aha26 11.06.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Oj Funia,naprawde wspolczuje Ci z tymi dzieciakami biegajacymi po budowie.No mnie to by normalnie szlak trafil!!!No jak tak mozna!!!!. Bedziesz musiala ogrodzic i jakiegos psa tam zostawic bo innej rady nie ma.Moj brat tez mial taka sytuacje i rozmowa z rodzicami nic nie pomagala,kupil psa,zrobil kojec i skonczylo sie latanie po cudzym podworku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 11.06.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Mam pomysł na okrutne tortury dla dzieciaków sąsiadów W przyszłym roku jak już trawnik będzie chociaż z grubsza zagospodarowany, to postawimy sobie na nim basenik taki owalny ok. 4 m długi 1,20 wysoki, z pompeczką. Jak któryś przyjdzie spytac czy moze sie wykąpac (nie będzie miał wyjścia bo już będzie ogrodzenie i już bedziemy tak mieszkac ) to pokaże mu jęzor i powiem, ze za to jak nam buszowali w zeszłym roku to ABSOLUTNIE NIE. I tak się zemszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 11.06.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 A basenik będzie np. taki: http://www.miralux.pl/images/zenith.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.06.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Funia przeczytałem cały Twój dziennik. Jest super! Masz fajny styl (no jeszcze Willy ma równie dobry jak Ty.. ) Gratuluję postepów na budowie. Moja żona ma też termin na wrzesień, więc widzę, że wszyscy mieliśmy upojny sylwester... No, facet od stropu to rzeczywiście kiepski Ci się trafił, ale ekipa budowlańców to widzę, że rzeczywiście jest czysta, pożądna i dokładna. Pogratulować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 12.06.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Moja żona ma też termin na wrzesień, więc widzę, że wszyscy mieliśmy upojny sylwester... U mnie w sylwestra to było już "po". Dlatego w nowy rok koszmarnie się czułam (a wcześniej niczego nieświadoma upiłam się jak .....), aż się martwiłam, że coś się dzidzi stanie. Budowlańcy są naprawdę fajni. Jedyna wada - niespecjalnie przejmują się kalendarzem - poza tym, żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.06.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Nie martw sie Funia, bedzie wszystko ok. Trzymam dla Ciebie (Was)kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 12.06.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 PAMIĘTAJ- najlesze co możesz dać dzieciątku to dobry humor, pozytywne nastawienie wręcz permanentna szczęśliwość Nie martw się drobnostkami ( nic i nikt nie jest teraz ważniejsze od Ciebie i Twojego samopoczucia ) Wszystko inne się ułoży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 13.06.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Fajne te drzwi. Które wybrać , które wybrać....hmmmm....stawiam na pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.06.2005 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Ja też stawiam na pierwsze Drzwi oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 13.06.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Witaj Funia No kurcze wystrachałś mnie z tymi fakturami, że takie ostre kontrole są, że nie wolno mieć materiału kupionego na zapas mi się zbliża kolejna transza a ja ponad 8 klocków przepiłam ( tzn płacę fachowcom a oni faktur nie wystawiają) to podatek zapłaciłam o zgrozo, tylko mi nie mów Funiu że to BPH tak kontroluje, bo już wogóle nie bedę spała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 13.06.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 jezeli chodzi o drzwi to tez stawiam na pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 13.06.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 FUNIA gratuluję tempa. Tfu, tfu żeby nie zapeszyć. Jeśli chodzi o drzwi to stawiam na pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 13.06.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Mnie też bardziej podobają się te pierwsze, albo takie: http://www.lupol.pl/MALOWANE/agnieszka.jpg By the way - Malinka - jak Ci wyszło impregnowanie gresu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 13.06.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Witaj Funia No kurcze wystrachałś mnie z tymi fakturami, że takie ostre kontrole są, że nie wolno mieć materiału kupionego na zapas mi się zbliża kolejna transza a ja ponad 8 klocków przepiłam ( tzn płacę fachowcom a oni faktur nie wystawiają) to podatek zapłaciłam o zgrozo, tylko mi nie mów Funiu że to BPH tak kontroluje, bo już wogóle nie bedę spała. Nie martw się na zapas, bo może nie będzie zadnych problemów a szkoda nerwów. U mnie było tak, ze z pierwszej traszy kupiliśmy całość materiałow na ściany. facet przyszedł i zobaczył, ze są ściany do poziomu piętra, jeszcze bez stropu. Policzył po prostu 50% z zadeklarowanej przez nas w kosztorysie kowty za ściany naziemne i wyszło mu 11000 tys., a my za sam materiał daliśmy ponad 17 + robocina. Ale facet dał sie przekonać i II transza poszła bez problemu. Za to teraz jak już jest strop i więźba - wypłacono nam III transzę o 10 tys. niższą niż poprzednio. Najgorsze jest jednak to, ze prawdopodobnie braknie nam troszkę kasy. Zastanawiamy sie czy jest możliwość "dobrania" kredytu? Co do drzwi - też mi się wydaje, ze zdecydujemy się na pierwsze. Nazywają się Natalia z firmy LUPOL i mają kosztować nieco ponad 3 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 13.06.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Witaj Funia!!! Gratulacje postępów, idziemy łeb w łeb do tego stopnia, że nawet drzwi wejściowe chcemy takie same. Mam pytanko czy już Masz wycenę tych z półkolistymi szkleniami ??? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 13.06.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 By the way - Malinka - jak Ci wyszło impregnowanie gresu??? Nie zaimpregnowałam. Impregnat stoi, ale się wprowadziłam szybciej niż się tego spodziewałam i nie mam już na to warunków. Jak na razie gres nic nie łapie - była już krew, sok porzeczkowy, wino, ketchup i ani jednej plaki Przepraszam FUNIA że tak w Twoich komentarzach odpowiadam Sonice A jesśli chodzi o dobieranie pieniędzy. W naszym przypadku wygądało tak że musieliśmy zrobić nowy kosztorys do banku, pisaliśmy wniosek no i dostaliśmy Ciekawe było w tym to że dostaliśy te dodatkowe pieniądze przed rozliczeniem ostatniej transzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 13.06.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Witaj Funia!!! Gratulacje postępów, idziemy łeb w łeb do tego stopnia, że nawet drzwi wejściowe chcemy takie same. Mam pytanko czy już Masz wycenę tych z półkolistymi szkleniami ??? Pozdrowionka powinam mieć jutro - to dam znać Malinko spróbujemy tak zrobić. Normalnie nie bałabym się o decyzję banku, ale teraz już chyba dochody policzą na 3 osoby, a poza tym obecnie jestem na zwolnieniu, więc nie wiem co na to powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 13.06.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Dzięki Malinko i sorry Funiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 13.06.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Dzięki Malinko i sorry Funiu ABSOLUTNIE NIE MA ZA CO. Zawsze Wy i Wasze posty jesteście tu mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 13.06.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Funia Jeśli to są drzwi firmy GRAB to niestety ja już mam wycenę . Niestety jest ona mało pocieszająca ale jeśli cena jest dużo lepsza od mojej to.... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts