Ewik_1 19.08.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Kasiu, witamy serdecznie! My też wędrujemy z Odkrytej na Dzikiej Kaczki powody takiej decyzji podobnie jak u Was. O ile się dobrze wczytałam to mamy kolejne dziecko rocznik 2004? Zapraszamy do wizytacji działek, można popodglądać i poznać sąsiadów. Do zobaczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 20.08.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witamy nowych sąsiadów Powodzenia -------------------------------------------------------------- Tablica "teren prywatny" jest gotowa jeżeli ma ktoś czas żeby ją zamontować to codziennie zapraszam po odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.08.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witamy nowych sąsiadów!!!! W razie pytań z chęcią pomogę. A w temacie wymiany doświadczeń budowlanych to tyle osób buduje się wkoło na Sprawnej, że pewnie nie będzie problemu z uzyskaniem przemysleń od osób budujących się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabad 21.08.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Dziekujemy wszystkim sasiadom za mile przyjecie na forum i na dzialce Malgosia reprezentuje popularny rocznik 2004( z tego co sie zorientowalismy to sa chyba dwie Julki'04). Dzialki zaczelismy juz zwiedzac, na razie te najblizsze naszej. Przyjdzie czas i na pozostalych Poki co skupiamy sie na dopracowaniu szczegolow projektu domu. KiD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.09.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Dostałem odpowiedź gminy na nasza petycję. http://images3.fotosik.pl/152/5d8aa80c8a2a9af9med.jpg Najbardziej zdziwiło mnie, że wpłynęła petycja o pozostawienie nazwy ulicy... Wydawało mi sie, że chcemy zmienić nazwę, ale może źle mi sie wydawało... A może ktoś przytoczy jakie są argumenty za pozostawieniem tej nazwy. Chciałbym po prostu wiedzieć... I druga sprawa. Pytanie kieruję do tych co są za zmianą nazwy: Walczymy dalej? Co sądziecie? Czy chcemy odwoływać sie, wysyłać tą odpowiedź gdzie indziej, można np. do TVN.. .. To jak koledzy "buntownicy"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 05.09.2006 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Faktycznie ciekawe kto jest przeciw?W końcu niezbyt wiele osób podpisało petycję, więc za bardzo ta nazwa ludziom nie przeszkadza. Ja już też nie jestem za zmianą nazwy, bo ostatnio dostałem informację, że mój adres jest wpisany do księgi wieczystej. Teraz zmiana byłaby bardziej kłopotliwa. Myślę, że odwołania tutaj nic nie dadzą. Lepiej skupić się na sprawach ważniejszych typu, budowa drogi, mostka, kanalizacji, itp.Bardzo ważna jest także kwestia zmiany w Miejscowym Planie Zagospodarowania, żeby nam bloków strzelistych obok nie postawili. Ponawiam to co już pisałem dawniej: wysyjacie maile w sprawach drogi do urzędu. Podanie nazwiska i adresu obliguje ich do odpowiedzi na każdy mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.09.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Mi jakoś odeszła ochota na pisanie petycji .. Skoro nawet nie potrafiliśmy wspólnie ustosunkować się do zmiany nazwy ulicy... Może ktoś teraz spóbuje poprowadzić innych do walki z Urzędem.. PS W momencie zmiany nazwy ulicy inne rzeczy odbywają się (tak mi się wydaje) automatycznie... W każdym wypadku są przypadki zmiany nazw ulic i jakoś z tym udaje się poradzić biurokratom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.09.2006 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Wydaje mi się, że urzędnicy przestraszyli się tej nazwy i bali się przy niej coś majstrować. Pomyśleli, że to może sam wódz wydał decyzję o nadaniu takiej nazwy? Nie ma co się łamać, nazwa jest ładna i można się do niej przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.09.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 najbardziej podłamałem się informacją o tej petycji o nie zmienianiu nazwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.10.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Widzę, że nasza grupa na forum Muratora to coś przygasla... Wszyscy budują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.10.2006 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Właśnie zaczęli rozbierać domek na działce blokującej budowę ulicy Dzikiej Kaczki. Wysłałem apel (e-mailem) do burmistrza o zarezerwowanie środków w przyszłorocznym budżecie na przynajmniej budowę mostka w linii Dzikiej Kaczki. Odpisali, że pismo trafiło do burmistrza. Teraz przed wyborami jest najlepszy moment, aby ich atakować.Wysłanie maila nie stanowi wielkiego problemu, więc dobrze by było jakbyście też coś napisali - tylko trzeba pamiętać aby zamieścić swoje dane osobowo/adresowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.10.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Bardzo się cieszę, że tą ruderę rozbierają... No to ja też wysłałem pismo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.11.2006 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jeszcze dzień lub dwa i nie będzie można wjechać na nasze pole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.11.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jeszcze dzień lub dwa i nie będzie można wjechać na nasze pole. A przecież zakręty zostały utwardzone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.11.2006 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jeszcze dzień lub dwa i nie będzie można wjechać na nasze pole. A przecież zakręty zostały utwardzone.. Niestety utwardzenie było dobre przy braku śniegu i deszczu, teraz zrobiło się tak jak w tamtym roku, a nawet jeszcze gorzej bo jest większy ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 08.11.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 W końcu zaryzykowałam i wybrałam się na działki. No cóż, według mnie to po tym utwardzeniu jest jeszcze gorzej. Miał być gruz jako podłoże, a nawieziono glinę z kamykami i w efekcie mamy piękne błotniste koleiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 17.11.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Ewa, co do zakrętów to, owszem, wstępnie miał być gruzobeton drobny, mielony, ale kosztowałby więcej, a większość Sąsiadów nie wyraziła na to zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.11.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ewa, co do zakrętów to, owszem, wstępnie miał być gruzobeton drobny, mielony, ale kosztowałby więcej, a większość Sąsiadów nie wyraziła na to zgody. A dużo więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 19.11.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Jedna mała wywrotka tego co jest kosztowała 150 zł, poszło 8 wywrotek. Gruzobeton drobny mielony kosztował 450 zł za ok. 1,5 małej wywrotki, czyli 2 razy drożej. Oczywiście, kiedy rozmawia się o pieniądzach, każdy woli zapłacić mniej, nie zawsze zastanawiając się nad korzyściami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 19.11.2006 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Wzorem przedmówców, my też mieszkamy na Odkrytej, również mamy dwójkę dzieci i robimy nam się ciasno. Stąd też decyzja o kupnie działki i budowie domu.Czy ktoś może wie, o działkach do sprzedania w okolicach Sprawnej. Jeżeli TAK, to jakich cen należy sie spodziewać. A może macie bezpośredni kontakt do właściela działek. PozdrawiamyAndrzej i Magda z Akacji VI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts