Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Funio-Misio-Chatka- komentarze

ania67

Recommended Posts

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A w jakim kolorze będą tynki?

Na początku chciałam chatkę garfitowo - białą, czyli ściany białe.

Ale Miś zrobił mi dywersję i zaczał coś przebąkiwa, ze białe to nie :-?

Problem rozwiązał sie sam jak zaczęliśmy stawiac kominy - na grafitowym dachu pasują kominy z piaskowej klinkierówki.

Dlatego ściany też bedą piasek.

Zobaczymy co to z tego będzie 8)

Funia - czytałem Wasz dziennik i widzę, że masz beznadziejnych sąsiadów :evil: Jakieś wsiowe głupki czy co ? Ale z tą bramą to przegięcie. Jak czytałem post, że wstawiliście bramę to od razu pomyślałem, że coś się moze stać i ... kurde stało się :x

A mysleliście może o jakiejś małej kamerce, np. takiej jak mają reporterzy w programach typu "TVN-Uwaga". Umieścić ją gdzieś na górze domu, niech "patrzy" przed obiekt i nagrywa, z jakimś czujnikiem ruchu spięte do kupy. Byście mieli tych gnoi na widelcu. Bo zapowiada się, że nawet jak będziesz miała ogrodzenie i jeszcze mieszkać nie bedziesz to nikomu to nie przeszkodzi ... :x

Współczuję Wam, ale się trzymajcie, pozdrawiam

Majki

A mysleliście może o jakiejś małej kamerce, np. takiej jak mają reporterzy w programach typu "TVN-Uwaga".

Włąśnie chłopaki ciągną prąd do domu, kamerka będzie podłączona jutro albo w czwartek

Normalnie to bym poszła do sasiadów i spróbowała ustali kto to zrobił, ale raczej nic mi nie powiedzą, a jak bedę sie wścieka to nie wiadomo co jeszcze zrobią.

Funiu, tak mi prztkro z powodu tej bramy.... :( :( :(

Pomyślałam od razu, że koniecznie musicie ogrodzić działkę, wypuścić ostrego psa, zamontować kamerę....

A może zrobić jakąś zasadzkę....Sama nie wiem....

Na pewno, Funiu, spróbuj się tak nie denerwować, bo to i tak nic nie zmieni. Chciałabym Ciebie jakoś pocieszyć, ale sama nie wiem jak. Masz wstrętnych sąsiadów !!!!! :x . Mam nadzieję, że to była ostatnia Wasza strata.

Trzymaj się!

Funiu napisalam to juz w rekordach ale powtórzę i tu

Funiu kochana ty nasz przeciez to jest straszne :(

Wspólczuje ci z calego serca

A może by tak jakiegoś stróża zatrudnić bo jeśli co noc mają być straty to może wam się oplaci no i nerwów mniej przy tym stracicie :roll: :roll:

Trzymaj się

Też o tym myślimy, ale nie bardzo mamy kogo.

:evil: :evil: :evil: :evil:

Gdy wczoraj oglądałam Twoją piękną bramę od razu pomyślałam o graficiarzach ale golfiarzy się nie spodziewałam. Co do kamerki to się obawiam o to że szybko zmieni właścicieli.

FUNIA pomyślcie o przyczepie campingowej. Taką używaną można już kupić na tysiąc, dwa w zależności od wielkości. Postawić i zatrudnić kogoś jeśli nie możecie tam sami a właściwie Twój Miś nocować. Mój spał w przyczepie, rano jak przychodzili fachowcy o szóstej to jechał do domu przebierał się i jechał do pracy. Ciężko było ale przeżyliśmy, a właściwie to mój mąż przeżył.

Zastanówcie się też czy nie zgłosić tego na policje. Jak sąsiedzi zobaczą że policja się kręci po budowie to może bardziej będą pilnować dzieciaków. Policja to zawsze dobry straszak.

:evil: :evil: :evil: :evil:

Gdy wczoraj oglądałam Twoją piękną bramę od razu pomyślałam o graficiarzach ale golfiarzy się nie spodziewałam. Co do kamerki to się obawiam o to że szybko zmieni właścicieli.

FUNIA pomyślcie o przyczepie campingowej. Taką używaną można już kupić na tysiąc, dwa w zależności od wielkości. Postawić i zatrudnić kogoś jeśli nie możecie tam sami a właściwie Twój Miś nocować. Mój spał w przyczepie, rano jak przychodzili fachowcy o szóstej to jechał do domu przebierał się i jechał do pracy. Ciężko było ale przeżyliśmy, a właściwie to mój mąż przeżył.

Zastanówcie się też czy nie zgłosić tego na policje. Jak sąsiedzi zobaczą że policja się kręci po budowie to może bardziej będą pilnować dzieciaków. Policja to zawsze dobry straszak.

Kamerka będzie ukryta.

W tym tygodniu przyjeżdza siatka.

Spać będziemy od przyszłego tygodnia, bo przyjeżdzają okna z roletami.

O wynajęciu kogoś do pilnowania już myśleliśmy ale na szybko nikogo nie mamy, a po drugie zniechęca nas myśl, że i tak w przyszłym tygodniu idziemy tam spać.

Co do Policji - to znajomi przejechali tamtędy kilka razy radiowozem, ale jak widac nic to nie dało.

Funiu Kochana,

tak mi przykro :cry: :cry: :cry:.

Byłam prawie pewna, że już dali sobie spokój i nic złego się nie wydarzy.

To nic innego, jak tylko zazdrość.

Niech ich pokręci!!! :evil: :evil: :evil:

Jak można coś takiego robić - to się w głowie nie mieści :evil: .

Współczuję Ci serdecznie. Miejmy tylko nadzieję, że nic już się więcej takiego nie wydarzy.

Trzymaj się i nie zamartwiaj się!!!

Jak to mówią - Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy.

Funia tak mi przykro, bardzo Wam współczuje :(

Nawet nie wiem co napisać, szlag mnie trafia na ludzką zawiśc i podłośc :evil: :evil: :evil:

Nie denerwuj się, ale wiem że to tylko łatwo się mówi :cry:

Jeszcze raz współczuje i mam nadzieje że już będziecie mieli w końcu spokój, chociaż powiem że mieszkanie w takiej okolicy nie nastraja zbyt dobrze :cry: :evil: :cry:

Wiem że moje słowa to żadne pocieszenie a raczej zasianie niepokoju ale cóż tak czuje. Jeszcze raz starsznie wspołczuje i trzymam kciuki żeby limit szkód zostal już wyczerpany.

Aniu, Alfredo, Soniko i Aguś

No rzeczywiście mieszkać się tam odechciewa.

Żebym jeszcze komuś podpadła, napyskowała, jakąś awanturę zrobiła - a tu nic.

No nic, zobaczymy - może to rzeczywiście już koniec zwłaszcza, ze jutro z trzech stron przychodzi siatka, a w przyszłym tygodniu zaczynają robić front ogrodzenia.

Mam tylko nadzieję, ze przez dzisiejszą noc nic się nie wydarzyło.

Mam tylko nadzieję, ze przez dzisiejszą noc nic się nie wydarzyło.

Też mam taką nadzieję, bo człowieka normalnie cholera bierze.

Wszędzie wandalizm i brak poszanowania cudzej własności. :evil: :evil: :evil:

Nie mogę zrozumieć skąd się to w ludziach bierze?

Wystarczy popatrzeć na mury domów w miastach i miasteczkach - graffitti, malowanki, porozbijane budki telefoniczne, wiaty autobusowe.

Jako naród jednak jesteśmy bardzo prymitywni :cry: :cry: :cry: :cry: