Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Funio-Misio-Chatka- komentarze

ania67

Recommended Posts

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiedz mi Funiu jak Ci się mieszka. Po wstawieniu okien, drzwi i bramy garażowej chcemy się wprowadzić. Czeka nas dużo pracy, a z miejsca w którym obecnie mieszkamy strasznie na budowę daleko i codzienne dojazdy nie byłyby najlepszym rozwiązaniem. Poza tym kto lepiej dopilnuje okien jak nie my :roll: . Wprowadzimy się do domku z oknami,posadzkami, z ubikacją oczywiście. Gotować to chyba będę na butli turystycznej. Trochę jestem przerażona, wlej proszę trochę otuchy w moje skołatane serce.

Powiedz mi Funiu jak Ci się mieszka.

Olciu u nas z zewnątrz fantastico

ale w środku :o

dopiero Miś rozkłada instalację elektryczną (przy pomocy poleconych przez ciebie kołków :wink: )

Kominek czeka, instalacja grzewcza też.

Niestety chyba w tym roku nie zamieszkamy.

Bo nawet jeśli zrobimy w miarę parter, to nie wiem jak domek się sprawdzi dla kilkumiesięcznego szkraba.

• 2 weeks później...

Przyznaję, ze nawalam trochę ze zdjeciami, ale to dlatego, ze teraz już nie zaglądam na budowę - przeszkadza mi gigantyczny brzuch :D

A Miś fotek nie chce mi robić :cry:

Już nie długo wszytsko wróci do normy (choć wszyscy mówią, ze wywróci się doo góry nogami :wink: ) i wtedy wrócą relacje na bieżąco.

Funiu tak wogóle to powinnaś teraz jeździć i załatwiać jakieś zakupy z dużymi rabatami, :D wiesz kobiecie w ciąży sie nie odmawia bo wiesz co to grozi hurtownikom Wiesz też bym chciała wydać na gotow 200 tyś ale tak ze mnie ciągna budowlańcy, że chyba nie dam rady.

:cry:

i_ska kochana

u mnie do gotowego to jeszcze ... ho ho.

Pewnie drugie 200

albo przynajmniej 50 - tak bez rozmachu

Ech Funiu nie załamuj mnie tak tymi finansami ja jeszcze mam tylko 100 tyś z kredytu i nie wiem jak to będzie:cry:

Ach Funiu jeszcze jedno pytanko, ty oczywiście nawiozłaś sobie ziemię i potem ten pan z koparką ci ją wyrównał???? ja też tak chcę powiedz tylko ile cię to kosztowało i ile ziemii i jakiej nawiozłaś :lol: sorki za skomplikowane pytanko :oops:

ile cię to kosztowało i ile ziemii i jakiej nawiozłaś :lol: sorki za skomplikowane pytanko :oops:

U nas normalna cena to 150-200 zł za wywrotkę 25 ton.

U nas weszło coś ok. 40 wywrotek :o :evil:

Dlatego szukaliśmy byle taniej i Miś znalazł gościa który wywozi to co wykopią spod remontowanej drogi.

Wyszło 50 zł za wywrotkę.

Niestety w większości glina i kilka wywrotek grubszego piachu.

Dlatego dopóki nie bedzie na tym humusu - jest nieciekawie.

Ale w przyszłości powinniśmy sobie chwalić takie rozwiązanie. Glina nie będzie przepuszczać wody. Trawnik powinien sie trzymać jak marzenie.

Funiu, te wydane 200 tys. to z działką czy bez?

Ja też planuję kominek z płaszczem wodnym, ale czy właśnie taki kupię....nie wiem ( zależy ile będzie pieniędzy)

W jakiej cenie był Twój?

Ale najważniejsze to Twoja niespodzianka w brzuszku!!!!

Coś czuję, że za parę dni zostaniesz szczęśliwą mamą!!!!

Bardzo gorąco pozdrawiam :D

Funiu, te wydane 200 tys. to z działką czy bez?

z działką

i całą papierologią

Ja też planuję kominek z płaszczem wodnym, ale czy właśnie taki kupię....nie wiem ( zależy ile będzie pieniędzy)

W jakiej cenie był Twój?

coś ok. 3 tys. - bo od producenta

Ale najważniejsze to Twoja niespodzianka w brzuszku!!!!

Coś czuję, że za parę dni zostaniesz szczęśliwą mamą!!!!

ja też :wink: