Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Funio-Misio-Chatka- komentarze

ania67

Recommended Posts

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja w sprawie drzwi.... Zamawiając w BEL-POLu drzwi zwen. widzialam takie , o których tu rozprawiamy. Cena była BARDZOOOatrakcyjna. 264 PLN skrzydło z zawiasami, z wkladką ...nie pamiętam czy coś jeszcze. Natomiast ościeżnica to coś ponad 80 PLN. Były ( te drzwi w tzw. promocji).Producent DRE , jak pisała Poznanianka...

Funiu to ja czekam teraz na zdjątka twoich drzwi :p :p

Kaloryferki pierwsza klasa.

Funiu a u kogo na allegro kupiłaś drzwi(u jakiegoś producenta?) :roll:

Kasieńko, jeszcze nie kupuję, zrobię to po posadzkach.

A namiary mam na faceta ze Śląska

Oto one (mam nadzieje, ze to nie jest sprzeczne z jakimś forumowym regulaminem :roll: ):http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80762362

Ja w sprawie drzwi.... Zamawiając w BEL-POLu drzwi zwen. widzialam takie , o których tu rozprawiamy. Cena była BARDZOOOatrakcyjna. 264 PLN skrzydło z zawiasami, z wkladką ...nie pamiętam czy coś jeszcze. Natomiast ościeżnica to coś ponad 80 PLN. Były ( te drzwi w tzw. promocji).Producent DRE , jak pisała Poznanianka...

O widzisz, Alfredziu, rzeczywiscie jeszcze lepsza okazja.

W Gorzówku jest Bel Pol, to muszę sie do nich wybrac

Dzięki wielkie za namiary :)

Nie wiedziałam, że i Ty Funiu masz kominek z płaszczem wodnym.

I co? Jesteś zadowolona?

Ja tez planuję i juz teraz zasięgam opinii na ten temat.

Jak na razie bardzo. :D

Po kilkunastu minutach od napaleniu w kominku kaloryfery są gorące :D

A jak nie będzie nam się chciało kominka doglądać, to włączy się piec (którego jeszcze nie ma :oops: ) i też będzie fajnie :D

Funiu, w cytrynce najprawdopodobniej jest zatkana odma - taka rurka gumowa, którą opary oleju powinny sobie lecieć. W mrozy tam się robi glut ;) i olej wtedy albo wywala bagnet oleju albo uszczelkę na górze. Przerobiłem osobiście ten drugi wariant już dwa razy - trzeba tę uszczelkę wymienić, koszt jest w sumie groszowy. A śmierdzi i dymi przy tym że hej...

I najgorsze to, że właściwie nic nie można na to poradzić. No, odmę można co jakiś czas czyścić.

Funiu, w cytrynce najprawdopodobniej jest zatkana odma - taka rurka gumowa, którą opary oleju powinny sobie lecieć. W mrozy tam się robi glut ;) i olej wtedy albo wywala bagnet oleju albo uszczelkę na górze. Przerobiłem osobiście ten drugi wariant już dwa razy - trzeba tę uszczelkę wymienić, koszt jest w sumie groszowy. A śmierdzi i dymi przy tym że hej...

I najgorsze to, że właściwie nic nie można na to poradzić. No, odmę można co jakiś czas czyścić.

Whisperku kochany, Ty mi przywrcasz wiarę w ludzi i dajesz nadzieję na wskrzeszenie mojego skarba. Jeśli to tylko to, to nie ma co się martwić. (i zamiast zbierać na mechanika można dalej kupować stryropian na posadzki :wink: )