Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Funio-Misio-Chatka- komentarze

ania67

Recommended Posts

Oj Funia,naprawde wspolczuje Ci z tymi dzieciakami biegajacymi po budowie.No mnie to by normalnie szlak trafil!!!No jak tak mozna!!!!.

Bedziesz musiala ogrodzic i jakiegos psa tam zostawic bo innej rady nie ma.Moj brat tez mial taka sytuacje i rozmowa z rodzicami nic nie pomagala,kupil psa,zrobil kojec i skonczylo sie latanie po cudzym podworku. :wink:

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pomysł na okrutne tortury dla dzieciaków sąsiadów :wink:

W przyszłym roku jak już trawnik będzie chociaż z grubsza zagospodarowany, to postawimy sobie na nim basenik taki owalny ok. 4 m długi 1,20 wysoki, z pompeczką.

Jak któryś przyjdzie spytac czy moze sie wykąpac (nie będzie miał wyjścia bo już będzie ogrodzenie i już bedziemy tak mieszkac :p ) to pokaże mu jęzor i powiem, ze za to jak nam buszowali w zeszłym roku to ABSOLUTNIE NIE.

I tak się zemszczę. :wink:

Funia

przeczytałem cały Twój dziennik. Jest super! Masz fajny styl (no jeszcze Willy ma równie dobry jak Ty.. :wink:)

Gratuluję postepów na budowie. Moja żona ma też termin na wrzesień, więc widzę, że wszyscy mieliśmy upojny sylwester... :lol:

No, facet od stropu to rzeczywiście kiepski Ci się trafił, ale ekipa budowlańców to widzę, że rzeczywiście jest czysta, pożądna i dokładna. Pogratulować! 8)

Moja żona ma też termin na wrzesień, więc widzę, że wszyscy mieliśmy upojny sylwester... :lol:

U mnie w sylwestra to było już "po". :wink:

Dlatego w nowy rok koszmarnie się czułam (a wcześniej niczego nieświadoma upiłam się jak .....), aż się martwiłam, że coś się dzidzi stanie. :o

Budowlańcy są naprawdę fajni.

Jedyna wada - niespecjalnie przejmują się kalendarzem - poza tym, żadnych zastrzeżeń.

Witaj Funia

No kurcze wystrachałś mnie z tymi fakturami, że takie ostre kontrole są, że nie wolno mieć materiału kupionego na zapas mi się zbliża kolejna transza a ja ponad 8 klocków przepiłam ( tzn płacę fachowcom a oni faktur nie wystawiają) to podatek zapłaciłam o zgrozo, tylko mi nie mów Funiu że to BPH tak kontroluje, bo już wogóle nie bedę spała.

Witaj Funia

No kurcze wystrachałś mnie z tymi fakturami, że takie ostre kontrole są, że nie wolno mieć materiału kupionego na zapas mi się zbliża kolejna transza a ja ponad 8 klocków przepiłam ( tzn płacę fachowcom a oni faktur nie wystawiają) to podatek zapłaciłam o zgrozo, tylko mi nie mów Funiu że to BPH tak kontroluje, bo już wogóle nie bedę spała.

Nie martw się na zapas, bo może nie będzie zadnych problemów a szkoda nerwów.

U mnie było tak, ze z pierwszej traszy kupiliśmy całość materiałow na ściany.

facet przyszedł i zobaczył, ze są ściany do poziomu piętra, jeszcze bez stropu.

Policzył po prostu 50% z zadeklarowanej przez nas w kosztorysie kowty za ściany naziemne i wyszło mu 11000 tys., a my za sam materiał daliśmy ponad 17 + robocina.

Ale facet dał sie przekonać i II transza poszła bez problemu.

Za to teraz jak już jest strop i więźba - wypłacono nam III transzę o 10 tys. niższą niż poprzednio.

Najgorsze jest jednak to, ze prawdopodobnie braknie nam troszkę kasy.

Zastanawiamy sie czy jest możliwość "dobrania" kredytu? :cry:

Co do drzwi - też mi się wydaje, ze zdecydujemy się na pierwsze.

Nazywają się Natalia z firmy LUPOL i mają kosztować nieco ponad 3 tys. zł

By the way - Malinka - jak Ci wyszło impregnowanie gresu???

Nie zaimpregnowałam. Impregnat stoi, ale się wprowadziłam szybciej niż się tego spodziewałam i nie mam już na to warunków. Jak na razie gres nic nie łapie - była już krew, sok porzeczkowy, wino, ketchup i ani jednej plaki :D

Przepraszam FUNIA że tak w Twoich komentarzach odpowiadam Sonice :oops: :oops: :oops:

A jesśli chodzi o dobieranie pieniędzy. W naszym przypadku wygądało tak że musieliśmy zrobić nowy kosztorys do banku, pisaliśmy wniosek no i dostaliśmy :D Ciekawe było w tym to że dostaliśy te dodatkowe pieniądze przed rozliczeniem ostatniej transzy.

Witaj Funia!!!

Gratulacje postępów, idziemy łeb w łeb do tego stopnia, że nawet drzwi wejściowe chcemy takie same. Mam pytanko czy już Masz wycenę tych z półkolistymi szkleniami ???

Pozdrowionka

powinam mieć jutro - to dam znać :wink:

Malinko spróbujemy tak zrobić. Normalnie nie bałabym się o decyzję banku, ale teraz już chyba dochody policzą na 3 osoby, a poza tym obecnie jestem na zwolnieniu, więc nie wiem co na to powiedzą.