dbarylka 02.05.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Podobno ma sie ruszyc po dlugim weekendzie. Jak bede znal konkrety to przekaze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbarylka 04.05.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witam, poszukujemy sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza. Dobrze by bylo, aby na wejsciu nie narzekali na ocieplenie dwiema warstwami welny i ze to fanaberia. Poza tym poza ociepleniem, zeby mieli wprawe w ukladaniu kartongipsu. Z gory dzieki za wszelkie namiary. Moze macie tez jakies uwagi, co do tego etapu prac, na co zwracac uwage. pzdr. KiD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 05.05.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Tych, którzy nam ocieplali poddasze nie możemy polecić, bo pewnego dnia pojechali do Norwegii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.05.2007 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam, poszukujemy sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza. Dobrze by bylo, aby na wejsciu nie narzekali na ocieplenie dwiema warstwami welny i ze to fanaberia. Poza tym poza ociepleniem, zeby mieli wprawe w ukladaniu kartongipsu. Z gory dzieki za wszelkie namiary. Moze macie tez jakies uwagi, co do tego etapu prac, na co zwracac uwage. pzdr. KiD Dwie warstwy to podstawa, punkty krytyczne: to połączenie z ociepleniem elewacji - tego trzeba przypilnować, bo lubią zostawiać dziury, poza tym obróbka okien dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbarylka 07.05.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Dwie warstwy to podstawa, punkty krytyczne: to połączenie z ociepleniem elewacji - tego trzeba przypilnować, bo lubią zostawiać dziury, poza tym obróbka okien dachowych. Z tego wnioskuje, ze wpierw trzeba ocieplic dom z zewnatrz, zeby moc pilnowac łączenia z ociepeleniem zewnetrznym? KiD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.05.2007 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Z tego wnioskuje, ze wpierw trzeba ocieplic dom z zewnatrz, zeby moc pilnowac łączenia z ociepeleniem zewnetrznym? KiD Tak by było zapewne najlepiej, u mnie było odwrotnie i w wielu miejscach wełna nie była odpowiednio wysunięta tak, żeby dosunąć do niej styropian, a styropianowcy nie uzupełnili braków (mimo, że zapewniali, że wszędzie jest ok), więc musiałem "oblecieć" budynek i powpychać wełnę gdzie tylko się dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 07.05.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Mam dobrą informację. Budowa drogi rusza w środę a prace przygotowawcze jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbarylka 09.05.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Wczoraj pojawily sie slupki tyczce droge. Mam pewne obawy jak sie dostane na dzialke jak zaczna. Na okolo wszyscy pobudowani, albo wlasnie zaczeli budowy :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 17.05.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam, Czy ktoś robi w tej chwili hydraulikę? Potrzebuję się skonsultować w pewnej sprawie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 18.05.2007 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Na: http://www.zumi.pl/ są bardzo świeże satelitarne zdjęcia także z naszego pola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 21.05.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Na: http://www.zumi.pl/ są bardzo świeże satelitarne zdjęcia także z naszego pola. W dobrym momencie zrobili te zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 22.05.2007 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Widać, że radny dotrzymał słowa i z ul.Sprawną będą coś robić.Jest ujęta w zadaniach w ramach trwającego przetargu: Wykonanie nakładek mineralno-bitumicznych na istniejących nawierzchniach z destruktu na drogach gminnych na terenie Dzielnicy Białołęka”. l.p Nazwa ulicy wartość netto1. ul.Waligóry 2. ul.Morwowa 3. ul.Spichszowa 4. ul.Przaśna 5. ul.Zegarynki 6. ul.Główna 7. ul.Wenecka-progi zwalniające 8. ul.Stasinek , ul.Podgórna, ul.Sprawna , Kępa Tarchomińska- progi zwalniające 9. Roboty towarzyszące Tylko gdzie tam jest "istniejąca nawierzchnia z destruktu"? - ciekawe co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 29.05.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 może znacie godnego polecenia stolarza, który robi meble do zabudowy: szafy itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 29.05.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Warszawa dn. 25.05.2007r. UD.II.WIR.AM 7040.63 /07 Lp.2777/2684/07 Pan Marcin Kozak W odpowiedzi na Pana pismo przesłane drogą elektroniczną dot. naprawy nawierzchni ulicy Sprawnej na odcinku od ronda z ulicą Aluzyjną do ulicy Dzikiej Kaczki, Wydział Infrastruktury Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy uprzejmie informuje, iż obecnie przedmiotowy odcinek ulicy został wyrównany i uwałowany.W roku bieżącym planowane jest wzmocnienie istniejącej nawierzchni pospółką.Docelowo przewiduje się modernizację ulicy Sprawnej od ronda do ul. Modlińskiej. Biuro Gospodarki Nieruchomościami zleciło opracowanie map podziałowych i w przypadku przydzielenia środków z budżetu miasta(na wykupy i budowę)w roku bieżącym planuje się wykupy gruntu pod modernizację ulicy, a następnie opracowanie projektu technicznego budowy drogi i jej realizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 26.06.2007 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Przesuwają budowę ul.Sprawnej. Taką informację otrzymałem od jednego z radnych na temat budowy Sprawnej: Co do samej Sprawnej, to w 2007 r. ostatecznie będą przeznaczone pieniądze w wysokości 400.000 zł, w 2008: 100.000, w 2009: 500.000 i w 2010: 3.340.976. Mam nadzieję, ze uda się przesunąć pieniądze z 2010 na lata wcześniejsze, aby szybciej doprowadzić do normalnego stanu tę ulicę wyłożoną kocimi łbami Pierwotnie mieli zakończyć roboty w 2008 r. a teraz widać, że 2 lata dodali. Trzeba bardzo mocno ich naciskać, pisać maile bezpośrednio do radnych, do urzędu, do burmistrza.Najlepiej niech każdy z sąsiadów wyśle maile z apelem pod wszelkie możliwe adresy, które można znależć na:http://www.bialoleka.waw.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 02.07.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witam, Temat jakoś nie został pociągnięty.Czy będziemy walczyć o kabel z internetem? Czy wiecie kto jest w okolicy? TPSA pewno tak, JMDI jest na Aluzyjnej, ale jak na razie nie odpowiadają na maile. Jeśli chodzi o powietrze: BlueConnect - Voip słaby (powtarzam za znajomym z Aluzyjnej), Sferia - generalnie nie jest polecana.Czy są inne możliwości? Czy są chętni by zawalczyć o kabel? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.07.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie BlueConnect działa OK... Poza tym wydaje mi się, że temat drogi jest bardzo ważny i musimy bombardować Gminę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 02.07.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie BlueConnect działa OK... Korzystasz na Dzikiej Kaczki ze Voip po GPRS? Co do drogi - bombarduję mailami od dwu miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.07.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie BlueConnect działa OK... Korzystasz na Dzikiej Kaczki ze Voip po GPRS? Co do drogi - bombarduję mailami od dwu miesięcy. Korzystam z loptopa i podłączam się do internetu przez BlueConnect. Rozmowy telefoniczne przez komórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 02.07.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie BlueConnect działa OK... Korzystasz na Dzikiej Kaczki ze Voip po GPRS? Co do drogi - bombarduję mailami od dwu miesięcy. Korzystam z loptopa i podłączam się do internetu przez BlueConnect. Rozmowy telefoniczne przez komórkę. No właśnie , a mi na voip zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts