dmagda165 27.09.2019 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 nie mogę decydować bo się na tym nie znam, projektant (firmy wykonawczej) twierdzi że jest ok, majster twierdzi że tak też jest ok, ja juz mam wszystkiego dość... po to wynajełam fachowców by było dobrze... rzekomo inaczej się nie dało.. ale za kilka lat z tym ja się bedę bujać.. Chyba będę się upierać przy podniesieniu jednak tego krawężnika przy ogrodzeniu, bądz kostką... niby tak uzgadnialiśmy a wyszło jak wyszło, teraz za taką poprawkę bedę dopłacać - jak dla mnie to chyba niezgodne z prawe budowlanym, ale nie znam się... przecież wynajełam fachowców... i jak tu w tym kraju nie byc ... prawnikiem, budowlancem, lekarzem.... dobrze ze jest forum, dzięki wszystkim.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 28.09.2019 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2019 A potrzebujesz kostki pomiędzy ogrodzeniem a schodkami? Do czego ma to służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 01.10.2019 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 (edytowane) aby się elewacja nie brudziła - jest tam też kranik, ok podpięty do węża ale róznie może być, naokolo domu (znaczy.. z 3 stron) mam opaske z kostki. Poza tym jest tam schowany osadnik rynnowy, tak jest potrzebna tu kostka jako ta opaska, z tymże tak jak mam ścianę boczną w granicy wyciągniętą ponad dach tak sądziłam (i w sumie uzgadnialiśmy ale no nie wiem tak się robi może?), że i opaska będzie zakonczona jakos inaczej... ale wyszło jak wyszło, mąż twierdzi że jest ok, budowlancy też... moze będzie dobrze.... nie wiem, mi się to nie podoba.. ale juz po odbiorze, nie mniej jakoś bym chciała to poprawić tylko nie wiem jak, jeszcze muszę męża przekonać... a może faktycznie się czepiam?? nie moge znaleźć tego typu rozwiązań w necie... dom w ostrej granicy, obok działka pusta, sporo obniżona w stosunku do ulicy - fakty są takie że z przodu (tam jest bardziej prosto) i z tyłu wydaje mi się że wody opadowe spływają na sąsiednią pustą niższą działkę... fizyka... Edytowane 1 Października 2019 przez dmagda165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 02.10.2019 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 a myślałaś o tym, aby zostawić dosłownie kawałek przestrzeni od strony ogrodzenia bez kostki? w ten sposób możesz mieć grunt, w który będzie wsiąkać woda. Pod warunkiem, że grunt jest przepuszczalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 03.10.2019 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 nie myślałam raczej... ze względu na ten kranik chociaz wolałabym by tam było coś utwardzonego, żadne kamyczki skoro mam kostkę na pozostałej części..w sensie kawałek przestrzeni.... że opaska w tej części się urywa czy jej w ogole nie ma? nie dochodzi do konca np na pół metra? można z końca wyjąć kostki.... nie wiem czy dobrze zrozumiałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 03.10.2019 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Tak by zostawić dosłownie 30-50cm bez kostki przed samym ogrodzeniem. W ten sposób trochę wody tam wsiąknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 08.10.2019 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 może jest to jakas myśl, i tak planuję tam jakas roslinność, by ten kąt jakos zaslonic wiec jak tam bedzie "niedokonczone chyba nic się nie stanie... albo rzadziej te kostki z rozmyslem, moze taki... ażur zrobic czy cos... musze poobserwować jak to będzie podczas deszczu , sniegu... dzięki.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 09.10.2019 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Jak planujesz rośliny to zostaw sobie pół metra bez kostki. Wtedy ładnie posadzisz i będzie super wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts