rafal9 11.05.2005 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 A jakie to są koszty ten agregator i zrobieni studzienki z pompą? Agregat o wystarczającej mocy (5KW) 3-fazowy znalazłem za ok. 2 600 zł. Studnia z pompką powinna wynieść ok 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 12.05.2005 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Wczoraj dokonałem pierwszego zakupu sprzętu budowlanego. Nabyłem nowiutki agregat o dużej mocy 3-fazowy. Powinien pociągnąć wszystkie sprzęty budowlane włącznie ze spawarką. Jedyne o co teraz się obawiam to przejazd przez ten mostek. Ciekawe czy wytrzyma wielotonowe betoniarki. Jeżeli nie to dopiero będą problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.05.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 W szczególności, że tak naprawde, to nie ma żadnej drogi, tylko jest kawałek łąki z wybojami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 12.05.2005 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 W szczególności, że tak naprawde, to nie ma żadnej drogi, tylko jest kawałek łąki z wybojami.... Z drogą to można sobie zawsze jakoś poradzić, ale jak mostek się zarwie pod betoniarą, która wpadnie na dzikie kaczki to dopiero będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.05.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Jak wpadnie to rzeczywiście będzie problem. Ale aktualnie samochodem nie podjedziesz pod swoją działkę... Tak więc dla mnie po prostu nie ma drogi, tylko jest kawałek wyboistej łaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.05.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Rozmawiałem (mailem) z Panem Tomaszem Nowakiem. W przyszłym tygodniu ma iść na Koszykową w sprawie odrolnienia. Bedzie zanosił dokumenty kilku osób... Jak ktoś potrzebuje to mozna się zgadać z naszym agentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 13.05.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Rozmawiałem (mailem) z Panem Tomaszem Nowakiem. W przyszłym tygodniu ma iść na Koszykową w sprawie odrolnienia. Bedzie zanosił dokumenty kilku osób... Jak ktoś potrzebuje to mozna się zgadać z naszym agentem. Dziś mój architekt wysyła mi mapkę do odrolnienia, więc się załapię. Czy wiecie ile w sumie będzie wniosków o pnb do czerwca? P. Nowak wspominał mi że ja będę 3-ci - to chyba mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.05.2005 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Rozmawiałem (mailem) z Panem Tomaszem Nowakiem. W przyszłym tygodniu ma iść na Koszykową w sprawie odrolnienia. Bedzie zanosił dokumenty kilku osób... Jak ktoś potrzebuje to mozna się zgadać z naszym agentem. Dziś mój architekt wysyła mi mapkę do odrolnienia, więc się załapię. Czy wiecie ile w sumie będzie wniosków o pnb do czerwca? P. Nowak wspominał mi że ja będę 3-ci - to chyba mało? Trzy to faktycznie trochę mało, ale może nie policzył mnie i w sumie wyjdzie cztery, co powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.05.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Rozmawiałem (mailem) z Panem Tomaszem Nowakiem. W przyszłym tygodniu ma iść na Koszykową w sprawie odrolnienia. Bedzie zanosił dokumenty kilku osób... Jak ktoś potrzebuje to mozna się zgadać z naszym agentem. Dziś mój architekt wysyła mi mapkę do odrolnienia, więc się załapię. Czy wiecie ile w sumie będzie wniosków o pnb do czerwca? P. Nowak wspominał mi że ja będę 3-ci - to chyba mało? Trzy to faktycznie trochę mało, ale może nie policzył mnie i w sumie wyjdzie cztery, co powinno wystarczyć. Może będzie odralniał nie tylko nasze działki.. Ja chcę skompletowac te cholerne dokumenty do końca maja i złożyc w niosek o PnB, by w sierpniu dostac to pozwolenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 13.05.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Rzomawiałem dziś z P. Tomkiem w tej sprawie. Będzie od niego mail w tej sprawie.Jest lub będzie Rafał, p. Batkowscy, ja, Krzysiek Pachnik, Krzysiek Zegarowski. Jest też kolejna działka sprzedana i jej właścicielka też jest zainteresowana szybkim pnb tylko się troszeczkę spóżni.Woda i gaz realnie mogą być wrzesień/październik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.05.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Rzomawiałem dziś z P. Tomkiem w tej sprawie. Będzie od niego mail w tej sprawie. Jest lub będzie Rafał, p. Batkowscy, ja, Krzysiek Pachnik, Krzysiek Zegarowski. Jest też kolejna działka sprzedana i jej właścicielka też jest zainteresowana szybkim pnb tylko się troszeczkę spóżni. Woda i gaz realnie mogą być wrzesień/październik. A prąd?? Do budowy przydatniejszy jest prąd... Ale rzeczywiście woda też sie przyda... Ciekawe, kiedy zaczną coś kopać na naszej łące... Ja słyszałem coś o sierpniu/wrześniu - jeśli chodzi o media.. Jak tak dalej pójdzie to media będą na wiosne 2006... Przeciez w zimę nie bedą chyba kopać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 13.05.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 jeśłi chodzi o pra to będziemy widzieć coś więcej od p. Tomka po tym jak pojdzie z naszymi wnioskami o pnb do stoenu.W kazdym razie zaczynam sie obawiac czy uda sie zaczac w tym roku z powodu mediow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.05.2005 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Rzomawiałem dziś z P. Tomkiem w tej sprawie. Będzie od niego mail w tej sprawie. Jest lub będzie Rafał, p. Batkowscy, ja, Krzysiek Pachnik, Krzysiek Zegarowski. Jest też kolejna działka sprzedana i jej właścicielka też jest zainteresowana szybkim pnb tylko się troszeczkę spóżni. Woda i gaz realnie mogą być wrzesień/październik. Wrzesień/październik? Ciekawe dlaczego tak późno. Chyba wszystko popsuło im to pozwolenie wodno-prawne. No ale jak przyspieszą wydanie decyzji o PnB z dwóch miesięcy do dwóch tygodni to może nie będzie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.05.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Wiecie co, w sootę byłem na spotkaniugrupy Tarchomin-Białółęka i dowiedziałem się, że w okolicy oczyszczalni ścieków Czajka (od nas w lini prostej ok1.5km) mają robić spalarnię śmieci... Czy ktoś coś na ten temat wie? Czy to prawda? Pewne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 16.05.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Wiecie co, w sootę byłem na spotkaniugrupy Tarchomin-Białółęka i dowiedziałem się, że w okolicy oczyszczalni ścieków Czajka (od nas w lini prostej ok1.5km) mają robić spalarnię śmieci... Czy ktoś coś na ten temat wie? Czy to prawda? Pewne? Było o tym głośno w mediach jakiś miesiąc temu. Wedle Jaśnie Władz nie ma alternatywnej lokalizacji bo jedyna jak na razie (chyba) oczyszczalnia jest tam gdzie jest, a ponieważ koniecznośc wybudowania spalarni jest narzucona nam przez przepisy UE to jakby jest to pewne. Na pocieszenie pozostaje, że wiatry wieją najczęściej od zachodu i południa, że nie będzie śmierdziało/truło bo normy (takie spalarnie w środku miasta ma Wiedeń, Paryż itd.), i tak Polfa już smrodzi więc nowych zapachów tak bardzo nie odczujemy. http://www.is.pw.edu.pl/~akk/ks2/pytania_i_odpowiedzi.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.05.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Wiecie co, w sootę byłem na spotkaniugrupy Tarchomin-Białółęka i dowiedziałem się, że w okolicy oczyszczalni ścieków Czajka (od nas w lini prostej ok1.5km) mają robić spalarnię śmieci... Czy ktoś coś na ten temat wie? Czy to prawda? Pewne? Było o tym głośno w mediach jakiś miesiąc temu. Wedle Jaśnie Władz nie ma alternatywnej lokalizacji bo jedyna jak na razie (chyba) oczyszczalnia jest tam gdzie jest, a ponieważ koniecznośc wybudowania spalarni jest narzucona nam przez przepisy UE to jakby jest to pewne. Na pocieszenie pozostaje, że wiatry wieją najczęściej od zachodu i południa, że nie będzie śmierdziało/truło bo normy (takie spalarnie w środku miasta ma Wiedeń, Paryż itd.), i tak Polfa już smrodzi więc nowych zapachów tak bardzo nie odczujemy. http://www.is.pw.edu.pl/~akk/ks2/pytania_i_odpowiedzi.htm Poczytałem i doczytałem się, ze to ma być spalarnia odpadów z Czajki.. Nie jest tak źle... Myslałem, że będzie to spalarnia ogólnych smieci.. W końcu nasze odchody nie są aż tak trujące, a poza tym mają przecież Czajkę zmodernizować zgodnie z normami UE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 17.05.2005 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Jak idą prace nad mapkami i odrolnieniami?Udało się już złożyć wnioski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 18.05.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Jak idą prace nad mapkami i odrolnieniami? Udało się już złożyć wnioski? Tak jak pisał p. Tomek - w tym tygodniu zbiera mapki od zainteresowanych i składa wnioski. Ja np. jestem umówiony dziś na przekazanie mapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.05.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Jak idą prace nad mapkami i odrolnieniami? Udało się już złożyć wnioski? Jak przeskoczę Koszykową to praktycznie już mogę składać wniosek o PnB. A jak u Ciebie idzie budowa? Masz agregat i co dalej..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 18.05.2005 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Jak idą prace nad mapkami i odrolnieniami? Udało się już złożyć wnioski? Jak przeskoczę Koszykową to praktycznie już mogę składać wniosek o PnB. A jak u Ciebie idzie budowa? Masz agregat i co dalej..? Podpisałem umowę z wykonawcą - start budowy 13.06 Kierownik budowy wybrany i wydał stosowne oświadczenia. Teraz analizuję oferty hurtowni. Pozostało wykopanie prowizorycznej studni i ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts