Funia 22.05.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Maksiu gdybym wiedziała co nas czeka, to bym nigdy od tego gościa nie brała. Teraz już trudno - płacz nad rozlanym mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.05.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Z tym stropem to niezły kosmos - ale najważniejsze że już jest OK. A jak plany na więźbę i pokrycie dachu? Czy wszystko już zamówione i dograne? POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 22.05.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Funia... u Ciebie na budowie to jeść z podłogi można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.05.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Inżynierze drogi - wieźba już czeka, a dachówka już wybrana - tylko czekam na postępy moich fachowców. Whisperku - no fachowcy rzeczywiście utrzymują porządek, za to dzieci sąsiadów zrobiły sobie z naszej budowy plac zabaw i brudza co nie miara. Najgorsze jednak, że zaczęli wypisywac po ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 23.05.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 za to dzieci sąsiadów zrobiły sobie z naszej budowy plac zabaw i brudza co nie miara. Najgorsze jednak, że zaczęli wypisywac po ścianach W pełni rozumiem Twój gniew. Gdy odbywały się u mnie roboty ziemne i wiele kamieni wyszło na światło dzienne, byłam gotowa pilnować ich i bronić jak lwica przed obcymi którzy włazili na działkę i sobie te kamienie brali Myślałam: to przecież MOJE kamienie i na pewno się przydadzą. Poddałam się jednak bo było to niewykonalne. A na pocieszenie bazgroły na ścianach znikną pod tynkami. Gorzej będzie jak Twoje mury spodobają się graficiarzom . Żartowałam, wszystko będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.05.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Olciu, bardziej od tych pomazanych ścian do szału dorpowadza mnie świadomośc, że jak jakiś pieprzony gówniarz coś sobie na naszej budowie zrobi, to naprawde będziemy mieli problem i to nie mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.05.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Funia nie przejmuje się może im to pisanie po ścianach się znudzi A próbowalaś interwniowac u rodziców tych dzieciaków Ważne , że plyty stropowe masz równe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.05.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Andrzejko kochana obawaim się, ze interwencje u roodziców nie pomogą. Ostatnio jak przyłapaliśmy dzieciaki na budowie, to matka jednego z nich (chłopca ok. 11-13 lat), notabebe sąsiadka vis-a-vis, gapiła się na wszytsko z balkonu i tylko potem ryknęła na niego, zeby spodnie zmienił bo je sobie na "tej budowie" wybrudzi. No cóż, nie ładnie tak pisac o przyszłych sąsaidach, ale mam wrażenie, że cudzej własnosci nie szanują i wyobraźni nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.05.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 No to rzeczywiście nieciekawa sytuacja Spodnie pobrudzi Mają ludzie wyobrażnię baaardzo malą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 23.05.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Funiu, słupki od ogrodzenia to widzę a siatka jest?W przypadku wypadku na budowie to kierownik budowy za to odpowiada. Wyczytałam : Podstawowe obowiązki kierownika budowy są wyliczone w ustawie Prawo budowlane. Kierownik budowy musi: Prowadzić dziennik budowy (w którym wpisuje, co po kolei robi się na budowie); Umieścić w widocznym miejscu tablicę informacyjną (musi być na niej napisane m.in., co w tym miejscu się buduje, numer pozwolenia na budowę, adres i numer telefonu miejscowego organu nadzoru budowlanego, imię i nazwisko, adres i numer telefonu inwestora itp.); Zabezpieczyć teren budowy (m.in. ogrodzić go płotem o wysokości co najmniej 1,50 cm); Znalazłam to tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.05.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Olciu, wszystko wiem. (jako prawnik - powinnam tego właśnie dopilnować pierwszej kolejności - ale jak to mówią szewc bez butów chodzi). Jednak na poczatku było ok, nie spodziewaliśmy się żadnych problemów. Liczyłam na to, że wieś jest fajna, a sąsiedzi raczej będą życzliwi. A teraz fachowcy mają inną robotę, nie mają czasu na wylanie do końca murka ogrodzeniowego, dlatego na razie o założeniu siatki nie ma mowy. Musimy poczekać jeszcze ok. tygodnia, dwóch wtedy się za to wezmą i przyjdzie siateczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 30.05.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Murłaty przybite. Panowie właśnie przycięli deski na krokwie. Od jutra zaczynają montować. Super. Ja czekam na drewno ma być pod koniec tygodnia. Prace w tartaku troche spowolniały przez ten długi łikend . Czekam na fotki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 31.05.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Fotki będą wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasi 31.05.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 CZEŚĆ FUNIU od jakiegoś czasu śledzę Twoje poczynania, gdyż zauważyłam, że budujesz się w Ulimiu- miejscowości z mojego dzieciństwa!!!!!!!!!!!!!! To znaczy blisko Ulimia- w Krasowcu spędziłam 18 lat, całe dzieciństwo, Dzisiaj przypadkiem weszłam na Twój dziennik i zobaczyłam mapkę tego terenu łza mi się w oku zakręciła, to niesamowite Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam i myślę, że dobrze Ci się będzie tu mieszkało Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 31.05.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Fotki będą wieczorem. Funiu, już jest wieczorem a fotek brak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 31.05.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Kasiu tez mam taką nadzieję Olciu fotki właśnie wędrują na serwer zaraz wszystko pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 31.05.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 http://www.olkalybowa.republika.pl/Gify/buzka2.gifhttp://www.olkalybowa.republika.pl/Gify/gadu26%5B1%5D.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 31.05.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Funiu ,co z fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 31.05.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 FUNIA ale Twoja więźba jest zielona Rozumiem że kolor dobierałaś do koloru firanek A tak na poważnie to niepoważne z Twojej strony wchodzić tak wysoko w takim stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 31.05.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Malinko kochana - sama rozumiesz, ze nie mogę się powstrzymac. A tak poza tym to jak tylko zajeżdżamy na budowę, to mały tak zaczyna tańczyc, że chocbym nie chciała -to muszę wejśc na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts