Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

o krok od zdrady ?

donna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no i jak pan innemu panu opowiadal co sie z tym robi - ucieklam z krzykiem z tego sklepiku - jak ja sie tam w ogole znalazlam?
    a Ty mi agniesia wygladalas na taka mloda , doswiadczona wyemancypowana kobiete, co to kupi i cos dla siebie np. .....tor i takie cos co ten Pan pokazal, zawiodlam sie na Tobie

mam nadzieje, ze chociaz kotek przyjdzie ogrzac mi nogi w lozeczku

jeszcze mam tyle do przesluchania: moody, frankie, outkast, szkoda czasu na spanie,

a pamietacie jak za studenckich czasow balangowalo sie kilka nocy pod rzad, w dzien wyklady, potem na kawie znowu noc zarwana, i jakos zylismy

a teraz... chcialabym juz emeryture :lol:

to ja napisze

najpiekniejsze zachody ogladalam w Miedzyzdrojach, a najmniej efektowne w niemieckich miejscowosciach tuz za granica np Herringsdorf, Ahlbeck, Bansin

w Miedzyzdrojach slonce zachodzi pieknie, w wodzie, na waskiej plazy gromadza sie ludzie, w ciszy, czasem z piwkiem, czasem z czyms innym, najczesciej bez niczego,

nawet nie maja ochoty w tym czasie rozmawiac, nawet ze swoja 'para'

patrza i dumaja

w tej czesci niemieckiego wybrzeza sa brzydsze zachody, ze wzgledu na polozenie, uksztaltowanie wybrzeza slonce zachodzi za lasem, na ladzie, zupelnie inne wrazenia, barkuje tanczacego slonca na wodzie, zadumy,

wszystko jest takie niemieckie... solidne, proste, jasne, oczywiste

aaaaaaaach, chce nad morze

mialam pisac z kim

wiele lat z... klasa z mojej podstawowki, jezdzilismy co roku, nawet 2 razy, jesien i wiosna, zupelnie inne wrazenia,

potem cale liceum z klasa z liceum :lol:

czlowiek nie mogl sie nawet powzruszac, bo ludzie dziwnie na niego patrzyli

a potem... potem byly jeszcze piekniejsze zachody,

ale nie polecam spania na plazy w naszym klimacie nowicjuszom, ktorzy nie maja pojecia, ze rano jest wilgotno, czlonki dretwieja, od wilgoci moknie spiwor, na wlosach zbiera sie rosa...

kutry budza swoimi glosnymi wyciagarkami do sieci, rano jedzie traktor zeby oproznic kosze na smieci...

a byliscie nad morzem w czasie zacmienia?

ptaki cichna, woda 'siada', drzewa przesstaja szumiec, mewy ukrywaja sie na wydmach... wszechogarniajaca niepokojaca cisza...

coraz ciemniej, szaro, buro, ciemno...

ludzie przemykaja sie pochyleni, siadaja w ciszy, biora swoje szybki zadymione, specjalne okulary do obserwacji slonca...

i siedza, milcza...

sztormy, piekne, straszne, widowiskowe,

grzywy wzburzonych fal, spienione, sycza, kotluja sie, ktora pierwsza do brzegu, ktorej sie uda wyrwac kawalek ladu, kawalek plazy...

ludziska w pelerynach, sztormiakach, przycupnieci pod wydmami, skarlali, niziutko przy ziemi zeby wiatr ich nie zabral...

a matki, zony i kochanki stoja w oknach i czekaja na swoich rybakow...

a oni w swoich lupinkach walcza, probuja sie dogadac z natura... ofiarowuja swoje zbiory na oblaskawienie Neptuna...

kazda fala chcialaby cos zabrac, cos dostac... jedna druga pogania, byle szybciej do ladu, byle dalej wglab... zeby cos chociaz zmoczyc, poglaskac, wygladzic kamienie...

...Paprotka czy Ty naprawde wstalas juz do pracy czy tylko podlac paprotke?

wstalas, wstalas, wlasnie ostatniego nygusa w swiat wypuszczam :)

a i poranek do owocnych nalezy : 33% normy wyrobione :D ( tylko mi klawiatura cos zle robi i polskie znaki poukrywala :evil: )

PS. czy ja juz pisalam, ze nie mam ani pol zlamanej paprotki - nie lubia mnie

:-?