonawczy i nanosi ewentualne przesuniecia polozenia studni pozniej tylko badanie wody, pompa, i kap, kap, kap juz masz wode. jezeli masz sasiada ktory tez nie posiada wody to jeszcze lepiej poniewaz koszty podzielicie po polowie i sprawa zalatwiona. musisz przekalkulowac co bardziej sie oplaca. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beesik 16.04.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 1926 zł - zryczałtowana opłata za przyłączenie. Zrobili wszystko: wykop, nawiertkę, zasuwę, rurę i zawór w obrysie domu. Długość przyłącza to ok. 65m. Materiał + robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 08.05.2005 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Przyłączenie wody będzie nas kosztowało 12-15 tyś za odcinek 120 m. Ponieważ to się już nazywa prywatny wodociąg a nie przyłącze. Podzielimy na dwie działki i nie będzie tak źle. Studni nie da się u nas wykopać bo woda jest za głęboko i pod warstwą kamieni. Więc za metr podłączenia wychodzi nawet ponad 100zł tragedia!!!! Możemy odzyskać część kasy jak ktoś kupi działkę za nami. Ale facet zdjął tabliczkę o sprzedaży, twierdząc, że już dalej nie będzie sprzedawał. Więc nie możemy szybko liczyć na jakąś rekompensate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicher 10.05.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Za 85 mb płaciłem 2.400,00 PLN-czyli ok. 28 za 1mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 12.05.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Do działki od sieci jest ok. 100m (w dodatku przez drogę asfaltową). Podobno koszt przyłączenia za 1 m to aż 80 zł Cena wręcz kosmiczna - płaciłem 35zł/mb. Okolice Trójmiasta. Mam pytanko: A jakie fi rury i czy jest to cena za samą robociznę czy z materiałem i odbiorem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 12.05.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Ja płaciłam 30zł za mb plus 7%Vat (ale moglo być bez ) na gotowo! Wasa cena to jakis horror. Długość 114mbPlus dokumenty w gminie 350zł i projekt 300zł. Przejście pod gminną drogą - polna! -Uzgodnienia z inspekcji dróg też koło 250 zł, plus inspekcja z gazociągu -150zl (skrzyżowanie gazu z wodą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 12.05.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Ja płaciłam 30zł za mb plus 7%Vat (ale moglo być bez ) na gotowo! Wasa cena to jakis horror. Długość 114mb Plus dokumenty w gminie 350zł i projekt 300zł. Przejście pod gminną drogą - polna! -Uzgodnienia z inspekcji dróg też koło 250 zł, plus inspekcja z gazociągu -150zl (skrzyżowanie gazu z wodą). U mnie cena wyjściowa to 70zł/mb i chce się potargować ale muszę mieć jakieś informacje w tym temacie, a cena też zależy od przekroju rury. Jaki był w twoim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 12.05.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Nie pamiętam przekroju tej rury, muszę sprawdzić na budowie, za krótkie przyłącza mój wykonawca bierze 50 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 13.05.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 bobo30 a jakie dokumenty w gminie potrzebowałeś za 350 zł? bo u mnie mój odcinek 50m ma być robiony "przy okazji" uzbrajania całego osiedla i nie wiem czy cena 70zł/m to nie jest cena z odbiorami i innymi dokumentami? Może ta cena to jedynie kwestia przedstawienia kosztu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts