Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Sprawna

rafal9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 753
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To czy będą media zależy od nas!

Wystarczy wyrobić się w terminach z projektami i media będą.

Jakoś mnie to nie przekonuje... Jak będą 4 pozwolenia zamiast 5 to będą media, czy nie? :-?

Mimo wszystko jestem pełen obaw...

Obaw o co?

Trochę nie rozumiem takiego podejścia do sprawy.

Tomasz Nowak załatwia co tylko się da. Wszystkie mapki, wypisy, dokumenty - trzeba by się dużo nalatać, żeby to zrobić samemu.

Jeżeli nie wykorzystacie tej szansy teraz, za parę miesięcy może mu się

nie chcieć albo będzie miał inne zadania i nikomu nic nie pomoże.

On równie dobrze może sobie działać spokojniej - nie spieszyć się,

nikomu nic nie pomóc - wtedy media będą do końca 2006 (tak jak w umowie) i każdy będzie musiał załatwiać pozwolenie na własną rękę.

Warto się zastanowić, który wariant jest lepszy.

Jestem pełen obaw co do terminu zrealizowania...

A co nie moge być pesymistą? :-?

Panowie dajcie spokój - takie dyskusje prawie niczemu nie służą, potem nie da się naszego forum czytać.

Takie obawy to będziemy sobie dyskutować na spotkaniu u p. Tomka.

Myślę, że:

1, zajmijmy się na forum sprawami merytorycznymi i użytecznymi (stąd właśnie usiłowałem rozpocząć wątek nt. wymiany doświadczeń)

2, spróbujmy uaktywnić innych na forum, tak by to była faktycznie platforma wymiany informacji (może np. zacząć od wizytówki każdego z nas?).

Jestem pełen obaw co do terminu zrealizowania...

A co nie moge być pesymistą? :-?

Panowie dajcie spokój - takie dyskusje prawie niczemu nie służą, potem nie da się naszego forum czytać.

Takie obawy to będziemy sobie dyskutować na spotkaniu u p. Tomka.

Myślę, że:

1, zajmijmy się na forum sprawami merytorycznymi i użytecznymi (stąd właśnie usiłowałem rozpocząć wątek nt. wymiany doświadczeń)

2, spróbujmy uaktywnić innych na forum, tak by to była faktycznie platforma wymiany informacji (może np. zacząć od wizytówki każdego z nas?).

markoz1, masz rację.

Sorki za takie dywagacje.

Zajmijmy się wyłącznie wymianą doświadczeń i informacji.

Pozdrawiam

A ja się nie zgadzam. Uważam, że jesli ktoś ma wątpliwości i obawy to powinien dzielić się nimi.

Poza tym wg mnie dywagacje na temat tego co jest ważne i na co należy zwrócić uwagę są na miejscu. Choćby po to by inni wiedzieli jakie dokumenty sprawy są najistotniejsze. Nie każdy jest biegły w budowlance. Ja np. stawiam swój pierwszy dom...

A poza tym może inni tez mają wątpliwości, tylko boja się ich wyrazić? :-?

Witam sasiadów

ja też będę budował swój pierwszy domek

prawdopodobnie bedzie wyglądał podobnie do domu w zawilcach z archonu

http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m41079c3dc1c3b&intra=8945b8ae2c17dc8eef5292df3db39cf8&crc=2f23b9be2f83fa9b405fb802dffd0f35&lang=pl

tylko chcę wprowadzić tam małe zmiany

na razie należę do optymistów :lol: (niedawno kupiłem działkę - jak będzie później to się okaże)

Witam sasiadów

http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m41079c3dc1c3b&intra=8945b8ae2c17dc8eef5292df3db39cf8&crc=2f23b9be2f83fa9b405fb802dffd0f35&lang=pl

na razie należę do optymistów :lol: (niedawno kupiłem działkę - jak będzie później to się okaże)

Witamy nowego kolegę! 8)

A jaki jest Twój nr działki?

Witam sasiadów

Super i witamy!!!

Fajna architekturka.

Tutaj to chyba wszyscy budujemy swój_pierwszy_dom.

Markoz1 - a co z tą wizytówką?

Nie ma na kim wzorowac się.. :wink:

Proszę bardzo :D:

osobiste:

Marcin Kozak, aktualnie 32 lata, studia ekonomiczne, mieszkamy od 1999 roku na Odkrytej - i właśnie w najbliższej okolicy szukaliśmy działki

2 dzieci Olka lat 5, Michał 2 lata:

http://excel.republika.pl/domek/1.jpg

praca:

pracuję w księgowości w firmie zajmującej się oprogramowaniem ERP

hobby: jeśli czas pozwala wałęsanie się, rower, trochę excel http://excel.republika.pl/

budowanie:

działka 52/2 710m2

wiedza o budowaniu dużo bardziej niż znikoma i przypuszczam, że właśnie tylko dzięki temu się na to porywam, w każdym razie oboje z żoną staramy się być optymistami

to pierwszy dom i mam nadzieję, że ostatni, ma wyglądać mniej więcej tak jak tuaj domek

finansowanie głównie z kredytu i z aktualnego mieszkania

PS. Jak mi się coś przypomni to jeszcze dodam.

Krzysiek Zegarowski

rocznik 1972r.

aktualnie jestem na studiach MBA u Koźmińskiego

Żona, dziecko w drodze (termin: koniec września)

Pracuję jako informatyk w firmie ubezpieczeniowej (kiedyś też zajmowałem się wdrażaniem systemu ERP, a dokładniej jego modułu finansowo-księgowego.. :lol: )

Działka 52/21, 622 mkw.

Wiedza o budowaniu: ciagle rosnie.

Dom: buduję pierwszy raz w zyciu

Źródło finansownia: mieszkanie + kredyt

To ja na naszej łączce

http://republika.pl/kze/images/ja_na_dzialce2.jpg

Witam sasiadow ze Sprawnej.

Znalazlam w koncu forum gdzie tez mozemy podyskutowac (nie tylko u nas w domu- KM Batkowscy z dzialek 24 i 26).

KZE jednak BEDZIEMY sasiadami:-) i raczej sie znamy....

Jeśli chodzi o newsy to Maciek (mój mąż) dowiedział się , że kolejna działka jest sprzedana. Nie wiem jaki ma numer ale to jest 2ga. "dolna" działka ze służebnościa patrzac od Sprawnej.

Aha: wczoraj posadziliśmy pierwsze drzewa na naszej dzialce:-) 30cm brzozki (oznaczone sa foliowymi niebieskimi kokardkami). wygladaja jak chwasty ale moze cos z nich bedzie...

Mam nadziej ze cala dzialka nie bedzie juz koszona przez Agencje...

Witam sasiadow ze Sprawnej.

Znalazlam w koncu forum gdzie tez mozemy podyskutowac (nie tylko u nas w domu- KM Batkowscy z dzialek 24 i 26).

KZE jednak BEDZIEMY sasiadami:-) i raczej sie znamy....

Jeśli chodzi o newsy to Maciek (mój mąż) dowiedział się , że kolejna działka jest sprzedana. Nie wiem jaki ma numer ale to jest 2ga. "dolna" działka ze służebnościa patrzac od Sprawnej.

Aha: wczoraj posadziliśmy pierwsze drzewa na naszej dzialce:-) 30cm brzozki (oznaczone sa foliowymi niebieskimi kokardkami). wygladaja jak chwasty ale moze cos z nich bedzie...

Mam nadziej ze cala dzialka nie bedzie juz koszona przez Agencje...

To sprawdzimy czy nie kradna w naszej okolicy. :wink:

Gratuluję odwagi!

Ale musze przyznać, że Twoja działka jak jest skoszona to wyróżnia się na naszej łące...

...

To sprawdzimy czy nie kradna w naszej okolicy. :wink:

Gratuluję odwagi!

Wczoraj wieczorkiem wymsknąłem się rowerkiem na nasze pole - sprawdziłem Wasze drzewka - na oko są wszystkie i wypuściły już listki!

To na wypadek gdybyście rzadko odwiedzali Wasze maleństwa, choć podlewacie je zapewne.

Dziś byłem na naszej łące.

Potwierdzam, drzewka stoją z ładnymi, niebieskimi wstążkami...

Usiłowałem skosić kawałek działki, ale .. nowo kupiona kosa złamała się.. :lol: Chyba bez przekopania działki nie obędzie się... Albo tzreba kosić jakimś sprzętem zmechanizowanym (i nie mam na mysli kosiarki, bo ona też chyba padnie.. :( )