rafal9 26.01.2006 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzisiaj odebrałem decyzję o nadaniu numeru porządkowego.Teraz moim adresem będzie: ul.Dzikiej Kaczki 16a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.01.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzisiaj odebrałem decyzję o nadaniu numeru porządkowego. Teraz moim adresem będzie: ul.Dzikiej Kaczki 16a Super że masz numer! Ale czemu 16a? Już działek nie mogli normalnie ponumerować? Nie dość że głupia nazwa to jeszcze numery posesji pokopane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 26.01.2006 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzisiaj odebrałem decyzję o nadaniu numeru porządkowego. Teraz moim adresem będzie: ul.Dzikiej Kaczki 16a Super że masz numer! Ale czemu 16a? Już działek nie mogli normalnie ponumerować? Nie dość że głupia nazwa to jeszcze numery posesji pokopane... No właśnie też mnie to zdziwiło. Podobno w kolejnych liniach zabudowy musi być oznaczenie literą a nie nowym numerem. Będę dzwonił dowiedzieć się. A skąd te 16? Też nie wiem. Widocznie zostawili sobie rezerwę co spowoduje dziurawą numerację naszej ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.01.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Może przewidują numery po jednej i po drugiej stronie ul Dzikiej kaczki, dlatego u nasz pewnie będą nr parzyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 26.01.2006 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Może przewidują numery po jednej i po drugiej stronie ul Dzikiej kaczki, dlatego u nasz pewnie będą nr parzyste. No tak, ale nawet przy parzystych i tak za duży numer im wyszedł. Powinien być 12, max 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 27.01.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Ciekawe czy my dostaniemy 16? Teraz mamy 61 A mój mąż dodał, że u nas na łączce zamiast piesków to kaczki będą pilnowały posesji... i to na dodatek dzikie, bo bardziej bojowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_berni 04.02.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_berni 04.02.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Witam, zamierzam na wiosnę wystartować z budową i właśnie zaczynam się rozglądać za jakąś ekipą budowlaną.Czy ktoś z Szanownych Grupowiczów mogłby mi coś polecić? Z góry dzięki za wszelkie kontakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 04.02.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Witaj m_berni, Twoje pytanie to raczej do wybudowanych sąsiadów, bo reszta też szuka ekip. Na wiosnę będzie ruchliwie na Dzikiej Kaczki. Pochwal się projektem, bo skoro szukasz ekipy, to chyba już dokonałeś wyboru Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_berni 05.02.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Mój projekt pochodzi z pracowni Bieńkowskich w Poznaniu. Nie ma go jednak na ich stronie ( nie wiem czemu), ale jesli chcesz mniej więcej się zorientować to jest podobny do projektu :http://www.bienkowscy.pl/modules.php?name=Oferta&op=showproj&id=79 a układ pomieszczeń jest jak w : http://www.bienkowscy.pl/modules.php?name=Oferta&op=showproj&id=84[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 05.02.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Fajny domeczek m_berni Nie znałam tej pracowni. Sypialnie na górze bardzo mi się podobają - takie przestrzenne. A przestrzeń nad garażem będziesz zagospodarowywał? Można tam zrobić dodatkowo pralnię i garderobę. Tak ma Twój sąsiad i bardzo mi się to podoba. Przy takim układzie wjazd pasuje od Dzikiej Kaczki i zostaje spory ogródek za domkiem. No, no już to widzę, teraz tylko dobra ekipa i pełne konto w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 13.02.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ponowię trochę temat. Czy ktokolwiek z Was buduje POS, czy wszyscy szambo z nadzieją na szybką kanalizację? Podobno nasze piaski nadwiślańskie sprzyjają POS, nie trzeba wielu rzędów drenażu. Mój znajomy zrobił POS za kwotę 7.000zł, szambo wycenili mu na 3.000, ma 4 osobową rodzinę i po pół roku użytkowania jest bardzo zadowolony z tego wynalazku. I muszę przyznać kusi mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.02.2006 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ponowię trochę temat. Czy ktokolwiek z Was buduje POS, czy wszyscy szambo z nadzieją na szybką kanalizację? Podobno nasze piaski nadwiślańskie sprzyjają POS, nie trzeba wielu rzędów drenażu. Mój znajomy zrobił POS za kwotę 7.000zł, szambo wycenili mu na 3.000, ma 4 osobową rodzinę i po pół roku użytkowania jest bardzo zadowolony z tego wynalazku. I muszę przyznać kusi mnie to W temacie POS jestem sceptyczny, bo: - działki są za małe - w ul.Sprawnej jest kanalizacja, a za rok, dwa będą budować nasz odcinek sprawnej (zapisanie w planie inwestycyjnym do 2008 roku). Przy odpowiedniej naszej walce, zrobią też ul.Dzikiej Kaczki. Przy budowie ulicy robią od razu kanalizację więc myślę, że za 2-3 jest realna szansa na kanalizację do budynków. Zresztą wymóg Unii jest taki, że cała Warszawa ma być skanalizowana do 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 13.02.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ponowię trochę temat. Czy ktokolwiek z Was buduje POS, czy wszyscy szambo z nadzieją na szybką kanalizację? Podobno nasze piaski nadwiślańskie sprzyjają POS, nie trzeba wielu rzędów drenażu. Ja się przymierzałem do tematu, ale wychodzi że za mała działka (mam wolnostojący garaż) i za wysoki poziom wód gruntowych o ile pamiętam, jeśli jak napisał Rafał jest nadzieja na szybką kanalizację to ja się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.02.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja myslę o POS bezdrenażowym, na bakterie tlenowe. Potrzeba na to 4-6mkw. Tyle wolnej działki znajde... To co ja wiem, to, że jak masz POS to nie musisz podłaczać się do kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 14.02.2006 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja myslę o POS bezdrenażowym, na bakterie tlenowe. Potrzeba na to 4-6mkw. Tyle wolnej działki znajde... To co ja wiem, to, że jak masz POS to nie musisz podłaczać się do kanalizacji. Jaki jest sens trzymania POS i nie podłączania się do kanalizacji? Chyba najwygodniej jest podłączyć się do kanalizacji i zapomnieć o problemie ścieków raz na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.02.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja myslę o POS bezdrenażowym, na bakterie tlenowe. Potrzeba na to 4-6mkw. Tyle wolnej działki znajde... To co ja wiem, to, że jak masz POS to nie musisz podłaczać się do kanalizacji. Jaki jest sens trzymania POS i nie podłączania się do kanalizacji? Chyba najwygodniej jest podłączyć się do kanalizacji i zapomnieć o problemie ścieków raz na zawsze. Kasa Misiu, kasa... ok.150pln na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 14.02.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 No właśnie kasa. Najpierw wywóz szamba co dwa m-ce. Potem opłaty za kanalizację. Jeśli faktycznie mając POS nie trzeba sie podłączać do kanalizacji to oszczędności dość duże. Właśnie moi znajomi najbardziej chwalą to, że nie trzeba oszczędzać wody. W bloku za 1m3 wody+ścieki płacili 3,5zł, a teraz za wodę płacą 1,5zł. Ja nie lubię szamba, mój brat wybiera co 1,5 m-ca, a jeszcze tej zimy mu zamarzło Tyle, że perspektywa 2 lat do kanalizacji to nie tak odległy termin, można przecierpieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.02.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Będzie za 2 lata, albo za 4lata albo i nie będzie. Zmusisz gminę do skanalizowania ul. Sprawnej? Wiem, wiem Wawa ma być skanalizowana so 2010r, ale jak ktos cos nie zdąży, to co? Ja tam jestem pesymista jeśli chodzi o prace gminy, za publiczne pieniądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 15.02.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Kolejny temat do przemyśleń podsunięty przez sąsiada. Zapewne większość chciałaby mieć internet w domu. Obecnie najtańsze jest stałe łącze czyli kabel. Warto by pociągnąć kabel do działek, najlepiej przy okazji innych wykopów - teraz szykują się wodociągi. Co Wy na to? Czy jesteście chętni i macie jakieś pomysły jak to rozegrać? Pozostawiam do dyskusji, bo być może jest wśród nas ktoś z większą wiedzą na temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts