Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Sprawna

rafal9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 753
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czemu zrezygnowaliście? Zwiększa to szansę na wigilię 2006 na Sprawnej... 8)

Jest kilka powodów

1. nie mamy jeszcze pnb :( (+ uprawomocnienie - to już będzie późna jesień)

2. wykonanie fundamentów zajmie max. 1 miesiąc więc myślę, że dam radę nadrobić ten czas

3. na wiosnę będą media ...

4 itd.

ale wigilia 2006 jest aktualna :)

Byłem dziś w Stoen (ul.Rudzka).

Rozmawiałem z kierownikiem gościa, który nadzoruje (wykonuje) nasz projekt. Nasz prąd jest w planach 2006. Ale nie wiedzą, czy I kwartał, czy II... :roll: :roll: :evil: Ale na pewno zrobią to w 2006. 8)

Niemniej jak będzie pozwolenie na budowę prądu to bedzie można negocjować termin wykonania. Nie polecają wykonywania tego w zimę

Byłem dziś w Stoen (ul.Rudzka).

Rozmawiałem z kierownikiem gościa, który nadzoruje (wykonuje) nasz projekt. Nasz prąd jest w planach 2006. Ale nie wiedzą, czy I kwartał, czy II... :roll: :roll: :evil: Ale na pewno zrobią to w 2006. 8)

Niemniej jak będzie pozwolenie na budowę prądu to bedzie można negocjować termin wykonania. Nie polecają wykonywania tego w zimę

Te informacje są sprzeczne z informacjami przekazywanymi przez p.Nowaka. :evil:

Ciekawe jaka jest prawda? :evil:

Kze, zapytaj się Nowaka, jak to faktycznie wygląda i czy gościu w stoenie ma rację?

Pytałem się naszego agenta. Upuerał się, ze za 2 miesiące będzie prąd i że podpisał aneks. Nie wiem co za aneks.... :o

Ale Ci w Stoen mówili, że Sprawna jest w planach na 2006. Poza tym za miesiąc będzie listopad i na prace ziemne może być za późno. A kolejność jest taka: złożenie PnB na media, zamówienie materiałów (do 3 tyg) i umieszczenie w planie. Sugerowałem agentowi, że wiem kto ustala kolejność....

Rozwiązanie z firmą, która zastąpi Stoen, a później Stoen odda kasę nie wiem czy jest sensowan. Czemu? Bo mogą nie oddać całej kasy.... Czemu? Ano dlatego, że wycena Stoen może być niższa niż wykonanie przez firmę zewnętrzną. :roll: Lepiej tak zrobić by Stoen nam zrobił sieć. Wiem, że transformatora na razie nie moga za bardzo postawić, bo muszą go zasilić, a nie ma za bardzo odbioirców. Ale można dyskutować, bo wiem z kim. I nie jest to mowa o łapówkach tylko Stoenowi na prawdę jest wszystko jedno w jakiej kolejnosci będzie elektryfikował Wawę...

No to już nic nie rozumiem.

Od paru miesięcy jestem na bieżąco z informacjami jakie przekazuje p.Nowak. Według niego pozwolenie na prąd jest już od paru miesięcy.

Zakończyli niedawno negocjacje pomiędzy firmą zewnętrzną a stoenem i ustalono cenę jaką stoen zapłaci za sieć.

Podpisany właśnie aneks do umowy przyłączeniowej określa, że sieć ma zrobić wykonawca zewnętrzny, za jaką sumę i w jakim terminie.

Podobno wykonawca ma 4 tygodnie na wykonanie, a stoen 8 tygodni na transformator.

Jeżeli te informacje przekazywane przez Nowaka okażą się nieprawdziwe... :evil: :evil: To delikatnie mówiąc bym się bardzo wkuuuurzył :evil: :evil:

Ja myślę, że poczekajmy. W końcu 2 miesiące to nie jest wieczność. Poza tym nie wiem z kim ten aneks został podpisany. Może z jakimś dyrektorem i kierownik o tym nic nie wie... Nie potępiałbym agenta. Ale najwyżej po 2 miesiącach zaczniemy robić rozróbę. OK?

Ja myślę, że poczekajmy. W końcu 2 miesiące to nie jest wieczność. Poza tym nie wiem z kim ten aneks został podpisany. Może z jakimś dyrektorem i kierownik o tym nic nie wie... Nie potępiałbym agenta. Ale najwyżej po 2 miesiącach zaczniemy robić rozróbę. OK?

W sumie innego wyjścia nie mamy.

Afery teraz też nie ma sensu robić.

Więc niestety trzeba czekać.

Witam,

Dziś się zdecydowaliśmy na zakup działki 52/18 na Sprawnej i z zaciekawieniem czytam Wasze posty. Jeśli szczęślliwie uda nam się sfinalizować transakcję to będziemy sąsiadami, z niektórymi z Was nawet przez płot :D

Pozdrawiam gorąco

Witam sąsiadkę :D

Kiedy ruszacie z budową?

Oj, my nawet nie mamy projektu. Ogłoszenie o Sprawnej znalazłam w necie całkiem przypadkiem, okolica nam się bardzo spodobała i stąd ta decyzja, że budujemy zamiast szukać większego mieszkania. Tyle, że mamy z mężem tak odmienne gusta, że projekt to chyba wybierzemy drogą losowania :lol:

Nie spieszę, bo to na razie rezerwacja po rozmowie z p. Tomkiem, a jeszcze przed nami negocjacje i formalności ze sprzedającymi.

rafal9 muszę pochwalić Twój dach, bardzo nam się podoba, projekt też jest ciekawy, gratuluję wyboru.

Witam,

Dziś się zdecydowaliśmy na zakup działki 52/18 na Sprawnej i z zaciekawieniem czytam Wasze posty. Jeśli szczęślliwie uda nam się sfinalizować transakcję to będziemy sąsiadami, z niektórymi z Was nawet przez płot :D

Pozdrawiam gorąco

Witam sasiadkę!!!

Ja mam działkę 52/21 (tam gdzie zdjęty humus i wytyczony budynek)obok Rafal9...

A po ile teraz krzyczą za działki? Negocjacje bedą ciężkie tzn. duzo nie daje się stargować.. A teraz jak zostało mało działek to pewnie jeszcze trudniej będzie.... Niemniej zyczę powodzenia w negocjacjach, udanego wyboru projektu i .. jak najszybszej budowy! 8) 8)

dziś byłem w urzędzie w sprawie mojego pnb

na polecenie kierownika wykreśliłem dwa miejsca postojowe z planu zagospodarowania działki i .... :lol: zakceptował mój projekt

jeszcze tylko muszę poczekać aż Pani z WOM do mnie zadzwoni

(że mogę już odebrać pnb) i już bedzie wszystko w kpl

tak mnie to "podbudowało", że postanowiłem pojechać samochodem na moją działeczkę 8) ... /wcześniej chodziliśmy tam pieszo/ i mało brakowało i bym zastał na niej na dłużej :o ale szczęśliwie udało mi się wyjechać

gdy zaparkowałem na działce, moje wrażenia się mieszały z jednej strony :lol: a z drugiej strony pomyślałem, że nie było to zbyt rozważne :x /ale to już było po tym jak zorientowałem się, że mam małe problemy z wyjechaniem/

Ale Rafal9 regularnie wjeżdza na swoją działkę.. Może ma samochód, który nie ma niskiego zawieszenia... :wink: