Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

o krok od zdrady ?

donna

Recommended Posts

czyzbys miala na mysli Elektrykow? ;) znaczy Electic LIght Orchestra? Jejku faktycznie to prehistoria ;) ale ich album Eldorado hmmmmm....palce lizac - pozniej to juz komercja az do bolu (przynajmniej dla mnie)

Jednak nie ma to jak Led Zeppelin czy hmmm..... Black Sabbath, Deep Purple i moi faworyci od zawsze EL&P oraz Buddgie :)

Ale przed wszystkimi tymi kapelami na pierwszym miejscu moj muzyczny Guru - Tadzio Nalepa :) A bluesbreakout i Karate slucham po dzis dzien z drzeniem serducha - co ja gadam - cala jego dyskografie ciagle sobie puszczam

Oj to byly klimaty :)

"....Kiedy bylem......kiedy bylem malym chlopcem hej

Wzial mnie ojciec.....wiazl mnie ojciec i tak do mnie rzekl....."itd:)

Echhhhh.... to se ne vrati Pane Holik ;)

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

patrz - PF mi calkowicie wylecial ze lba :(

Ummagumma po dzis dzien a juz uplynelo 37 lat - o cholera - az tyle? Ale ja juz stary jestem ;)

oj mozna by wymieniac i wymieniac

ale od kilku lat w glowie buszuje mi takze Rammstein - a ich koncerty ........... kto nie widzial nie bedzie wiedzial o czym mowie

a kto w IV prowadzil wieczor plytowy? nazwisko mi wylecialo - tam np. puscil po dyskografi PF solowe dokonania czlonkow grupy

Czy ktos z Was mial okazje slyszec album Nicka Masona (perkusista PF)

Pamietajmy ze byly to lata 80-te - wyprzedzil o cala epoke innych :)

Ale i tak najwiekszym prekursorem nowych stylow pozostanie Fripp i Davis

O wlasnie - King Crimson - i bynajmnije nie "na zamku...." tylko "Beat" i "Dyscypline" :)

A zeszloroczny ich koncert w Sali Kongresowej jak i ten sprzed kilku lat gdy promowali "VROOM" - echhhhhhhh............. i znow ciarki mi przechodza po krzyzu - to lepsze od orgazmu

Przesadzilem - orgazm jest the best :) a po tym reakcja na muzyke :)