Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Funio-Misio-Chatka- komentarze

ania67

Recommended Posts

Jedno brzuchate, drugie kulawe, a patrzajta jakie tempo mają :o :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

NAGRODA ZA POST ROKU!!!!!!

http://www.exclusivesport.pl/zd/10.jpg

Funiu - wzruszenie odbiera mi głos 8)

Rozumiem, że nagrodę otrzymam kurierem. Żywię nadzieję, żę przesyłka będzie na Twój koszt :wink:

Pozdrawiam i życzę sukcesów budowlanych :D

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Funiu, wreszcie wczoraj poczytałam sobie Twój dziennik. Strasznie żałuję kurcze tylko że mi się zdjęcia nie otwierają, bo teraz zrzera mnie ciekawość ogromna.. Kilka refleksji: jak ja rozumiem Twoją reakcję na reakcję innych w stosunku do waszych planów budowlanych. Pewnie zdecydowana część nas przez to przechodziła. A le co tam, aby do przodu :D I to jak do przodu! I podpisuję się pod tym, co inżynier drogi napisał :D

Czy mogłabyś mi przysłać na priva zdjęcie waszego ogrodzenia? No i może jakieś zdjęcie domu?

Trzymam kciuki za brzunio, kończynki i budowę. :wink: (Ale będziemy tu niedługo świętować :D :D :D )

Pozdrowienia

Agnieszka

A propos - widzę, że nie są zamontowane tak jak okna (czyli przy krawędzi) ale gdzieś w środku muru. Dlaczego chcieliście akurat tak?

POZDRAWIAM !

To pytanie do Misia - ja za bardo nie wiem.

Ale wydaje mi się, ze to dlatego, że garaż nie będzie ocieplany tak jak dom styropianem 15, tylko 5 - a wyjdzie podobnie.

Ale to tylko oje przypuszczenia.

Fajnie się prezentują te luksfery w garażu :)

Koszty takiego luksferowego okienka są porównywalne do normalnego czy dużo droższe?

To zależy jakie byś chciała wstawić okna i jak drogie kupić luksrefy.

Jeśli okno zwykłe plastikowe - ok. 200 zł/szt.

Jeśli luksfery zwykłe, nie barwione - ok. 6,50 zł za sztukę plus klej do luksferów. (u nas wyszło ok. 230 za oba okienka).

Na zdjęciach nie widać, ale te luksrery - mimo, ze zwykłe - i tak fajnie wyglądają, mają taką mozaikę w środku, ciekawie przepuszczają światło.

Funiu, pięknie tam u Ciebie.

Siateczka piękna, roślinki sadzisz, ja też tak chcę. Z sadzeniem muszę się wstrzymać bo jeszcze będziemy troszkę teren niwelować. Moja działka długa na 96m :roll: dobrze, że tylko jedna strona do ogrodzenia. Będę musiała także pomyślec nad frontowym ogrodzeniem.

Widzę,że u Ciebie jak i u mnie ściany zarzygane :wink: od zalewania stropu.

Ocieplony domek prezentuje się cudnie.

Funia domek wygląda coraz piekniej :)

Dzięki za fotkę luksferów, tylko teraz mój mąz ma zgryż :o :roll: jak jest z ubezpieczeniem i musizasięgnąć informacji u naszego ubezpieczyciela, coś mi się wydaje że w końcu będą okna :o :roll:

Z tago co wiem- Allianz się nie czepia - napisz jak Wasz ubezpieczyciel.

Z sadzeniem muszę się wstrzymać bo jeszcze będziemy troszkę teren niwelować.

U nas Olciu też jeszcze nie poszaleję, bo na prawie całym terenie trzeba podnieść poziom o ok. 50-60 cm.

Dlatego na razie wsadzam tam gdzie mi spych nie zniszczy.

Przed domem mam usypane ogrone hałdy ziemii do wyrównania. Przywieźli 8 wywrotek a trzeba jeszcze z 70 :o :o :o