NOTO 11.04.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Często na mój trawnik nadlatują grupy ptaków i coś wyjadają ? Co ? Trawa jest od kilku lat. Czyżby nasiona traw ? Dlatego jest taka rzadka ?Jak próbuję ich zapytać i podchodzę do nich to zaraz odlatują i nie mogę się dowiedzięć od nich o co im biega....Pozwolić im na takie szukanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.04.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Masz chyba na myśli szpaki, czarne, nakrapiane z żółtymi dzióbkami. Albo inne, większe, jednolicie ubarwione, brązowo-grafitowe, nie wiem jak się nazywają. Do mnie też lubiły przylatywać jedne i drugie, całymi stadami, czasem na trawniku aż się od nich roiło, ale szkód żadnych nie stwierdziłam. Prawdopodobnie ich przysmakiem są jakieś małe żyjątka mieszkające w trawniku. Bardzo lubiłam jak przylatywały i ani mi było w głowie je przeganiać. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.04.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 U mnie też sobie łażą i wybieraja jakieś smakowitości z trawnika- a niech im tam na zdrowie- gorzej jak będą wyjadać owoce z drzew- wtedy będę je goniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.04.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Gorgu, nie dasz rady Do nas też przylatują, robaczki wyjadają. Gorzej bylo jak się karmiły świeżo posiana trawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.04.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Oj, one konsumują robali. Teraz gdy słonko przygrzeje masowo owady wychodzą z zimowych kryjówek a trawnik z resztkami trawy, resztki liści to idealne miejsce do zimowania. Konsumują też często ślimary - w niedzielę spod moich nóg na ogrodzie uciekły kuropatwy, które właśnie przyszły na deser ze ślimarów. Te cwaniary wyciągały je spod kawałków walającego się na zaoranej ziemi styropianu. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts