Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Sprawna

rafal9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 753
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj dokonałem pierwszego zakupu sprzętu budowlanego.

Nabyłem nowiutki agregat o dużej mocy 3-fazowy.

Powinien pociągnąć wszystkie sprzęty budowlane włącznie ze spawarką.

Jedyne o co teraz się obawiam to przejazd przez ten mostek.

Ciekawe czy wytrzyma wielotonowe betoniarki.

Jeżeli nie to dopiero będą problemy. :(

Rozmawiałem (mailem) z Panem Tomaszem Nowakiem. W przyszłym tygodniu ma iść na Koszykową w sprawie odrolnienia. Bedzie zanosił dokumenty kilku osób... Jak ktoś potrzebuje to mozna się zgadać z naszym agentem.

Dziś mój architekt wysyła mi mapkę do odrolnienia, więc się załapię.

Czy wiecie ile w sumie będzie wniosków o pnb do czerwca? P. Nowak wspominał mi że ja będę 3-ci - to chyba mało?

Rozmawiałem (mailem) z Panem Tomaszem Nowakiem. W przyszłym tygodniu ma iść na Koszykową w sprawie odrolnienia. Bedzie zanosił dokumenty kilku osób... Jak ktoś potrzebuje to mozna się zgadać z naszym agentem.

Czy wiecie ile w sumie będzie wniosków o pnb do czerwca? P. Nowak wspominał mi że ja będę 3-ci - to chyba mało?

Trzy to faktycznie trochę mało, ale może nie policzył mnie i w sumie wyjdzie cztery, co powinno wystarczyć.

Trzy to faktycznie trochę mało, ale może nie policzył mnie i w sumie wyjdzie cztery, co powinno wystarczyć.

Może będzie odralniał nie tylko nasze działki.. :o

Ja chcę skompletowac te cholerne dokumenty do końca maja i złożyc w niosek o PnB, by w sierpniu dostac to pozwolenie....

Rzomawiałem dziś z P. Tomkiem w tej sprawie. Będzie od niego mail w tej sprawie.

Jest lub będzie Rafał, p. Batkowscy, ja, Krzysiek Pachnik, Krzysiek Zegarowski. Jest też kolejna działka sprzedana i jej właścicielka też jest zainteresowana szybkim pnb tylko się troszeczkę spóżni.

Woda i gaz realnie mogą być wrzesień/październik.

Rzomawiałem dziś z P. Tomkiem w tej sprawie. Będzie od niego mail w tej sprawie.

Jest lub będzie Rafał, p. Batkowscy, ja, Krzysiek Pachnik, Krzysiek Zegarowski. Jest też kolejna działka sprzedana i jej właścicielka też jest zainteresowana szybkim pnb tylko się troszeczkę spóżni.

A prąd?? Do budowy przydatniejszy jest prąd... Ale rzeczywiście woda też sie przyda... Ciekawe, kiedy zaczną coś kopać na naszej łące... :lol:

Ja słyszałem coś o sierpniu/wrześniu - jeśli chodzi o media.. Jak tak dalej pójdzie to media będą na wiosne 2006... :( Przeciez w zimę nie bedą chyba kopać...

Wrzesień/październik? Ciekawe dlaczego tak późno.

Chyba wszystko popsuło im to pozwolenie wodno-prawne.

No ale jak przyspieszą wydanie decyzji o PnB z dwóch miesięcy do dwóch tygodni to może nie będzie tak źle.

Wiecie co, w sootę byłem na spotkaniugrupy Tarchomin-Białółęka i dowiedziałem się, że w okolicy oczyszczalni ścieków Czajka (od nas w lini prostej ok1.5km) mają robić spalarnię śmieci... :o :o :o Czy ktoś coś na ten temat wie? Czy to prawda? Pewne?

Wiecie co, w sootę byłem na spotkaniugrupy Tarchomin-Białółęka i dowiedziałem się, że w okolicy oczyszczalni ścieków Czajka (od nas w lini prostej ok1.5km) mają robić spalarnię śmieci... :o :o :o Czy ktoś coś na ten temat wie? Czy to prawda? Pewne?

Było o tym głośno w mediach jakiś miesiąc temu.

Wedle Jaśnie Władz nie ma alternatywnej lokalizacji bo jedyna jak na razie (chyba) oczyszczalnia jest tam gdzie jest, a ponieważ koniecznośc wybudowania spalarni jest narzucona nam przez przepisy UE to jakby jest to pewne.

Na pocieszenie pozostaje, że wiatry wieją najczęściej od zachodu i południa, że nie będzie śmierdziało/truło bo normy (takie spalarnie w środku miasta ma Wiedeń, Paryż itd.), i tak Polfa już smrodzi więc nowych zapachów tak bardzo nie odczujemy.

http://www.is.pw.edu.pl/~akk/ks2/pytania_i_odpowiedzi.htm

Było o tym głośno w mediach jakiś miesiąc temu.

Wedle Jaśnie Władz nie ma alternatywnej lokalizacji bo jedyna jak na razie (chyba) oczyszczalnia jest tam gdzie jest, a ponieważ koniecznośc wybudowania spalarni jest narzucona nam przez przepisy UE to jakby jest to pewne.

Na pocieszenie pozostaje, że wiatry wieją najczęściej od zachodu i południa, że nie będzie śmierdziało/truło bo normy (takie spalarnie w środku miasta ma Wiedeń, Paryż itd.), i tak Polfa już smrodzi więc nowych zapachów tak bardzo nie odczujemy.

http://www.is.pw.edu.pl/~akk/ks2/pytania_i_odpowiedzi.htm

Poczytałem i doczytałem się, ze to ma być spalarnia odpadów z Czajki.. Nie jest tak źle... Myslałem, że będzie to spalarnia ogólnych smieci.. W końcu nasze odchody nie są aż tak trujące, a poza tym mają przecież Czajkę zmodernizować zgodnie z normami UE...

Jak idą prace nad mapkami i odrolnieniami?

Udało się już złożyć wnioski?

Jak przeskoczę Koszykową to praktycznie już mogę składać wniosek o PnB.

A jak u Ciebie idzie budowa? Masz agregat i co dalej..?

Podpisałem umowę z wykonawcą - start budowy 13.06

Kierownik budowy wybrany i wydał stosowne oświadczenia.

Teraz analizuję oferty hurtowni.

Pozostało wykopanie prowizorycznej studni i ogrodzenie.