rafal9 10.06.2005 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Muszę się pochwalić, że od wczoraj nasza działka posiada komplet zainstalowanych słupków ogrodzeniowych.Pozostało tylko nałożyć siatkę. Jednocześnie ustaliłem z majstrem wszystkie szczegóły i harmonogram pierwszych dni budowy: w poniedziałek wykopy, potem geodeta i od środy murowanie pełną parą. Oj, będzie się działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.06.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Muszę się pochwalić, że od wczoraj nasza działka posiada komplet zainstalowanych słupków ogrodzeniowych. Pozostało tylko nałożyć siatkę. Jednocześnie ustaliłem z majstrem wszystkie szczegóły i harmonogram pierwszych dni budowy: w poniedziałek wykopy, potem geodeta i od środy murowanie pełną parą. Oj, będzie się działo... Super!! Gratuluję! A gdzie zdjęcia? A kiedy ta siatka będzie naciagana? Pogadałęm z żoną na temat kolorów. Zielony będzie chyba optycznie powiększał działkę... PS Wczoraj o dojechałem do domu o ..20... Wychodzi, że w weekendy jestem bardziej dostepny... Ciekawe jak to będzie podczas budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 10.06.2005 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Siatkę będziemy zakładać w poniedziałek bądź we wtorek.Wziąłem parę dni wolnego, aby w pierwszych dniach budowy wszystkiego dojrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.06.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Siatkę będziemy zakładać w poniedziałek bądź we wtorek. Wziąłem parę dni wolnego, aby w pierwszych dniach budowy wszystkiego dojrzeć. Bradzo dobry pomysł, by przypilnować poczatek prac związanych z budową, a w szczególnosci fundamenty i pierwszy rząd pustaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.06.2005 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Dzisiaj rozpoczęły się roboty ziemne.Wjechała 8 tonowa koparko-ładowarka i pozostawiła spustoszenie na placu.Wielka dziura i jeszcze większe składowiska ziemii. Dobra wiadomość: mostek wytrzymał tak duży nacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 13.06.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Dzisiaj rozpoczęły się roboty ziemne. GRATULACJE !!! Wjechała 8 tonowa koparko-ładowarka Z rana, jadąc do pracy ją widziałem i aż mi się wesoło zrobiło /co prawda jeszcze nie u mnie ale i tak miło popatrzeć, że coś się dzieje na naszej łączce/ Powodzenia w dalszych pracach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 14.06.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Dzisiaj rozpoczęły się roboty ziemne. GRATULACJE !!! Wjechała 8 tonowa koparko-ładowarka Z rana, jadąc do pracy ją widziałem i aż mi się wesoło zrobiło /co prawda jeszcze nie u mnie ale i tak miło popatrzeć, że coś się dzieje na naszej łączce/ Powodzenia w dalszych pracach ! O qrna to już! Rafał, trzymam kciuki! Muszę podjechać rowerkiem i się pogapić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 14.06.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Jeszcze jedno: czy ktoś ma jakieś informacje nt. postępów w odrolnieniu?Jutro powinienem odebrać projekt i mógłbym składać wniosek o pnb.Czy ktoś jeszcze składa wniosek w umówionym terminie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 14.06.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 O qrna to już! Rafał, trzymam kciuki! Muszę podjechać rowerkiem i się pogapić!!! Rafał, widzę że dobrze Ci się pisze o postępach. Nie myślałeś o dzienniku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.06.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Dzisiaj rozpoczęły się roboty ziemne. Wjechała 8 tonowa koparko-ładowarka i pozostawiła spustoszenie na placu. Wielka dziura i jeszcze większe składowiska ziemii. Dobra wiadomość: mostek wytrzymał tak duży nacisk. Hurrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Jestem na szkeniu i miałem utrudniony dostęp do netu... A poza tym w piatek mam egzamin.. Dlatego tylko mogę kibicować... Nie mogę doczekać się by pojachać i popatrzeć na naszą łączkę. A przy okazji pomalowac płot... Rafał9, płot już stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.06.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Jeszcze jedno: czy ktoś ma jakieś informacje nt. postępów w odrolnieniu? Jutro powinienem odebrać projekt i mógłbym składać wniosek o pnb. Czy ktoś jeszcze składa wniosek w umówionym terminie?? Rozmawiałem z agentem. Wkur... mnie. Powiedział w maju, zeby do końca tygodnia dostarczyć dokumenty do odrolnienia to on na koniec tygodnia pójdzie i hurtem zaniesie. To wyliczyłem, ze do końca maja miną te 2tyg i od poczatku czerwca bede mógł składać wniosek o PnB. A tu połowa czerwca i nic agent nie mówi. To napisąłem maila i co? niedawno złożył!!!! Jakbym wiedział, że będzie tak ociągał się to sam bym Koszykową załatwił!!!! Tak, to jest jak człowiek komuś zaufa... Powiedział, ze musiał na jedną osobę poczekac i nie chciał 2 razy chodzić... A mapki do celó geodezyjnych mam wazne do 3 lipca 2005.... Tak więc odrolnienie powinno na dniach zostać załatwione.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 15.06.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Dzisiaj rozpoczęły się roboty ziemne. Wjechała 8 tonowa koparko-ładowarka i pozostawiła spustoszenie na placu. Wielka dziura i jeszcze większe składowiska ziemii. Dobra wiadomość: mostek wytrzymał tak duży nacisk. Hurrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Jestem na szkeniu i miałem utrudniony dostęp do netu... A poza tym w piatek mam egzamin.. Dlatego tylko mogę kibicować... Nie mogę doczekać się by pojachać i popatrzeć na naszą łączkę. A przy okazji pomalowac płot... Rafał9, płot już stoi? Byłem wczoraj wieczorkiem by popatrzeć na roboty ziemne naszego pioniera. Z tym spustoszeniem to bym nie przesadzał, powiedziałbym nawet że porządek jest. A płotu jeszcze nie ma, Rafał przeciągnął tylko taśmę ostrzegawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.06.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Dzisiaj rozpoczęły się roboty ziemne. Wjechała 8 tonowa koparko-ładowarka i pozostawiła spustoszenie na placu. Wielka dziura i jeszcze większe składowiska ziemii. Dobra wiadomość: mostek wytrzymał tak duży nacisk. Hurrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Jestem na szkeniu i miałem utrudniony dostęp do netu... A poza tym w piatek mam egzamin.. Dlatego tylko mogę kibicować... Nie mogę doczekać się by pojachać i popatrzeć na naszą łączkę. A przy okazji pomalowac płot... Rafał9, płot już stoi? Byłem wczoraj wieczorkiem by popatrzeć na roboty ziemne naszego pioniera. Z tym spustoszeniem to bym nie przesadzał, powiedziałbym nawet że porządek jest. A płotu jeszcze nie ma, Rafał przeciągnął tylko taśmę ostrzegawczą. Rafal9 - to nie bedziemy naciagać siatki?? Markoz1 - co jest z ziemią z wykopów? Na budowie nie może być za dużego pożadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 15.06.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Markoz1 - co jest z ziemią z wykopów? Na budowie nie może być za dużego pożadku... Miałem na myśli, że wszystko jest elegancko pousypywane. Na boczku humus, piasek wokół wykopów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.06.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Markoz1 - co jest z ziemią z wykopów? Na budowie nie może być za dużego pożadku... Miałem na myśli, że wszystko jest elegancko pousypywane. Na boczku humus, piasek wokół wykopów. Oj chyba wybiorę się na naszą łączkę pooglądać to... Tylko, że w piatek mam egzamin, a w sobotę są Mamy urodziny (55-te..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 15.06.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Oj chyba wybiorę się na naszą łączkę pooglądać to... Tylko, że w piatek mam egzamin, a w sobotę są Mamy urodziny (55-te..) Koniecznie, mi serce zadrgało jakby to mój dom miał być. Gdyby nie to, że nie mam jeszcze pnb skoczyłbym po łopatę do domu i sam zaczął kopać Weź mamusię pod rękę i dawaj na działeczkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.06.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Oj chyba wybiorę się na naszą łączkę pooglądać to... Tylko, że w piatek mam egzamin, a w sobotę są Mamy urodziny (55-te..) Koniecznie, mi serce zadrgało jakby to mój dom miał być. Gdyby nie to, że nie mam jeszcze pnb skoczyłbym po łopatę do domu i sam zaczął kopać Weź mamusię pod rękę i dawaj na działeczkę! W temacie łopaty - potwierdzam. U mnie to samo. Tylko mnie zona studzi, bym nie jeździł bez potrzeby na działke tylko zjął się egzaminami i norodzinami (termin na wrzesień). Mamusia musi gości pilnować. A i ja pewnie tam powinienem być obecny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 15.06.2005 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Witam, Wczoraj geodeta wytyczył budynek, po czym ekipa sprawnie zaczęła robić zbrojenie i deskować ławy - 6 osób pracowało więc poszło im szybko i do końca dnia zdążyli.Poza tym przyjechał pierwszy transport stali, desek i jakiś drobiazgów.Duży samochód nie miał problemu z przejazdem. Dzisiaj rano kierownik odebrał zbrojenie i pozwolił na zalewanie ław.To miała być prawdziwa próba dla naszej łąki i mostku nad kanałkiem. Około południa, jak dojeżdżaliśmy do pola na ulicy sprawnej stała już potężna pompa do betonu (25 ton) i grucha (podobno >30 ton).Jak to zobaczyłem to zwątpiłem, że uda im się dostać do działki. Odetchnąłem z ulgą, gdy wszystko poszło gładko i samochody dojechały na działkę. Potem dojechały jeszcze dwie gruchy i ławy zalane. W przyszłym tygodniu murowanie fundamentów.Rozmawiałem z kierowcami ciężkiego sprzętu o dojeździe do działki. Stwierdzili, że jest bardzo dobry i oni nie mają żadnego problemu. Jeździli już po terenach, gdzie samochód zakopywał się tak, że nie było widać kół. PS:Co do ogrodzenia to poradzili mi tak wykonawcy. Po prostu za mała działka, do tego zasypana piachem i bardzo łatwo uszkodzić ogrodzenie podczas robót. Poza tym można przerzucać towar pomiędzy słupkami.Myślę, że siatkę założę, jak zasypią fundamenty tym piachem z wykopu i będzie trochę więcej miejsca (czyli za ok. 2 tygodnie). Poza tym dzisiaj umieściliśmy tablicę informacyjną i działka stała się prawdziwym placem budowy, Dzięki za życzenia i trzymane kciuki. Mam nadzieję, że dalej pójdzie tak sprawnie, jak na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.06.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Poza tym można przerzucać towar pomiędzy słupkami. Nie rozumiem. Jaki towar chcesz między słupkami przerzucać???? A generalnie jeszcze raz gratuluję rozpoczęcia prac i trzymam kciuki za nasz mostek i drogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 21.06.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Poza tym można przerzucać towar pomiędzy słupkami. Nie rozumiem. Jaki towar chcesz między słupkami przerzucać???? Rafal ma chyba na mysli wyladowywanie z samochodow - bez siatki ma do dyspozycji całą szerokość działki. Kto rusza następny z budową? Ja, o ile będą media, chciałbym wiosną zacząć. Na naszej grupie ruch jak w niedziele na wsi. kze - jak egazmin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts