kze 03.03.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Jestem za utwardzeniem drogi tym bardziej że jakiś "optymista" oszacował to na 500-1000zł ale myślę że na tym etapie jest na to za wcześnie , bo na wiosnę ruszą ciężarówki do rozpoczynających budowę i zniszczą nam to delikatne utwardzenie. Proponuję zaczekać do jesieni.Przecież niekoniecznie musimy podjeżdzać swoimi "limuzynami" do pustych jeszcze działek - można dojść pieszo.Jestem też za spotkaniem chociażby w celu poznania sie w rzeczywistości a nie tylko wirtualnie. I co wszyscy bedziemy parkować koło Sprawnej 26??? No teraz to przesadziłeś... Kto ma pusta to ma pusta, a jak toczy się budowa, to działka szybko przestaje być pusta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 03.03.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Jeżeli ktoś chciałby zapoznać się z ofertą na wykonanie drogi to można ją zobaczyć pod adresem https://ssl.mediaconsulting.pl/images/cms/1077/katalog4/oferta_droga(1).jpg Spotkanie wszystkich sąsiadów należałoby zaplanować z większym wyprzedzeniem np. w przyszły weekendale i tak pewnie pójdę jutro na spacer na działkę /o ile pogoda pozwoli/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 03.03.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Przed Tobą Kze jest rodzina S, raczej chętni. Prosiłam ich do włączenia się w dyskusje forum i mam nadzieję, że wkrótce dołączą. OO!! To widze, że ktoś kupił działkę przede mną.. Super! Raczej młodzi, czy raczej w sile wieku są Państwo S.? W tym roku zamierzaja się budować? Z checią ich poznam Witamy miłych sąsiadów na początku parę słów o sobie... Klaudia i Czarek Stankieiwcz rocznik: 76 dzieci: córcia Julka 2004 działka: 52/20 657 m2 dom: budujemy pierwszy raz żródło finansowania: kredyt + mieszkanie jakiś czas szukaliśmy większego mieszkania, ale nic ciekawego nie znależliśmy. Decyzja o kupnie działki była spontaniczna (podobnie pewnie będzie z rozpoczęciem budowy ) Od 2001 mieszkamy na Odkrytej - wcześniej (od urodzenia ) na Woli Forum śledzimy od jakiegoś czasu, nie odzywaliśmy się bo nie jesteśmy jeszcze właścicielami działki (obecnie jednak to kwestia czasu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 05.03.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Witamy nowych sąsiadów Co dwie Julki to nie jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 05.03.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 W kwesti utwardzenia drogi proponowałbym przyjąć dość optymistyczną wersjęWszyscy się zgadzają i płacą po równo !!!! Kupując działkę każdy wiedział, że ma solidarnie zapłacić za media i nie było ważne czy działka jest na samym początku czy też jest na samym końcu.Przy większości (moich) rozmów o mediach z P. TN była mowa o wykonaniu dojazdu do działek więc (chyba) nikt nie powinien być tym zaskoczony W tej chwili decyzja o utwardzeniu drogi jest jeszcze w miarę prosta, w przeciwiństwie do możliwej sytuacji za rok (tzn 6 nowych właścicieli), 7 działek jest w posiadaniu Państwa W. i wg sobotniej rozmowy z P. Tomkiem nie będzie żadnych problemów, żeby za te 7 działek zapłacić Pozostaje kwestia Z czego wykonać utwrdzenie? i w związku z tym Ile za to zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.03.2006 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 W kwesti utwardzenia drogi proponowałbym przyjąć dość optymistyczną wersję Wszyscy się zgadzają i płacą po równo !!!! Pozostaje kwestia Z czego wykonać utwrdzenie? i w związku z tym Ile za to zapłacić? I tak trzeba zrobić! Kto zapłaci to zapłaci, a kto nie to nie. Jeżeli 7 działek jest jeszcze p.Wołoszów i są chętni do zapłaty, dodając do tego przewidywaną przeze mnie liczbę 8 już sprzedanych działek, wychodzi w sumie 15 części składkowych - a to już jest coś. Oferta, którą otrzymał p.Tomek od jakiejś firmy wcale nie jest taka zła. Liczą sobie 16 zł za utwardzenie z żużlu lub betonu kruszonego. Z tego co rozpoznawałem temat na jesieni, to m3 z transportem wychodzi w granicach 30-40 zł. W tej firmie chcą na gotowo 16 zł/m2 drogi. Robiąc samemu trzeba by policzyć: materiał - 6-8 zł/m2 do tego dochodzą sprzęty, jak koparka i walec, no i cała organizacja, pilnowanie. Tak więc sumarycznie koszt może być tylko niewiele niższy od wynajętej firmy. Jak byśmy skalkulowali tak: 300 m drogi (wysięgniki pozostawmy do rozwiązań indywidualnych, może ktoś będzie chciał tam położyć jakąś kostkę, itp) szerokość: 4 m - myślę, że wystarczy, bo przecież nie musimy się mijać na tej drodze. W sumie 1200 m2 * 16 zł/m2 = 19,2 tys zł 19,2 / 15 = 1280 zł Poza tym zapewne uda się coś wynegocjować i może te 10-20% jeszcze z ceny zjechać. Myślę, że jak kogoś stać na budowę i zakup działki to i te 1300 zł też znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Maciek 24-26 08.03.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Witamy Sąsiadów. Maciej i Karolina Batkowscy '74 Jaś '03 i Ola '05 Nasz plac budowy to działka 52/24 (52/26 będzie ogrodem) Gdyby ktoś chciał zobaczyć jak będzie wyglądał nasz dom - zapraszam na http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_driada.html Zaczynamy budowę w 04.2006. Przyłączamy się do propozycji jeden dom- jedna równa część wpłaty na drogę. Jest to prosta i łatwa metoda. Tak przy okazji - czy na potrzeby dojazdu do naszych budów najlepszym rozwiązaniem nie będzie położenie płyt betonowych, dwa pasy na rozstaw kół ciężarówki i sam. osobowego? Słyszałem, że to jest szybkie i tanie rozwiązanie. Macie jakieś bliższe informacje na ten temat? Proszę o kontakt sąsiadów z działek 52/23, 52/25 i 52/29 (z Państwem Zeg. z 52/21 już współpracujemy . Chętnie spotkalibyśmy się aby pokazać Wam jak wygląda nasz plan zagospodarowania terenu, uzgodnić drobne kwestie dot. ogrodzenia itd... Wracając do nazwy ulicy - jestem wielkim fanem nazwy ul. Elfa, ale obawiam się, że sprawy w gminie zaszły już nieco za daleko, Dzika Kaczka rozprzestrzeniła się na dokumentach, planach, decyzjach itd. w związku z czym proponuję odpuścić temat, bo zmienianie tego na siłę może się skończyć bałaganem w gminie, opóźnieniami w wydawaniu dokumentów i tak dalej... Może efektywniej będzie się skupić na drążeniu kamienia w kwestiach drogi, kanalizacji? W sprawie kanalizacji (długi ten mój wątek, ale staram się odpowiedzieć na kilka pytań, jakie są na poprzednich 9 stronach) - plan kanalizacji rzeczywiście zakłada podłączenie wszystkich mieszkańców Warszawy do 2010 roku. W przeciwnym wypadku MPWiK lub gminy będą płaciły kary. Dodatkowo MPWiK zaproponowało gminie Białołęka, w ramach ugody na rozbudowę Czajki, priorytetową kanalizacjęcałej gminy. My jesteśmy w doskonałej sytuacji, ponieważ koło naszego osiedla jest cała infrastruktura kanalizacyjna (główne kolektory w Aluzyjnej) i koszt podłączenia nas jest dla MPWiK relatywnie niski. Poza tym jesteśmy (czy tego chcemy czy nie w ścisłej strefie 4km od Czajki - kolejny priorytet. Dla Waszej informacji (mam nadzieję, że nikt z przyszłych sąsiadów nie obrazi się, że nie piszę "Państwa informacji") udział gminy Białołęka w planach inwestycyjnych MPWiK sięga ok. 40% całych wydatków na Warszawę. Piszę do Aster o włączenie naszych parunastu domów do planów położenia sieci TV kablowej/telefonu/internetu. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 08.03.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Witamy u naszym gronie, A swoją drogą to może zdecydujecie sie jednak na budowę przedszkola w ramach ogrodu, bo dzieci u nas nie brakuje I powodzenia w budowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 08.03.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Piszę do Aster o włączenie naszych parunastu domów do planów położenia sieci TV kablowej/telefonu/internetu. Dobry pomysł, ja osobiście wolę kabel, niż antenę na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 08.03.2006 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Witamy Sąsiadów. Przyłączamy się do propozycji jeden dom- jedna równa część wpłaty na drogę. Jest to prosta i łatwa metoda. Tak przy okazji - czy na potrzeby dojazdu do naszych budów najlepszym rozwiązaniem nie będzie położenie płyt betonowych, dwa pasy na rozstaw kół ciężarówki i sam. osobowego? Słyszałem, że to jest szybkie i tanie rozwiązanie. Macie jakieś bliższe informacje na ten temat? Piszę do Aster o włączenie naszych parunastu domów do planów położenia sieci TV kablowej/telefonu/internetu. Pozdrawiam Maciek Ja również witam - w końcu się odezwali . Co do utwardzenia płytami to jest niezły pomysł, ale: - może wyjść drogo, ale nie znam cen i warto ten temat rozpoznać. Poza tym raczej nie wystarczy tych płyt tak po prostu położyć, bo po miesiącu nic z tego by nie zostało - też trzeba by teren utwardzić jakimś walcem i czymś podsypać. Tak na wyczucie wychodzi mi, że będzie drożej. - mogą być problemy przy odśnieżaniu, bo jak się płyty względem siebie będą na różnych poziomach to żaden pług nam nie odśnieży. Co do zmiany ulicy to faktycznie może zostawmy tak, jak jest bo szkoda naszego wysiłku a możliwości zmiany są zapewne małe. Bo w sumie nie mamy żadnego uzasadnienia, a takie, że się nie podoba na pewno zostanie od razu odrzucone. Można by argumentować, że to nie za bardzo przystoi, aby przy ówczesnych władzach utrzymywać takie nazwy. Popieram, żeby skupić się na nękaniu gminy o budowę mostka, kanalizacji no i może całej ulicy Dzikiej Kaczki. Tak, jak pisałem - niech każdy skrobnie jakiegoś maila w formie oficjalnego apelu. Robimy spotkanie w sprawie drogi? Gdy ustalenia będą odbywać sią na forum z częstotliwością 2 posty/tydzień to już za 5 miesięcy wybierzemy technologię i jak dobrze pójdzie to za rok może zaczniemy coś robić. Musimy zintensyfikować nasze działanie, a najlepiej zrobić spotkanie, na które będziemy mieli konkretne propozycje, czyli wybraną firmę, koszty, przebieg drogi, zgodę potrzebnych osób i organów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.03.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 To co spotykamy sie? Może w weekend 11-12 marca? Komu odpowiada sobota, a kto woli niedzielę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 09.03.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Jeśli w ten weekend to my nie możemy. Ale deklarujemy chęć budowy drogi, więc zgodzimy się na ustalenia większości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Maciek 24-26 09.03.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Ja również witam - w końcu się odezwali . na pierwszej stronie dyskutuje moja żona Karolina, polecam sprawdzić Robimy spotkanie w sprawie drogi? Nam pasuje niedziela. Macie jakiegoś fachowca, który będzie w stanie oszacować zakres i termin wykonania prac przy robieniu tymczasowej drogi? Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.03.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Przed Tobą Kze jest rodzina S, raczej chętni. Prosiłam ich do włączenia się w dyskusje forum i mam nadzieję, że wkrótce dołączą. OO!! To widze, że ktoś kupił działkę przede mną.. Super! Raczej młodzi, czy raczej w sile wieku są Państwo S.? W tym roku zamierzaja się budować? Z checią ich poznam Witamy miłych sąsiadów na początku parę słów o sobie... Klaudia i Czarek Stankieiwcz rocznik: 76 dzieci: córcia Julka 2004 działka: 52/20 657 m2 dom: budujemy pierwszy raz żródło finansowania: kredyt + mieszkanie jakiś czas szukaliśmy większego mieszkania, ale nic ciekawego nie znależliśmy. Decyzja o kupnie działki była spontaniczna (podobnie pewnie będzie z rozpoczęciem budowy ) Od 2001 mieszkamy na Odkrytej - wcześniej (od urodzenia ) na Woli Forum śledzimy od jakiegoś czasu, nie odzywaliśmy się bo nie jesteśmy jeszcze właścicielami działki (obecnie jednak to kwestia czasu ) Witam Państwa Shrek!!! Miło poznać tak znanych ludzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł33 09.03.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Przed Tobą Kze jest rodzina S, raczej chętni. Prosiłam ich do włączenia się w dyskusje forum i mam nadzieję, że wkrótce dołączą. OO!! To widze, że ktoś kupił działkę przede mną.. Super! Raczej młodzi, czy raczej w sile wieku są Państwo S.? W tym roku zamierzaja się budować? Z checią ich poznam Witamy miłych sąsiadów na początku parę słów o sobie... Klaudia i Czarek Stankieiwcz rocznik: 76 dzieci: córcia Julka 2004 działka: 52/20 657 m2 dom: budujemy pierwszy raz żródło finansowania: kredyt + mieszkanie jakiś czas szukaliśmy większego mieszkania, ale nic ciekawego nie znależliśmy. Decyzja o kupnie działki była spontaniczna (podobnie pewnie będzie z rozpoczęciem budowy ) Od 2001 mieszkamy na Odkrytej - wcześniej (od urodzenia ) na Woli Forum śledzimy od jakiegoś czasu, nie odzywaliśmy się bo nie jesteśmy jeszcze właścicielami działki (obecnie jednak to kwestia czasu ) Witam Państwa Shrek!!! Miło poznać tak znanych ludzi.. Witamy sąsiadów Urszula i Paweł Stankiewicz '71 '68 syn Bartek '02 Od wtorku jesteśmy właścicielami działki 52/28 Obecnie mieszkamy przy ulicy Odkrytej Od jakiegoś czasu śledzimy forum i jesteśmy otwarci na propozycje odnośnie drogi i mostku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 09.03.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witamy serdecznie, Jak na razie Odkryta nasza, a gdzie teraz dokładniej mieszkacie? Jest nasz dużo z Odkrytej: my, Shrekowie, Markoz i teraz Wy, jest też sąsiednia Strumykowa i niedaleka Aluzyjna... Ominie nas kwarantanna klimatyzacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.03.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witamy serdecznie, Jak na razie Odkryta nasza, a gdzie teraz dokładniej mieszkacie? Jest nasz dużo z Odkrytej: my, Shrekowie, Markoz i teraz Wy, jest też sąsiednia Strumykowa i niedaleka Aluzyjna... Ominie nas kwarantanna klimatyzacyjna Mnie nie ominie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_berni 10.03.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witamy serdecznie, Jak na razie Odkryta nasza, a gdzie teraz dokładniej mieszkacie? Jest nasz dużo z Odkrytej: my, Shrekowie, Markoz i teraz Wy, jest też sąsiednia Strumykowa i niedaleka Aluzyjna... Ominie nas kwarantanna klimatyzacyjna Chwileczkę! A o mnie to nie pamiętacie, ja też jestem z Odkrytej.CZyli w sumie jest nas już 5 rodzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 10.03.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witamy serdecznie, Jak na razie Odkryta nasza, a gdzie teraz dokładniej mieszkacie? Jest nasz dużo z Odkrytej: my, Shrekowie, Markoz i teraz Wy, jest też sąsiednia Strumykowa i niedaleka Aluzyjna... Ominie nas kwarantanna klimatyzacyjna Chwileczkę! A o mnie to nie pamiętacie, ja też jestem z Odkrytej.CZyli w sumie jest nas już 5 rodzin. Oj sorki wielkie, jakoś przeoczyłam. Ale nas obrodziło m_berni staw się do raportu i powiedz jeszcze czy masz dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 10.03.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Może zrobimy mapę Odkrywców:My mieszkamy w osiedlu Mostostalu czyli Odkryta 56aJadąc w stronę stolicy mamy: Shreków, potem Markoz, a Wy gdzie się znajdujecie w tym łańcuszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts