kze 15.04.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 To czy będą media zależy od nas! Wystarczy wyrobić się w terminach z projektami i media będą. Jakoś mnie to nie przekonuje... Jak będą 4 pozwolenia zamiast 5 to będą media, czy nie? Mimo wszystko jestem pełen obaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 15.04.2005 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 To czy będą media zależy od nas! Wystarczy wyrobić się w terminach z projektami i media będą. Jakoś mnie to nie przekonuje... Jak będą 4 pozwolenia zamiast 5 to będą media, czy nie? Mimo wszystko jestem pełen obaw... Obaw o co? Trochę nie rozumiem takiego podejścia do sprawy. Tomasz Nowak załatwia co tylko się da. Wszystkie mapki, wypisy, dokumenty - trzeba by się dużo nalatać, żeby to zrobić samemu. Jeżeli nie wykorzystacie tej szansy teraz, za parę miesięcy może mu się nie chcieć albo będzie miał inne zadania i nikomu nic nie pomoże. On równie dobrze może sobie działać spokojniej - nie spieszyć się, nikomu nic nie pomóc - wtedy media będą do końca 2006 (tak jak w umowie) i każdy będzie musiał załatwiać pozwolenie na własną rękę. Warto się zastanowić, który wariant jest lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.04.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Jestem pełen obaw co do terminu zrealizowania... A co nie moge być pesymistą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 18.04.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Jestem pełen obaw co do terminu zrealizowania... A co nie moge być pesymistą? Panowie dajcie spokój - takie dyskusje prawie niczemu nie służą, potem nie da się naszego forum czytać. Takie obawy to będziemy sobie dyskutować na spotkaniu u p. Tomka. Myślę, że: 1, zajmijmy się na forum sprawami merytorycznymi i użytecznymi (stąd właśnie usiłowałem rozpocząć wątek nt. wymiany doświadczeń) 2, spróbujmy uaktywnić innych na forum, tak by to była faktycznie platforma wymiany informacji (może np. zacząć od wizytówki każdego z nas?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 18.04.2005 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Jestem pełen obaw co do terminu zrealizowania... A co nie moge być pesymistą? Panowie dajcie spokój - takie dyskusje prawie niczemu nie służą, potem nie da się naszego forum czytać. Takie obawy to będziemy sobie dyskutować na spotkaniu u p. Tomka. Myślę, że: 1, zajmijmy się na forum sprawami merytorycznymi i użytecznymi (stąd właśnie usiłowałem rozpocząć wątek nt. wymiany doświadczeń) 2, spróbujmy uaktywnić innych na forum, tak by to była faktycznie platforma wymiany informacji (może np. zacząć od wizytówki każdego z nas?). markoz1, masz rację. Sorki za takie dywagacje. Zajmijmy się wyłącznie wymianą doświadczeń i informacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.04.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 A ja się nie zgadzam. Uważam, że jesli ktoś ma wątpliwości i obawy to powinien dzielić się nimi. Poza tym wg mnie dywagacje na temat tego co jest ważne i na co należy zwrócić uwagę są na miejscu. Choćby po to by inni wiedzieli jakie dokumenty sprawy są najistotniejsze. Nie każdy jest biegły w budowlance. Ja np. stawiam swój pierwszy dom... A poza tym może inni tez mają wątpliwości, tylko boja się ich wyrazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.04.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Aha zgadzam się, że miło by było, gdyby jak najwięcej osób wypowiadało się w tym wątku. A w temacie wizytówki nie wiem co mam być napisane? Moze pomysłodawca da przykład... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 18.04.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Witam sasiadów ja też będę budował swój pierwszy domek prawdopodobnie bedzie wyglądał podobnie do domu w zawilcach z archonu http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m41079c3dc1c3b&intra=8945b8ae2c17dc8eef5292df3db39cf8&crc=2f23b9be2f83fa9b405fb802dffd0f35&lang=pl tylko chcę wprowadzić tam małe zmiany na razie należę do optymistów (niedawno kupiłem działkę - jak będzie później to się okaże) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.04.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Witam sasiadów ja też będę budował swój pierwszy domek prawdopodobnie bedzie wyglądał podobnie do domu w zawilcach z archonu http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m41079c3dc1c3b&intra=8945b8ae2c17dc8eef5292df3db39cf8&crc=2f23b9be2f83fa9b405fb802dffd0f35&lang=pl tylko chcę wprowadzić tam małe zmiany na razie należę do optymistów (niedawno kupiłem działkę - jak będzie później to się okaże) Witamy nowego kolegę! A jaki jest Twój nr działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 18.04.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Witam sasiadów ja też będę budował swój pierwszy domek prawdopodobnie bedzie wyglądał podobnie do domu w zawilcach z archonu http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m41079c3dc1c3b&intra=8945b8ae2c17dc8eef5292df3db39cf8&crc=2f23b9be2f83fa9b405fb802dffd0f35&lang=pl tylko chcę wprowadzić tam małe zmiany na razie należę do optymistów (niedawno kupiłem działkę - jak będzie później to się okaże) Super i witamy!!! Fajna architekturka. Tutaj to chyba wszyscy budujemy swój_pierwszy_dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.04.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Markoz1 - a co z tą wizytówką? Nie ma na kim wzorowac się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 18.04.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Nr działki 52/9 - 502 m2 prawie najminiesza (prawie bo jest jeszcze 501) Mała ale piękna (dzika róża gratis) domek stanie wzdłuż działki (garaż z tyłu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 18.04.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Markoz1 - a co z tą wizytówką? Nie ma na kim wzorowac się.. Proszę bardzo : osobiste: Marcin Kozak, aktualnie 32 lata, studia ekonomiczne, mieszkamy od 1999 roku na Odkrytej - i właśnie w najbliższej okolicy szukaliśmy działki 2 dzieci Olka lat 5, Michał 2 lata: http://excel.republika.pl/domek/1.jpg praca: pracuję w księgowości w firmie zajmującej się oprogramowaniem ERP hobby: jeśli czas pozwala wałęsanie się, rower, trochę excel http://excel.republika.pl/ budowanie: działka 52/2 710m2 wiedza o budowaniu dużo bardziej niż znikoma i przypuszczam, że właśnie tylko dzięki temu się na to porywam, w każdym razie oboje z żoną staramy się być optymistami to pierwszy dom i mam nadzieję, że ostatni, ma wyglądać mniej więcej tak jak tuaj domek finansowanie głównie z kredytu i z aktualnego mieszkania PS. Jak mi się coś przypomni to jeszcze dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.04.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Krzysiek Zegarowski rocznik 1972r. aktualnie jestem na studiach MBA u Koźmińskiego Żona, dziecko w drodze (termin: koniec września) Pracuję jako informatyk w firmie ubezpieczeniowej (kiedyś też zajmowałem się wdrażaniem systemu ERP, a dokładniej jego modułu finansowo-księgowego.. ) Działka 52/21, 622 mkw. Wiedza o budowaniu: ciagle rosnie. Dom: buduję pierwszy raz w zyciu Źródło finansownia: mieszkanie + kredyt To ja na naszej łączce http://republika.pl/kze/images/ja_na_dzialce2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina74 18.04.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Witam sasiadow ze Sprawnej. Znalazlam w koncu forum gdzie tez mozemy podyskutowac (nie tylko u nas w domu- KM Batkowscy z dzialek 24 i 26). KZE jednak BEDZIEMY sasiadami:-) i raczej sie znamy.... Jeśli chodzi o newsy to Maciek (mój mąż) dowiedział się , że kolejna działka jest sprzedana. Nie wiem jaki ma numer ale to jest 2ga. "dolna" działka ze służebnościa patrzac od Sprawnej. Aha: wczoraj posadziliśmy pierwsze drzewa na naszej dzialce:-) 30cm brzozki (oznaczone sa foliowymi niebieskimi kokardkami). wygladaja jak chwasty ale moze cos z nich bedzie...Mam nadziej ze cala dzialka nie bedzie juz koszona przez Agencje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.04.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Witam sasiadow ze Sprawnej. Znalazlam w koncu forum gdzie tez mozemy podyskutowac (nie tylko u nas w domu- KM Batkowscy z dzialek 24 i 26). KZE jednak BEDZIEMY sasiadami:-) i raczej sie znamy.... Jeśli chodzi o newsy to Maciek (mój mąż) dowiedział się , że kolejna działka jest sprzedana. Nie wiem jaki ma numer ale to jest 2ga. "dolna" działka ze służebnościa patrzac od Sprawnej. Aha: wczoraj posadziliśmy pierwsze drzewa na naszej dzialce:-) 30cm brzozki (oznaczone sa foliowymi niebieskimi kokardkami). wygladaja jak chwasty ale moze cos z nich bedzie... Mam nadziej ze cala dzialka nie bedzie juz koszona przez Agencje... To sprawdzimy czy nie kradna w naszej okolicy. Gratuluję odwagi! Ale musze przyznać, że Twoja działka jak jest skoszona to wyróżnia się na naszej łące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Widzę, że większość osób nie zdecydowała się na wizytówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 25.04.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 ... Aha: wczoraj posadziliśmy pierwsze drzewa na naszej dzialce:-) 30cm brzozki (oznaczone sa foliowymi niebieskimi kokardkami). wygladaja jak chwasty ale moze cos z nich bedzie... To sprawdzimy czy nie kradna w naszej okolicy. Gratuluję odwagi! Wczoraj wieczorkiem wymsknąłem się rowerkiem na nasze pole - sprawdziłem Wasze drzewka - na oko są wszystkie i wypuściły już listki! To na wypadek gdybyście rzadko odwiedzali Wasze maleństwa, choć podlewacie je zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.04.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 To wychodzi, że mamy działki w bardzo spokojnej okolicy...! Ja jestem pod wrażeniem!! Oby więcej takich miłych zaskoczeń. Liczę, że ponownie będę in plus zaskoczony w temacie mediów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.04.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Dziś byłem na naszej łące. Potwierdzam, drzewka stoją z ładnymi, niebieskimi wstążkami... Usiłowałem skosić kawałek działki, ale .. nowo kupiona kosa złamała się.. Chyba bez przekopania działki nie obędzie się... Albo tzreba kosić jakimś sprzętem zmechanizowanym (i nie mam na mysli kosiarki, bo ona też chyba padnie.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts