Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Funio-Misio-Chatka- komentarze

ania67

Recommended Posts

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Inżynierze drogi - wieźba już czeka, a dachówka już wybrana - tylko czekam na postępy moich fachowców. :D

Whisperku - no fachowcy rzeczywiście utrzymują porządek, za to dzieci sąsiadów zrobiły sobie z naszej budowy plac zabaw i brudza co nie miara. Najgorsze jednak, że zaczęli wypisywac po ścianach :evil: :evil:

za to dzieci sąsiadów zrobiły sobie z naszej budowy plac zabaw i brudza co nie miara. Najgorsze jednak, że zaczęli wypisywac po ścianach :evil: :evil:

W pełni rozumiem Twój gniew. Gdy odbywały się u mnie roboty ziemne i wiele kamieni wyszło na światło dzienne, byłam gotowa pilnować ich i bronić jak lwica przed obcymi którzy włazili na działkę i sobie te kamienie brali :evil: Myślałam: to przecież MOJE kamienie i na pewno się przydadzą. Poddałam się jednak bo było to niewykonalne.

A na pocieszenie bazgroły na ścianach znikną pod tynkami. Gorzej będzie jak Twoje mury spodobają się graficiarzom :-? . Żartowałam, wszystko będzie dobrze.

Andrzejko kochana

obawaim się, ze interwencje u roodziców nie pomogą.

Ostatnio jak przyłapaliśmy dzieciaki na budowie, to matka jednego z nich (chłopca ok. 11-13 lat), notabebe sąsiadka vis-a-vis, gapiła się na wszytsko z balkonu i tylko potem ryknęła na niego, zeby spodnie zmienił bo je sobie na "tej budowie" wybrudzi. :o :evil:

No cóż, nie ładnie tak pisac o przyszłych sąsaidach, ale mam wrażenie, że cudzej własnosci nie szanują i wyobraźni nie mają.

Funiu, słupki od ogrodzenia to widzę a siatka jest?

W przypadku wypadku na budowie to kierownik budowy za to odpowiada. Wyczytałam :

Podstawowe obowiązki kierownika budowy są wyliczone w ustawie Prawo budowlane.

Kierownik budowy musi:

Prowadzić dziennik budowy (w którym wpisuje, co po kolei robi się na budowie);

Umieścić w widocznym miejscu tablicę informacyjną (musi być na niej napisane m.in., co w tym miejscu się buduje, numer pozwolenia na budowę, adres i numer telefonu miejscowego organu nadzoru budowlanego, imię i nazwisko, adres i numer telefonu inwestora itp.);

Zabezpieczyć teren budowy (m.in. ogrodzić go płotem o wysokości co najmniej 1,50 cm);

Znalazłam to

tutaj

Olciu, wszystko wiem.

(jako prawnik - powinnam tego właśnie dopilnować pierwszej kolejności :oops: :oops: - ale jak to mówią szewc bez butów chodzi).

Jednak na poczatku było ok, nie spodziewaliśmy się żadnych problemów. Liczyłam na to, że wieś jest fajna, a sąsiedzi raczej będą życzliwi.

A teraz fachowcy mają inną robotę, nie mają czasu na wylanie do końca murka ogrodzeniowego, dlatego na razie o założeniu siatki nie ma mowy.

Musimy poczekać jeszcze ok. tygodnia, dwóch wtedy się za to wezmą i przyjdzie siateczka.

CZEŚĆ FUNIU :D

od jakiegoś czasu śledzę Twoje poczynania, gdyż zauważyłam, że budujesz się w Ulimiu- miejscowości z mojego dzieciństwa!!!!!!!!!!!!!!

To znaczy blisko Ulimia- w Krasowcu spędziłam 18 lat, całe dzieciństwo,

Dzisiaj przypadkiem weszłam na Twój dziennik i zobaczyłam mapkę tego terenu

:cry: łza mi się w oku zakręciła, to niesamowite

Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam i myślę, że dobrze Ci się będzie tu mieszkało

Kasia