godul1 24.10.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 ja na waszym miejscu nie przejmowałbym się praca stelaza drewnianego bo drewno pecznieje na grubość a na jego praca na długośc jest praktycznie pomijalna. W tym przypadku dużo istotniejsza jest praca połączenia stalaza (drewnianego czy stalowego ) z dachem, który pracuje i generuje duzo większe naprezenia niż łaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 11.08.2021 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 A i ja zastanawiam się nad stelażem z drewnianej łaty suszonej. Mam trochę zeskładowanej łaty i myślę czy można ją dobrze wykorzystać zamiast stalowych profili do płyt gk. Czy ktoś z Was może podzielić się swoimi spostrzeżeniami? Jak to u Was się spisuje? Jak ewentualnie wygląda kwestia samego montażu i na co zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 11.08.2021 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 jeszcze raz bo nie dochodzi cały kontynent północnoamerykański robi regipsy na drzewie starczy zajrzeć na tubie co i jak. Tak wymaga dokładnej izolacji p. wilgociowej. TYLKO TYLE I AŻ TYLE. A czy wszędzie kładziecie regipsy zielone? Bo wiecie gips ciągnie wodę równie dobrze , a może nawet lepiej niż impregnowane drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3echo 14.11.2022 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 W jednym pomieszczeniu miałem panele sufitowe na drewnianym stelażu.Sćiągnąłem i mam zamiar położyć płyty gk.Czy widzicie jakieś przeciwwskazania w moim przypadku?Przecież stelaż nie wisi od wczoraj tylko pare lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 14.11.2022 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 Wg mnie co miało się "wyprężyć" już dawno temu się wyprężyło. Osobiście bym montował na takiej konstrukcji. Kwestia jedynie kalkulacji rozsądnego rozłożenia obciążenia - jeśli masz rozstaw łaty zbyt daleko względem siebie to płyta może się wyginać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3echo 15.11.2022 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 O tym samym pomyslałem.Łatki są co 45 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natuszka 16.11.2022 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 super temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3echo 06.12.2022 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 (edytowane) No fajny...Mam panele sufitowe na drewnianym ruszcie.Czy widzicie jakieś przeciwwskazania,aby przkręcić regipsy przez panele do rusztu? Edytowane 6 Grudnia 2022 przez 3echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts