modulor 21.04.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 ja poproszę o namiary do Hiszpana... jeśli w typie Banderasa ... nie będę się tak wahał ani zastanawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 21.04.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 (...) 2+2=4(...) " W każdej nauce jest tyle prawdy Ile jest w niej matematyki" - E. Kant Jaka szkoda że w życiu nie wszystko da się wyliczyć i udowodnić jak w matematyce. Ale daleki jestem od promowania relatywizmu. Zatem musimy wprowadzić w życiu jakieś kategorie oceny, aby wiedzieć jak postępować. Ja proponuję zapożyczyć jedno z kryteriów z biblii - "Poznacie ich po ich owocach. (...) Nie może dobre drzewo wydać złych owoców ani złe drzewo wydać dobrych owoców." [Mt 7:16-18]. Kryterium to jest uniwersalne i mogą przyjąć je nawet osoby niewierzące. A jakie są owoce zdrady? Najlepiej to widać w sondach rodzinnych – 50% rozwodów jest spowodowanych zdradą jednej ze stron. O wymienianych wcześniej przez wielu z nas złych konsekwencjach już nie będę wspominał. Zatem wiedząc, co jest dobre a co złe życie będzie już różowe? Niestety nie. Tu moim zdaniem tkwi istota problemu - skłonności naszej natury nie są zgodne z tym co nasz umysł uważa za prawe (wspominałem już o tym wcześniej cytując fragment listu św. Pawła do Rzymian) I tu możemy zaobserwować znane w psychologii zjawisko dysonansu poznawczego. Jak zatem zredukować poziom dysonansu. Niestety wielu wybiera "uzasadnienie naszego zachowania, zmieniając jeden z elementów poznawczych tak, aby był on mniej sprzeczny z zachowaniem." Czyli często zaczynamy tworzyć teorie w świetle których nasze postępowanie jest uzasadnione. Ale wśród wierzących mówi się, że pan Bóg nigdy nie daje krzyża, którego nie da się unieść. I nie musimy go odrazu odrzucać. Bez względu na religie zastanówmy się czy jesteśmy skazani na uleganie własnym rządzom, zachciankom i kaprysom. Jak już zostało wcześniej powiedziane to jest trudne i wymaga od nas wysiłku, aby się temu przeciwstawić. Patrząc się na tytuł wątku moim zdaniem należy sformułować pytanie nie czy zdradzić czy nie, ale jak nie zdradzić? Komandosi idąc na akcję przede wszystkim ufają swoim świetnie wyszkolonym odruchom. Oni w sytuacji zagrożenia nie zastanawiają się czy strzelać czy nie. Oni robią to automatycznie. Wszystkie arkana opanowują zawczasu na szkoleniach, gdy nie ma zagrożenia. I my powinniśmy być przygotowani na trudne chwile zawczasu. Powinniśmy się wówczas przygotować, kiedy mamy spokojną chwilkę. Powinniśmy zastanowić się jak zauważać i bronić się przed własnymi rządzami. Powinniśmy zdawać sobie sprawę z tego, co nas może wodzić na pokuszenie i unikać tego. I nie mówię to tylko do osób wierzących. Praca nad sobą jest jednym z elementów który definiuje dojrzałość ludzką. Pozdrawiam Uller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.04.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 ja poproszę o namiary do Hiszpana... jeśli w typie Banderasa ... nie będę się tak wahał ani zastanawiał Eeeeetam od razu Banderas - a malo to innych ponetnych hiszpanow? Ale jak wspomnialem gustuje jednak w plci przeciwnej Namiary na donne poprosze wszak polki najpiekniejsze na swiecie sa i jakiem hmmm..... namietne Oby tylko donna byla plci zenskiej a nie abarotnej i z 30 wiosen za soba gdyz mlodki maja jeszcze pstro w glowie i milosci miast sexu szukaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 21.04.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 ja poproszę o namiary do Hiszpana... jeśli w typie Banderasa ... nie będę się tak wahał ani zastanawiał to ja poproszę o namiary na męża remontowanie starych chałup to dopiero wyzwanie no .... zawsze mnie za czułe serce chwyta podryw na : zostawiła mnie dziewczyna, jest mi smutno, jest mi źle dodatko jak jest ponury, cyniczny i zwiędły, toż człek nie przejdzie obojętnie i podkasawszy rękawy, dawaj tchnie życie w to gasnące truchło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.04.2005 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 paprotka tylko od razu zstępuj do głębi, bo facet może nie zrozumieć jak mu zaczniesz pluć na skurupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.04.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Namiary na donne poprosze ;) Ah ty, teraz wiem po co ja namawiales do zdrady. To takie podchody , najpierw namawianie, tlumaczenie dlaczego warto, a pozniej - donna poprosze o tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.04.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ja poproszę o namiary do Hiszpana... jeśli w typie Banderasa ... nie będę się tak wahał ani zastanawiał to ja poproszę o namiary na męża remontowanie starych chałup to dopiero wyzwanie no .... zawsze mnie za czułe serce chwyta podryw na : zostawiła mnie dziewczyna, jest mi smutno, jest mi źle dodatko jak jest ponury, cyniczny i zwiędły, toż człek nie przejdzie obojętnie i podkasawszy rękawy, dawaj tchnie życie w to gasnące truchło heh dodatkowo jak jest ponury? oj ponury chyba w oko komus wpadles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 22.04.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 paprotka tylko od razu zstępuj do głębi, bo facet może nie zrozumieć jak mu zaczniesz pluć na skurupę. kroyena, don`t be so cheeky! choć.... jak się człek tak zagalopuje ratujac topielca i od razu wdraża metodę usta- usta, to faktycznie poniewczasie widzi ze lochnessa reanimował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 22.04.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 heh dodatkowo jak jest ponury? oj ponury chyba w oko komus wpadles przypomniało mi sie tak zupełnie nie a proppos że jedna koleżnka zacna posiadała nick "ochotka69" ( Ochocińska, rok urodzenia 1969) i nijak nie mogła docieć po czemu gdziekolwiek się pojawi - wyrastają jak spod ziemi privowe okienka od rożnych nadobnych panów a pan Cogito ergo sum to w oko wpada bynajmniej nie z powodu ponuractwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.04.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 paprotka no niezły nick sobie obrała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.04.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 heh dodatkowo jak jest ponury? oj ponury chyba w oko komus wpadles ...tjaaa... właśnie widzę ....bardzo mi się podoba zwrócenie uwagi na te najpiękniejsze cechy mego jestestwa na tym padole łez... "cyniczny i zwiędły" a może to uwiąd starczy ? .. chyba tak... "gasnące truchło".... komplemenciara... wie, jak faceta zadowolić ...to je ono... Uwięziona w nieśmiałości http://i.wp.pl/a/f/jpeg/8422/uwieziona-copy.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 22.04.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 no niezły nick sobie obrała.... nick jak najbardziej "ksywkowy" i adekwatny, tylko głodnym chleb na mysli taki ostry na tym forum to dopiero rozbudza zmysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.04.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ponury 63 i andropauza nie przesadzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.04.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 achu achu i do piachu... [sorry Stańczyk ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 22.04.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 "cyniczny i zwiędły" a może to uwiąd starczy ? .. chyba tak... "gasnące truchło".... komplemenciara... wie, jak faceta zadowolić to dopiero !!! o doninnym menzu było a ty toś pewnie ten .... trujący stary grzyb http://img259.echo.cx/img259/5169/mjboletusluridusf003250hi.jpg boletus luridus borowik ponury a tak kończy prawdziwy mężczyzna http://img259.echo.cx/img259/6748/20050303102935small7kq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.04.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 paprotka a on to dla świętego spokoju zamknął się od wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.04.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Z punktu widzenia przemieszczania się może to być w pewnym sensie korzystne (w końcu lepiej być noszonym niż nosić ). Z punktu widzenia wątku jest to pewne rozwiązanie, acz może się okazać, że o wątpliwej skuteczności. Na pewno byłoby bardziej skuteczne, gdyby koś poencjała z zewnątz zamknął wtedy nie wy_skoczy na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.04.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 a ty toś pewnie ten .... trujący stary grzyb boletus luridus borowik ponury ..fajny ten opis... "...z wiekiem poduchowaty" Autor tekstu ma tendencyjne nazwisko !!! Toż to seksizm w czystej postaci. Taaa Kroyena... emigracja wewnętrzna się to nazywało za czasów nieboszczki komuny... Ale się ekologicznie zrobiło... grzyby, piasek, reproduktor w klatce zamknion... ...można go teraz zanieść do nowych samic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.04.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ale się ekologicznie zrobiło... grzyby, piasek..............: ...........paprotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 22.04.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ale się ekologicznie zrobiło... grzyby, piasek..............: ...........paprotka i.............................http://img247.echo.cx/img247/8986/polana27us.jpg toż się wyginam jak Concita przy rurze, żeby wreszcie dojsć to tematu co mnie o motylki przyprawia bo maliny snić a uprawiać to ho ho ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts