Ewik_1 28.11.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Witaj m_berni, Widzę, że obecnie też jestemy sšsiadami z Odkrytej W sprawie projektu, to jednak trzeba dużo pooglšdać i podumać, jakie funkcje musi nasz domek spełniać. Ja np. chcę mieć spiżarnię przy kuchni, bo teraz mi tego bardzo brakuje. Twój bliski sšsiad zrobił bardzo sprytnie, elewację zapożyczył z istniejšcego projektu, a wnętrze uformował według własnych potrzeb. Trzymam kciuki nad wyborem projektu, sama stoję przed tym dylematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.11.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Witaj m_berni, Widzę, że obecnie też jestemy sšsiadami z Odkrytej W sprawie projektu, to jednak trzeba dużo pooglšdać i podumać, jakie funkcje musi nasz domek spełniać. Ja np. chcę mieć spiżarnię przy kuchni, bo teraz mi tego bardzo brakuje. Twój bliski sšsiad zrobił bardzo sprytnie, elewację zapożyczył z istniejšcego projektu, a wnętrze uformował według własnych potrzeb. Trzymam kciuki nad wyborem projektu, sama stoję przed tym dylematem. Potwierdzam! Spiżarnię trzeba mieć! Ja będę miał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 28.11.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 U nas dużym ograniczeniem była wielkość działki /generalnie jest nieźle ale do moich marzeń to jeszcze trochę brakuje - głównie finansów/ U nas rolę spiżarni będzie odgrywała szafa, zaprojektowana przy kuchni Taras będzie zadaszony Salon od strony południowo zachodniej mamy z dwóch powodów - więcej światła i w zimie słoneczko będzie grzało w duże okna co podobno ma przełożyć się na rachunki za gaz kuchnię mamy osobną - po doświadczeniach z bloku z aneksem kuchennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 29.11.2005 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 No to szykują nam się duże inwestycje budowlane w okolicach naszej łąki. We wrześniu wprowadzono poprawkę błędu do planu zagospodarowania przestrzennego Winnicy w brzmieniu:prostuje się następujący błąd w § 8 w ust. 4 pkt 3 zamiast wyrazów "maksymalną gęstość zabudowy" powinny być wyrazy "minimalną gęstość zabudowy. Co w efekcie daje taką treść: § 8. 1. Jako podstawowe przeznaczenie terenów oznaczonych na rysunku planu symbolem MW ustala się mieszkalnictwo wielorodzinne.4. Na terenach, o których mowa w ust.1 obowiązują następujące ustalenia:3) dla terenów położonych na obszarze gdzie obowiązuje min. wskaźnik powierzchni biologicznie czynnej 60% ustala się wys. zabudowy do 4,5 kond.; dla pozostałych terenów ustala się minimalną gęstość zabudowy 40 miesz-kań/ha i wysokość minimalną 2,5 kondygnacji. Dalej czytamy: § 9. 1. Jako podstawowe przeznaczenie terenów oznaczonych na rysunku planu symbolem MN ustala się mieszkalnictwo jednorodzinne o wysokiej i średniej intensywności o docelowej gęstości do 25 domków/ha oraz wys. min. 1,5 i maksymalnej wysokości 2,5 kondygnacji.2. Jako przeznaczenie podstawowe równorzędne na terenach, o których mowa w ust. 1, ustala się zgodnie z oznaczeniem na rysunku planu, mieszkalnictwo wielorodzinne, dla którego ustalenia zawarte są w § 8. Te zapisy jasno wskazują, że w zasadzie w każdym miejscu może powstać duże osiedle o minimalnej gęstości zabudowy.Ktoś się za to wziął i odpowiednie zapisy wprowadził. Tak więc pole przy aluzyjnej - za kanałkiem - może być już szykowane pod wielką inwestycję. Drugi przykład:sprzedają już mieszkania w nowym osiedlu 'Osada Wiślana' budowanym za istniejącym osiedlem JW. Są to tereny przyrodniczo chronione (Kępa Tarchomińska), gdzie podobno nie ma szans aby coś tam postawić.Ale widać, że nie dotyczy to JW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.11.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 No to ciekawe zmany? A od kiedy obowiązują? A zmiany są już prawomocne? A kto jest włascicielem działki za kanałkiem? Rafal9 - my i tak mamy wokół siebie same działki, tak więc nie powinno być tak źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 29.11.2005 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Niemniej mimo wszystkich minusów dużych blokowisk, to są też plusy: - więcej sklepów - więcej autobusów i przystanków - więcej przychodni - więcej fryzjerów i kosmetyczek - lepsze drogi i ścieżki rowerowe - itp, itd. A my faktycznie od kanałku jesteśmy trochę odsunięci, więc minusy schodzą na dalszy plan, a uwidaczniają się same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.11.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Niemniej mimo wszystkich minusów dużych blokowisk, to są też plusy: - więcej sklepów - więcej autobusów i przystanków - więcej przychodni - więcej fryzjerów i kosmetyczek - lepsze drogi i ścieżki rowerowe - itp, itd. A my faktycznie od kanałku jesteśmy trochę odsunięci, więc minusy schodzą na dalszy plan, a uwidaczniają się same plusy. Szczególnie ilośc tych kosmetyczek jest ogromnym plusem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 29.11.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 pole pomiedzy kanałkiem a Aluzyjną jest własnością gościa który mieszka na rogu aluzyjnej i sprawnejpodobno wg. informacji P. Tomka działka ta jest podzielona na mniejsze o pow. ok. 700 m2 i sprzedawane mają być z częstotliwoscią jedna na 2-3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.11.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 pole pomiedzy kanałkiem a Aluzyjną jest własnością gościa który mieszka na rogu aluzyjnej i sprawnej podobno wg. informacji P. Tomka działka ta jest podzielona na mniejsze o pow. ok. 700 m2 i sprzedawane mają być z częstotliwoscią jedna na 2-3 lata Znaczy się, że gościu jest rentirem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 29.11.2005 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 pole pomiedzy kanałkiem a Aluzyjną jest własnością gościa który mieszka na rogu aluzyjnej i sprawnej podobno wg. informacji P. Tomka działka ta jest podzielona na mniejsze o pow. ok. 700 m2 i sprzedawane mają być z częstotliwoscią jedna na 2-3 lata Czyli raczej nie postawią tu osiedla. A to dobra informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 02.12.2005 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Dzisiaj rano widziałem, jak instalowali transformator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.12.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Dzisiaj rano widziałem, jak instalowali transformator Oooo! Super! Czyżby prąd miał być w grudniu?? Ale termin "za dwa miesiące" minął 1 grudnia... Niemniej nie czepiajmy się szczegułów!! Żeby tylko im się udało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 02.12.2005 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Pojawiła się ciekawa inicjatywa: http://www.pobialoleka.waw.pl/ Może warto się zainteresować i jeżeli nie wstąpić w szeregi partii to chociać zacząć jakąś współpracę na poziomie informacyjnym. (jeżeli preferencje polityczne na to pozwalają ). Myślę, że warto mieć jakieś 'wtyki' w środowisku zbliżonym do radnych bo w wielu sytuacjach, w których będziemy (jako wspólnota osiedlowa ) borykać się z gminą możemy mieć jakąś pomoc (np. przy walce o drogę, kanalizację, itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.12.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Pojawiła się ciekawa inicjatywa: http://www.pobialoleka.waw.pl/ Może warto się zainteresować i jeżeli nie wstąpić w szeregi partii to chociać zacząć jakąś współpracę na poziomie informacyjnym. (jeżeli preferencje polityczne na to pozwalają ). Myślę, że warto mieć jakieś 'wtyki' w środowisku zbliżonym do radnych bo w wielu sytuacjach, w których będziemy (jako wspólnota osiedlowa ) borykać się z gminą możemy mieć jakąś pomoc (np. przy walce o drogę, kanalizację, itp.) Jestem za! A pierwszą inicjatywą byłaby zmiana nazwy ulicy.. Mi ta Dzika Kaczka to tak się podoba, że... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 02.12.2005 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Pojawiła się ciekawa inicjatywa: http://www.pobialoleka.waw.pl/ Może warto się zainteresować i jeżeli nie wstąpić w szeregi partii to chociać zacząć jakąś współpracę na poziomie informacyjnym. (jeżeli preferencje polityczne na to pozwalają ). Myślę, że warto mieć jakieś 'wtyki' w środowisku zbliżonym do radnych bo w wielu sytuacjach, w których będziemy (jako wspólnota osiedlowa ) borykać się z gminą możemy mieć jakąś pomoc (np. przy walce o drogę, kanalizację, itp.) Jestem za! A pierwszą inicjatywą byłaby zmiana nazwy ulicy.. Mi ta Dzika Kaczka to tak się podoba, że... To zarejestruj się na ich forum i napisz coś do nich. Ja już tak zrobiłem. Co do nazwy ulicy to też jestem za. Złożyłem niedawno wniosek o nadanie numeru budynku. Zapewne dostanę adres: ul.Dzikiej Kaczki 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 02.12.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Pojawiła się ciekawa inicjatywa: http://www.pobialoleka.waw.pl/ Może warto się zainteresować i jeżeli nie wstąpić w szeregi partii to chociać zacząć jakąś współpracę na poziomie informacyjnym. (jeżeli preferencje polityczne na to pozwalają ). Myślę, że warto mieć jakieś 'wtyki' w środowisku zbliżonym do radnych bo w wielu sytuacjach, w których będziemy (jako wspólnota osiedlowa ) borykać się z gminą możemy mieć jakąś pomoc (np. przy walce o drogę, kanalizację, itp.) Jestem za! A pierwszą inicjatywą byłaby zmiana nazwy ulicy.. Mi ta Dzika Kaczka to tak się podoba, że... To zarejestruj się na ich forum i napisz coś do nich. Ja już tak zrobiłem. Co do nazwy ulicy to też jestem za. Złożyłem niedawno wniosek o nadanie numeru budynku. Zapewne dostanę adres: ul.Dzikiej Kaczki 10 Jeżeli mielibyśmy zmieniać nazwę ulicy to należałoby to zrobić przed nadaniem numeru mi osobiście nazwa nie przeszkadza ale jeżeli większość chce to jestem ZA z tym, że wypadałoby podać sugerowaną nazwę ulicy tak aby nowa nazwa nie była gorsza od starej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.12.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 No to proponuję urządzić konkurs na nazwę. Wpisujcie propozucje...Ja bym proponował nazwęProjektowanaNie ma takie nazwy ulicy w Warszawie. Pomysł zaczerpnąłem z filmu "Alternatywy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 02.12.2005 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 No to proponuję urządzić konkurs na nazwę. Wpisujcie propozucje... Ja bym proponował nazwę Projektowana Nie ma takie nazwy ulicy w Warszawie. Pomysł zaczerpnąłem z filmu "Alternatywy" Myślę, że z tą nazwą może być kłopot w zatwierdzeniu, no bo przecież zwrot 'Projektowana' używają do oznaczenia ulic projektowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.12.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 No to proponuję urządzić konkurs na nazwę. Wpisujcie propozucje... Ja bym proponował nazwę Projektowana Nie ma takie nazwy ulicy w Warszawie. Pomysł zaczerpnąłem z filmu "Alternatywy" Myślę, że z tą nazwą może być kłopot w zatwierdzeniu, no bo przecież zwrot 'Projektowana' używają do oznaczenia ulic projektowanych. Ale listy nie przychodzą na ulice projektowane tylko na ulice, które maja jakieś nazwy. Dlatego nie powinno być problemu z odróżnienien, że 14KD to jest ulica projektowana, a nie ul. Projektowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 02.12.2005 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Pojawiła się ciekawa inicjatywa: http://www.pobialoleka.waw.pl/ Może warto się zainteresować i jeżeli nie wstąpić w szeregi partii to chociać zacząć jakąś współpracę na poziomie informacyjnym. (jeżeli preferencje polityczne na to pozwalają ). Myślę, że warto mieć jakieś 'wtyki' w środowisku zbliżonym do radnych bo w wielu sytuacjach, w których będziemy (jako wspólnota osiedlowa ) borykać się z gminą możemy mieć jakąś pomoc (np. przy walce o drogę, kanalizację, itp.) Jestem za! A pierwszą inicjatywą byłaby zmiana nazwy ulicy.. Mi ta Dzika Kaczka to tak się podoba, że... To zarejestruj się na ich forum i napisz coś do nich. Ja już tak zrobiłem. Co do nazwy ulicy to też jestem za. Złożyłem niedawno wniosek o nadanie numeru budynku. Zapewne dostanę adres: ul.Dzikiej Kaczki 10 Jeżeli mielibyśmy zmieniać nazwę ulicy to należałoby to zrobić przed nadaniem numeru mi osobiście nazwa nie przeszkadza ale jeżeli większość chce to jestem ZA z tym, że wypadałoby podać sugerowaną nazwę ulicy tak aby nowa nazwa nie była gorsza od starej To fakt, że lepiej byłoby przed nadaniem numeru, ale numer wymagają w gazowni - inaczej nie chcą podpisać umowy sprzedaży gazu. Ale faktycznie w przyszłym roku będę zapewne chciał się tam zameldować i jak nie zmienimy nazwy do tego czasu to zapewne będę gorącym zwolennikiem tej nazwy i przeciwnikiem zmiany Będę walczył jak lew w obronie kaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts