nagietka 12.04.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Pytanie jw.Jestem tu nowa .Zamierzam wybudować wg tego projektu,jeśli ktoś już wybudował ten domek lub podobnie jak ja ma taki zamiar zapraszam do podzielenia się poglądami. PROJEKT JUŻ KUPIŁAM ,CZEKAM NA POZWOLENIE.Zyczcie mi powodzenia. Nagietka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 12.04.2005 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć mój domek zapraszam:http://www.archon.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 12.04.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 http://www.archon.pl Bardzo fajny jest ten projekt.Ja tez bede budowac dom z Archonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 13.04.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Witam!!! Dom jest przepiękny. Ważne jest przy tym usytouwanie względem stron świata. W tym wypadku wejście musi się znaleźć od strony wschodniej.Najbardziej podobają mi się duże przeszklenia. Dom praktycznie bez wad. No może tylko wysoki koszt budowy ( minimum 550tys brutto). Ale jeżeli to wam nie przeszkadza, gratuluję wyboru! Pozdrowienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 13.04.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Witam, Oglądałem taki dom w stanie surowym już z przykrytym dachem, bez okien. Było to w zeszłe wakacje. Dom sąsiaduje z domem mojego kumpla, z którym razem przez 6 lat pracowaliśmy. Minusy: 1) Jak na tak duży dom zdecydowanie za mało wygodne schody, a chodziłem po nich. Piętro jest do ponownej aranżacji. 2) Dla mnie niezrozumiałe miejsce umieszczenia łazienki na piętrze, szkoda takiego okna i widoku przez nie, tu powinien być jakiś pokój wypoczynkowy, czy coś takiego. Oglądany przez nas dom w tym miejscu miał mieć garderobę (ja wolałbym coś innego), natomiast łazienka miała być w części nad garażem. Generalnie ludzie, których odwiedziliśmy mieli dokonać znacznych zmian w aranżacji piętra. Też nam się podobał, ale: 3) za duży dla nas, 290 m2 w podłodze, nie mam jeszcze rozeznania co do kosztów, ale stosuje założenie 1m2 podłogi to średnio 2000 PLN, nie mniej jako 1700 - nie wierze że się da taniej. 4) Na naszej działce 850 m2 - wysunięty garaż to mniejsza część ogrodowa. W naszym przypadku linia zaudowy 6m, co oznacza tylko 8 m za domem do granicy działki. Plusy: 5) Dobrze go można ustawić na działce w osi północ południe, garaże od północy, wjazd zależnie od usytuowania: od zachodu lub wschodu, najlepiej gdy weranda wychodzi na południe zachód - wymaga to wjazdu od wschodu (popieram absolutnie Mariusza/Szczecin). 6) Dobrze rozplanowany parter, duży salon, sypialnia; byłem widziałem. Jeden z czynników wyboru projektu przez gospodarzy, którzy byli bardzo mili i pokazali nam swój dom. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 15.04.2005 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Koszty przedstawione przez archon są trochę przesadzone.Bardzo się cieszę ,że wam się podoba.Piętro wymaga niewielkich zmian:np w miejscu łazienki powstaje duży pokój łącząc go z pokojem po lewej i jest to pokój z dwoma balkonami.W miejscu gdzie jest garderoba + miejsce po garażu(bo zaplanowaliśmy poza bryłą budynku)powstaje nam ogromny pokój kąpielowy z dwoma oknami połaciowymi.I już zrobiło się sensownie na górze.Sami przyznacie.Nagietka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 16.04.2005 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 hej,hej!czy jest tu ktoś,kto wybudował ten domek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 16.04.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Nagietka Dom, który oglądałem jest wybudowany przy trasie katowickiej, jadąc od strony Warszawy, kilkanaście km za Nadarzynem. Pozdrawiam/MP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 18.04.2005 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 dzięki mario_panagietka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 22.04.2005 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Podciągam watek do góry. Czy jest ktoś na tym szanownym forum,kto buduje,wybudował NAGIETKI??? Proszę odzywajcie się. Nagietka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeczotka 26.04.2005 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 czesc,mamy nagietka blisko warszaway, niedlugo sie wprowadzamy. gore przerobilismy i jest super. projekt ma drobne niedoskonałości ale ogolnie jest fajnie. pozdrawiamy, cz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 29.04.2005 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Witam Cię CZECZOTKA Jak to miło,że napisałaś. Opowiedz coś więcej o swoim domku,napewno będąc na etapie uzyskiwania pozwoleń ( tak jak ja jestem w tej chwili) wyobrażałaś go sobie na rózne sposoby.Mnie ogromnie zżera ciekawość. A może dysponujesz zdjęciami swojego domku.Pokaz go nam lub jego wnętrza.Zawsze to może zainspirować do jakiś rozwiązań. Pozdrawiam serdecznie-Nagietka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelEwelina 08.05.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Witamy,jesteśmy w trakcie budowy nagietków i właśnie pojawiła się (nie pierwsza) wątpliwość. Postanowiliśmy podnieść ściankę kolankową o jedną cegłę i zastanawiamy się czy w związku z tym zmieniać dach - czy wydłużać krokwie. Czy ktoś z Was miał takie doświadczenia? Czy sądzicie, że jedna cegła będzie miała wpływ na zmianę proporcji domu? A być może ktoś z Was ma już wybudowane nagietki pod dachem i można by było zobaczyć jak ten dom wygląda? pozdrP&E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeczotka 08.05.2005 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 a my się wprowadzamy za miesiąc, i choć bardzo lubimy ten projekt, to wywróciliśmy go do góry nogami. Niestety na jedno nie wpadliśmy- to właśnie podwyższenie poddasza o 1-2 pustaki, a skosy są spore.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeczotka 08.05.2005 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Nagietko,odkąd zamówiliśmy projekt, przez ten dom przeszedł huragan: np. wymiotło wszystkie ściany działowe na dole, przeniosło kuchnię do jadalni, sypialnię nad garaż, etc. domek jest fajny i nie zamieniłbym go na żaden inny, co nie znaczy że bym go jeszcze nie pozmieniał i że w projekcie nie ma błędów (za mała brama do garażu jak na dwa samochody, balkony niżej niż podłogi w pokojach i inne).Pamiętam że z samej kartki mieliśmy bardzo mylne pojęcie o tym jak on wygląda dzisiaj (lub zaraz po założeniu dachu, gdy widać poddasze). Niestety zdjęć nie załączę, bo nie mam ich na http. ale dwa zamieściłem na forum Dom w nagietkach na http://www.archon.pl za miesiąc wprowadzka, a gazociągu ni widu ni słychu. Pozdrawiam, a jak ktoś z warszawy to zapraszam.Mateusz (Marta i Miłoszek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 12.05.2005 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Witam CZECZOTKA!!!My też wprowadziliśmy wiele zmian ,ale na razie są to zmiany na papierze.Czekamy na pozwolenie.Chętnie obejrzelibyśmy wasz domek,skoro zapraszacie.Wprawdzie nie mieszkamy w Warszawie,ale to nie jest problem.Pozdrawiam Nagietka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 16.05.2005 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 hej,hej!!!piszcie,bo wątek zanika.Podciągam go do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeczotka 16.05.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 nagietko, napisz na priva jak będziesz mogła wpaść. Domek jest przy trasie na Gdańsk, koło Łomianek. Pozdrawiam, CZeczotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 20.05.2005 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Z czeczotką się spotkamy,ale zanim to nastąpi............................. .............................qurczę..................... chyba nie wytrzymam. Czy ktoś z was mógłby mnie uleczyć! Pokażcie swoje wnętrza.W innych projektach,aż miło . A mnie dopadła dziś melancholia i zastanawiam się ,czy dobrego wyboru dokonałam! Czy ta kuchnia nie będzie za mała ,itd. Upatruję w tym wszystkim syndrom czekającego na pozwolenie.Już nie daję rady.Chyba udam się do psychologa dyżurnego jak tak dalej będzie. Ze smutnym pozdrowieniem-nagietka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nagietka 09.06.2005 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 hej,hej,czy wszyscy są tak pochłonięci budową,że nikt tu nie zagląda.Paweł& Ewelina jesteście tu jeszcze?Wysłałam wam prywatną wiadomość.Odzywajcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts