kze 16.02.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Wydaje mi sie, że warto kablówke pociagnąc. Wg mnie dostep do interenetu to teraz raczej coraz bardziej staje bezprzewodowy. Mając laptopa i kartę można np. za chyba 80pln na miesiąc mieć abonament w plusie i z dowolnego miejsca podłączac sie.... W kazdym wypadku ja raczej okablowania nie bede robił, Rafal9 też zdaje sie nie ma... A interenet bedzie jak bedziemy mieli kabel telefoniczny (stacjonarny) pociagniety. Tutaj rzeczywiscie mozna by było o tym pomysleć. Ja co prawda raczej nie korzystam ze stacjonarnego tylko z komórki, ale taki telefon moze sie przydać. Podsumowując: byłbym za pociagnieciem kabla telefonicznego (ze światłowodami myślę, ze nie ma co wygłupiac się) i kablówki. Aczkolwiek tv i internet mozna miec za pomocą anteny satelitarnej i mieć łacze radiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 01.03.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Byłem wczoraj u projektanta wnętrz Dzisiaj dostałem propozycję wystroju POKOJU WYPOCZYNKOWEGO DLA GOŚCI Zastanawiam się, czy nie jest za surowy Co o tym sądzicie, może być ? https://ssl.mediaconsulting.pl/images/cms/1077/katalog4/Wyro.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 01.03.2006 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Byłem wczoraj u projektanta wnętrz Dzisiaj dostałem propozycję wystroju POKOJU WYPOCZYNKOWEGO DLA GOŚCI Zastanawiam się, czy nie jest za surowy Co o tym sądzicie, może być ? https://ssl.mediaconsulting.pl/images/cms/1077/katalog4/Wyro.jpg Taki pokój zapewne pozwoli na rozwiązanie problemu gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 01.03.2006 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Słuchajcie, zbliża się wiosna i czas podjąć działania coby w tym roku coś sensownego dotyczącego naszej społeczności zrobić: Oto według mnie najważniejsze sprawy: 1. Niech każdy spróbuje zaktywizować pozostałych właścicieli działek z naszego pola, żeby zaczęli odwiedzać forum, bo w ten sposób najłatwiej wymieniać się informacjami. 2. Niedługo trzeba utwardzić drogę. W takim stanie to po dwóch przejazdach ciężkiego sprzętu następny już się nie dostanie i z budowy nici. Ja mam o tyle jeszcze łatwo, że już ciężki sprzęt do mnie nie będzie dojeżdżał, ale do pozostałych budów chyba tak - więc musimy szybko podejmować decyzję. 3. Każdy musi się zastanowić jaki budżet na drogę może przeznaczyć. Czy będzie to po 500 zł/działkę, czy może 1 tys, a może 2 tys. 4. Co robimy z nazwą ulicy. To jest ostatni moment, żeby o coś walczyć. Dlatego ważne są deklaracje kto by chciał zmiany nazwy. Trzeba by jakieś pisma, petycje, itp.Za 4-5 miesiące ja takiej zmianie będę przeciwny. 5. Temat budowy ulicy Dzikiej Kaczki przez gminę. Są jakieś perspektywy prawnego uporządkowania terenu. Tak więc niedługo gmina mogłaby rozpocząć taką budowę. Ale tutaj trzeba o to walczyć, trzeba słać pisma (ja już ze 3 posłałem), trzeba alarmować, że mostek się wali, że zaraz będzie tragedia, że brak dojazdu i trzeba komuś po działkach jeździć, itp, itd. Po prostu trzeba się wziąć za sprawy ogólne dotyczące wszystkich, bo nie będzie tutaj łatwo.Chyba, że sobie to olejemy i w pewnym momencie mostek się zawali i dalsze budowy szlag trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 01.03.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Byłem wczoraj u projektanta wnętrz Dzisiaj dostałem propozycję wystroju POKOJU WYPOCZYNKOWEGO DLA GOŚCI Zastanawiam się, czy nie jest za surowy Co o tym sądzicie, może być ? https://ssl.mediaconsulting.pl/images/cms/1077/katalog4/Wyro.jpg Widzę Krzysztofie, że solidnie wziąłeś się do pracy, kupione materiały, zaprojektowane wnętrza, nawet tabliczkę na budynek sobie już zafundowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 01.03.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Słuchajcie, zbliża się wiosna i czas podjąć działania coby w tym roku coś sensownego dotyczącego naszej społeczności zrobić: Oto według mnie najważniejsze sprawy: 1. Niech każdy spróbuje zaktywizować pozostałych właścicieli działek z naszego pola, żeby zaczęli odwiedzać forum, bo w ten sposób najłatwiej wymieniać się informacjami. 2. Niedługo trzeba utwardzić drogę. 3. Każdy musi się zastanowić jaki budżet na drogę może przeznaczyć. Czy będzie to po 500 zł/działkę, czy może 1 tys, a może 2 tys. 4. Co robimy z nazwą ulicy. 5. Temat budowy ulicy Dzikiej Kaczki przez gminę. Po prostu trzeba się wziąć za sprawy ogólne dotyczące wszystkich, bo nie będzie tutaj łatwo. Należałoby założyć komitet działań. ad1.Pierwszym krokiem byłby kontakt z p. Tomkiem. Może zrobi nam przysługę i spyta właścicieli działek o możliwość udostępnienia ich kontaktu e-mail lub tel lub zachęci do korzystania z forum. ad.2 Utwardzenie drogi to ważny temat, my wkrótce grodzimy działkę, podobnie nasi sąsiedzi. W miejscu użyteczności będzie bramka (a w zasadzie 3 bramki razem z sąsiadami), prostym i bezbramkowym rozwiązaniem będzie korzystanie z drogi projektowanej, i jeśli wejdzie ciężki sprzęt, to inne samochody w wiosenne roztopy mogą mieć problemy ad.3 tu wracamy do punktu 1 trzeba się z ludźmi skontaktować. ad.4 ja juz się przyzwyczaiłam ad.5 tu warto by mocno powalczyć, ale mam pewną propozycję. Ciężko jest samemu wymyślać pisma (mówię za siebie), ja bym wolała, aby ktoś pisał petycje a ja mogę podjechać i podpisać. Takie wspólne petycje może też zostaną poważniej rozważone, Ale i tak tu wracamy do punktu 1 musimy zdobyć kontakty do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.03.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 ad 1) Wszys cy sąsiedzi, których znam korzystaja z forum, ale niektórzy nie mają czasu. Ale znam do nich nr komórki... Ad 2 i 3) Zrzucę się tyle ile wyjdzie. Ja chcę mieć jak najlepszy dojazd do działki ad 4) Please! Zmieńmy tą nazwę. Jja sie zgadzam na wszystko tylko ja zmieńmy... Przeciez nasze dzieci moga mieć potem problemy w szkole: już oczami wyobraźni widze: E Ty kaczka! E Ty oswojony kuper! itp. Poza tym dwu członowa... Czy ktoś wie co trzeba zrobić by ta nazwę zmienić? Tak więc: - kiedy i ile zrzutka na utwardzenie drogi - błagam zmieńmy nazwę tej ulicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 01.03.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Kze z tymi kompleksami dzieci to nie przesadzajmy.Ja nie pamiętam, aby w szkole kogoś szykanowano za nazwę ulicy. W okolicy naszła moda na nazwy z Trylogii, ale jakoś nic nowego mi nie wpadło do głowy. Juz jedna debata na temat nazwy była na forum, ale jakoś nic z niej nie wyszło... Może komus przyśniły się nowe propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.03.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Kze z tymi kompleksami dzieci to nie przesadzajmy. Ja nie pamiętam, aby w szkole kogoś szykanowano za nazwę ulicy. W okolicy naszła moda na nazwy z Trylogii, ale jakoś nic nowego mi nie wpadło do głowy. Juz jedna debata na temat nazwy była na forum, ale jakoś nic z niej nie wyszło... Może komus przyśniły się nowe propozycje? ul Elf lub ul. Elfa - krótka i łatwa do powiedzenia dla obcokrajowca. A swoją drogą to Ty chyba nie wiesz jak złośliwe i bezwzględne moga być dzieci. W podstawówce chłopak musi mieć mocne pięści albo naraża się na to, że bedą z niego się smiać. A okreslenie Ty kaczka! lub Ty gęś! Ty głupia gęś! Nie nalezy do eleganckich i sądzę, że nie nalezy utrudniać (chocby potencjalnie) lat szkolnych naszym dzieciom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 01.03.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Właśnie znalazłam w W-wie ul. Zachodzącego słońca, to może u nas damy Wschodzącego słońca? A może coś z literatów: ul. Zbigniewa Herberta lub ul. Pana Cogito, bo jak mniemam wiekszość naszych mieszkańców to ludzie myślący jeszcze mi się po literacku nasunęłą Zielona Gęś ale tu obawiam się protestów szczególnie Kze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.03.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Jestem za ul. Zbigniewa Herberta!!! To jest to!! Ewik_1, mam nadzieję, że Rafal9 nie będzie protestował? nazwa obojetna, źle nie kojarząca się, literat, ładnie pisze się ul. Z. Herberta Jestem zdecydowanie na TAK!!!! Tylko kto napisze perycje i jak do licha zmienia się nazwe ulicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 01.03.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Trzeba by tylko sprawdzić czy takiej nazwy już nie ma, czy gdzieś w necie znajduje się wykaz aktualnych i planowanych nazw ulic W-wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.03.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Trzeba by tylko sprawdzić czy takiej nazwy już nie ma, czy gdzieś w necie znajduje się wykaz aktualnych i planowanych nazw ulic W-wy? No nie wiem jak planowanych, ale jak szukam ulicy w Wawie to korzystam z http://www.warszawa.com.pl/mapa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 01.03.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 To nie jest niestety aktualna mapa , brak jest np. Barei czy Ordonówny, nowych Tarchomińskich uliczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.03.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 To nie jest niestety aktualna mapa , brak jest np. Barei czy Ordonówny, nowych Tarchomińskich uliczek. No to nie znam nowszej... Ale na tej internetowej mapce nie ma Herberta... To jest pocieszjąca informacja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_berni 02.03.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Jeśli chodzi o utwardzenie drogi to na obecnym etapie jest to moim zdaniem bezzasadne i wydaje mi się że powinno się zaczekać do momemtu gdy minie okres najcięższych prac budowlanych.Pomyślcie jak musiała by być utwardzona droga , zeby mogły wjechać na nią 20 tonowe ciężarówki z cegłami i betonem , tak żeby jej nie zniszczyć. Wystarczy popatrzeć na nasze drogi zniszczone przez samochody ciężarowe a przecież nie są one tylko utwardzone a zrobione tak by te ciężary wytrzymywać. W ubiegłym roku żadna ciężarówka nie zapadła się pomimo że nie ma utwardzonej drogi. Popieram natomiast słanie monitów do gminy w sprawie wybudowania mostka na wprost projektowanej drogi, bo ten, który jest rzeczywiście grozi zawaleniem i to jest największy problem. Co do zmiany nazwy ulicy to może zmienić z "Dzikiej Kaczki" na "Braci Kaczyńskich" i wtedy drogę mielibyśmy pewnie natychmiast a i wiele innych spraw załatwiało by się znacznie sprawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.03.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Cieżarówka nie zakopała się, ale ja ZAKOPAŁEM SIĘ!!! Tak więc jeśli NIC nie utwardzimy to za chwilę nikt nie przejedzie. Nie przeszkadza mi nazwa Braci Kaczyńskich, ale może być problem by Gmina nadała. Sprawa bardzo polityczna, a ulica jest za mała i za mało reprezentacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 03.03.2006 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Tak, jak przeczuwałem w sprawie utwardzenia nie osiągniemy ogólnego kompromisu, niestety Ile osób tyle opinii. Myślę, że na 20 osób tak gdzieś z 8 będzie za utwardzeniem. No i teraz pytanie, czy jest sens rozkładać koszt na 10 osób, czy nic nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.03.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Pytanie: Które to osoby? Jak blisko siebie i blisko wjazdu to mozna na 10osób. Gorzej jak osoby są porozrzucane po łaczce... Albo wstepnie utwardzic, by dało sie dojechać do działki, a później docelowe utwardzenie i już wtedy wszyscy się zrzucają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 03.03.2006 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Pytanie: Które to osoby? Jak blisko siebie i blisko wjazdu to mozna na 10osób. Gorzej jak osoby są porozrzucane po łaczce... Albo wstepnie utwardzic, by dało sie dojechać do działki, a później docelowe utwardzenie i już wtedy wszyscy się zrzucają. Pewnie, że wstępnie. Jakimś żużlem, czy tłuczniem. Ale i tak koszt szacuję na 5-10 tys. Chyba, że robimy tylko mały fragment do mostka, a dalej to przy każdym wjechaniu będzie loteria. Komuś się uda, a komuś nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts