aldi 14.07.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 coraz bardziej interesuje mnie ten wątek.znlazło sie pięciu sąsiadów - 150 metrów wzdłuż głównej ( może za 10 lat a teraz to żwirowisko) drogi.Firma projektowa jak zobaczyła to co otrzymałam od wodociągów jakoś nie byli zachwyceni wynika z niego że dostałam przykazanie wybudowania sieci ( w planach dużo działek budowlanych) czyli trzeba dostać w urzędzie pozwolenie na budowę.ale też chcemy generalnie potem odzyskać włożoną kasę - dlaczego ja mam teraz zrobić dla całej dzielnicy wodociąg a potem oni go tylko przejmą nie ma tak dobrze.Jka na razie czekamy na mapy do celow projektowych - za dwa tygodnie napiszę co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.07.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 To moze i ja wrzuce 3 grosze,Musze pociagnac wodociag okolo 100 m droga gminna ( nieutwardzona droga polna), normalnie wystarczyloby PE40 , ale ze w poblizu sa 2 dzialki ktore moze w przyszlosci stana sie budowlanymi, to w projekcie mam PE63, po wstepnej rozmowie w "wodociagach" wiem ze tak na dobra sprawe to tylko dobra wola ewentualnych nowych sasiadow mi pozwoli odzyskac troche kasy ................. mam nadzieje ze do konca sierpnia wykopie dziure i poloze rure jak skoncze dam znac o kosztach ..... pzdrBODO'wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamek 24.07.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Okolice Wrocławia, za wykonanie przyłącza z przepustem pod drogą powiatową (asfalt, 6 m szerokości) + doprowadzenie wody 20 m od granicy działki w głąb 3000 zł , 2 dni roboty, nic mnie nie interesowało (uzgodnienia , projekt itp), do tego opłata dla gminy za opaskę na wodociągu 1600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 26.07.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Z wujkiem położyłem rurę PP.Wykop 250zł.Dociągneliśmy ją do drogi.Zasówa Hawla 350zł, wykop zasypać .....i już.Rury wziąłem na siebie.sKĄD TA CENA???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 28.09.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Najnowsze wiadomości z placu boju- Poszłam do Urzędu Miejskiego i powiedziałam że chce sama wybudować odcinek sieci wodociągowej- facet coś napomknął o częściowym finansowaniu. Przygotował porozumienie, że zgadzają się żebym wybudowała sieć na własny koszt i bezpłatnie przekazała ją miastu. Nie zgodziłam się i powiedziałam, że chcę zwrotu 75% kosztów. Przygotował nowe porozumienie na podstawie którego ja wybuduję sieć i zdam ją do końca roku miastu, a oni zobowiązują się zwrócić mi 75% kosztów jej budowy do sierpnia 2005r. Tylko koszt wykonania sieci i przyłącza podskoczył kiedy wykonawca dowiedział się że jest wieksza fi rury i że mam zgodę miasta na budowę - DWUKROTNIE !!!!! W sierpniu przyszłego roku napiszę czy dostałam zwrot tych nakładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loook 29.11.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 WitamMam pytanie czy ktoś oriętuje się jak i ile można odpisać od podatku za podłączenie wodociągu??? Czy jest jakieś dofinansowanie z UE?Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreb 20.06.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 moj wykonawca zaproponowal mi 45 zl za mb przy 30 metrach. ciagne wode do domu z wlasnej studni. okolice wawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy999 22.06.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 moj wykonawca zaproponowal mi 45 zl za mb przy 30 metrach. ciagne wode do domu z wlasnej studni. okolice wawy Powiedz mu niech się wypcha. Jest różnica między rurociągiem w drodze gminnej, a na własnym terenie. Dużą częścią kosztów jest dokumentacja, uzgodnienia, geodeta i wpięcie do sieci. U Ciebie nic z tych rzeczy nie występuje. 1 metr rury 63mm kosztuje ok. 8pln metr wykopu 8pln ! andy999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts