zaba_gonia 22.06.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Tam gdzie buduję jest kamienica, w której mieszkają alkoholicy, recydywiści i inne towarzystwo tego pokroju. Też się boję, że kiedyś mnie okradną. Do tej pory ukradli tylko cement. Też nie wstawie okien dachowych, chyba że się ogrodzę. Ale czy to jest przeszkoda dla złodziei? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 22.06.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 A ja bym chciała zdjątka zobaczyć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.06.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Funiu straszne to jest , wspólczuje ci , jak można byc takim strasznym czlowiekiem I to mają być sąsiedzi a w niektórych miasteczkach czy osiedlach stosuje się tzw sąsiedzkie pilnowanie Ladnie by ci twoi sąsiedzi dopilnowali dobytku Biedna jesteś z tymi nieokrzesańcami Funiu a nie zglaszalaś tego Może watro by jakby na przyszlośc ktoś próbowal a może policja by czasami przejechala się tam- czy to raczej nie realne Pozdrawiam cieplo i trzymam kciuki za twój świety spokój od tych zlodziejaszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.06.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Funia pewnie że lepsze 100 metrów jak 10 Na pewno wszystko się dobrze ułoży. Nie zawsze budowa i dziecko to alergia. Jak moja córka miała parę miesięcy zaczeliśmy naprawdę gruntowny remont domu, prawie wszystko było zmieniane, kurzu niestety nie dało się uniknąć. Dziecku to nie przeszkadzało i żadana alergia się nie przypałętała do tej pory...tfu, tfu A dach prezentuje się ślicznie napisz coś więcej o dachówce (jakiej firmy?), kominach, oknach i elewacjach. Głownie chodzi mi o kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.06.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Funia domek prezentuje się coraz piekniej Masz Ty się dziewczyno z tymi złodziejami wspólczuje i to bardzo, cięzko się mieszka w takim środowisku Jeśli chodzi o policje to jeśli jest lokalna to nic nie da a nwet może zaostrzyć konflikt Trzymam kciuki za pomyślnośc, a mały napewno dobrze zniesie mieszkanie w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.06.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 napisz coś więcej o dachówce (jakiej firmy?), kominach, oknach i elewacjach. Głownie chodzi mi o kolory. Dachówka to grafit EURONITU, na zdjęciach nie wyszedł tak ładnie jak w rzeczywistości, bo zrobiłam je za ciemne. Zwykła cementowa (i cenę miała bardzoe przyzwoitą) Kominy miały byc szaro - grafitowe, ale Miś powiedział, że chce, zeby się odcinały i tak stanęlo na klinkierówce sahara. W ten też sposób przez przypadek wybraliśmy kolor ścian - też będą piaskowe, a na dole domu (tak do wysokości ok. 40 cm, cędzie grafitowa opaska z płytki elewacyjne, zeby sięściany od deszczu nie brudziły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.06.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 a mały napewno dobrze zniesie mieszkanie w swoim domku Na to liczę. Z resztą nasze mamy i babcie mawiały, że dziecko musi się czasem troszkę kurzu i piasku nałykac, wtedy ogranizm uczy się walczyc z bakteriami. Nie oznacza to, że zamierzam go w brudzie chowac, ale myślę, że przy odrobinie kurzu nic mu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.06.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 a mały napewno dobrze zniesie mieszkanie w swoim domku Na to liczę. Z resztą nasze mamy i babcie mawiały, że dziecko musi się czasem troszkę kurzu i piasku nałykac, wtedy ogranizm uczy się walczyc z bakteriami. Nie oznacza to, że zamierzam go w brudzie chowac, ale myślę, że przy odrobinie kurzu nic mu nie będzie. Funia jasne że nic mu nie będzie Będzie zdrowy przy szczęśliwych rodzicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 23.06.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 NIe martwi to nas zbytnio, bo i tak wizja zamiany 10 m2 u mamusi na 100 m2 (a w dalszej perspektywie w sumie 150 m2) jest taka, że uciekamy na swoje jak tylko się da. Na początku zanim przyzwyczaicie się do takiej przestrzeni, to będziecie się szukać i nawoływać . Dachóweczka pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.06.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Dachówka to grafit EURONITU, na zdjęciach nie wyszedł tak ładnie jak w rzeczywistości, bo zrobiłam je za ciemne. Zwykła cementowa (i cenę miała bardzoe przyzwoitą) Kominy miały byc szaro - grafitowe, ale Miś powiedział, że chce, zeby się odcinały i tak stanęlo na klinkierówce sahara. W ten też sposób przez przypadek wybraliśmy kolor ścian - też będą piaskowe, a na dole domu (tak do wysokości ok. 40 cm, cędzie grafitowa opaska z płytki elewacyjne, zeby sięściany od deszczu nie brudziły). Wszystko się pięknie zapowiada Funia moge cię pomęczyć trochę z tą dachówką? Też chcę taką, tylko nazwa tego koloru mi nie pasuje bo każdy mówi grafit a w ofercie jest nazwa ciemnoszary lub ciemnoniebieski (kolor specjalny) No i który kolor masz na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.06.2005 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 No i który kolor masz na dachu? Ja mam ciemnoszary. Euronit nazwał to chyba nie grafitem, tylko antracytem, ale dokładnie sprawdzisz sobie u sprzedawcy. W ofercie IBF jest tez taki i nazwali go grafit i podobnie jest w Koramicu. Rabena nie sprawdzałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 24.06.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Dzięki Funia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.06.2005 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Funiu, widzę, że dachówka na dachu - śliczna:D . Domek prezentuje się w tej swojej nowej "czapeczce" bardzo ładnie. Obejrzałam jeszcze raz Twój projekt i bardzo Ci zazdroszczę spiżarki. U mnie kuchnia ma co prawda 12m2, ale nie ma jak zrobić spiżarki . Ale myślę nad szafą gospodarczą coby gdzieś szczotę schować, więc może nie będzie tak żle. A kurzem i pyłem za bardzo się nie przejmuj - Malutkiemu nic nie będzie, a jak zaświeci słoneczko, to Ty Go .......do ogródka - czy to nie fajna perspektywa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 25.06.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Funiu, widzę, że dachówka na dachu - śliczna:D . Domek prezentuje się w tej swojej nowej "czapeczce" bardzo ładnie. Bardzo dziekuje. Mam nadzieję, ze z oknami dachowymi bedzie jeszcze lepiej. Obejrzałam jeszcze raz Twój projekt i bardzo Ci zazdroszczę spiżarki. U mnie kuchnia ma co prawda 12m2, ale nie ma jak zrobić spiżarki . Ale myślę nad szafą gospodarczą coby gdzieś szczotę schować, więc może nie będzie tak żle. No to kuchnie masz wiekszą od mojej. A na szczotki przewidziałam miejsce w pralni, tam też chce wstawic szafkę na detergenty. A kurzem i pyłem za bardzo się nie przejmuj - Malutkiemu nic nie będzie, a jak zaświeci słoneczko, to Ty Go .......do ogródka - czy to nie fajna perspektywa??? Noo, perspektywa super. Myśle, ze jak koniec lata i jesień będą ciepłe, to taki scenariusz może jeszcze w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.06.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Funia specjalnie dla Ciebie zamówiamy piękną polską jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.06.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 No Funiu kochana - brama jest SUPER!!!! To teraz pilocik i "Sezamie otwórz się"? Ale bajery, no, no. A te łobuzy niech się trzymają z daleka!!!! Jeszcze raz - brama piękności A teraz ja lecę wklejać zdjęcie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 27.06.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 No Funiu kochana - brama jest SUPER!!!! To teraz pilocik i "Sezamie otwórz się"? Ale bajery, no, no. A te łobuzy niech się trzymają z daleka!!!! Jeszcze raz - brama piękności A teraz ja lecę wklejać zdjęcie..... Dzięki TYlko sezamie otwórz się jest chwilowo (?)na przedłużaczu A tak serio - wszytsko działa perfect - ale na razie mamy do garazu prąd nie pociągnięty - wiec najbliższe dni brama zamknięta na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.06.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Brama pikna Specjalnie wpadlam na nią popatrzeć no i popatrzylam i marze teraz Ale poimarzyc można nie Ogólnie domek fajnie się prezentuje tu brakuje 2 okien dachowych obok siebie w pokoju drugiego??? dziecka?) A gdzie trzecie dziecię ulokujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 27.06.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Brama pikna Specjalnie wpadlam na nią popatrzeć no i popatrzylam i marze teraz Ale poimarzyc można nie Ogólnie domek fajnie się prezentuje tu brakuje 2 okien dachowych obok siebie w pokoju drugiego??? dziecka?) A gdzie trzecie dziecię ulokujecie Jeśli będzie trzecie -to nad garazem dobudujemy jeszcze z dwa pokoiki. Specjalnie zrobiliśmy nad garażem mocniejszy strop, żeby dało się tam jeszcze w przyszłości postawić ściankę kolankową i przykryć dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 27.06.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Fju, fju...Ale masz zarypistą (tak mówią moje dzieci na coś extra) bramę garażową.. Nie martw się, na pewno nic się nie wydarzy! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts