kze 21.06.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Poza tym można przerzucać towar pomiędzy słupkami. Nie rozumiem. Jaki towar chcesz między słupkami przerzucać???? Rafal ma chyba na mysli wyladowywanie z samochodow - bez siatki ma do dyspozycji całą szerokość działki. Kto rusza następny z budową? Ja, o ile będą media, chciałbym wiosną zacząć. Na naszej grupie ruch jak w niedziele na wsi. kze - jak egazmin? Dzięki za zainteresowanie. Na razie czekam na wynik ze Statystyki, kończe pisać pracę z Negocjacji i zbliża się egzamin z Finansów.... Jeszcze w pracy mam full roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 21.06.2005 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 No, w końcu coś się ruszyło na forum No właśnie, kto rusza następny? Wnioski o pnb już złożyliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 21.06.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Wnioski o pnb już złożyliście? Ja mam zwłokę 2-3 tygodnie z powodu tego, iż u mnie występuje III klasa gruntu i KOszykowa musi pytać o opinię Białołękę. Rafal - jak postępy w budowie bo ostatnie info to, że będą zalewać ławy; ale je akurat widziałem na własne oczy w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 21.06.2005 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Po wylaniu ław jest około tygodnia przerwy.Na razie staram się rano i wieczorem polewać wodą. W tym tygodniu powinno ruszyć murowanie ław fundamentowych, a potem kolejne etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.06.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 No, w końcu coś się ruszyło na forum No właśnie, kto rusza następny? Wnioski o pnb już złożyliście? Ja już mam dostosowany projekt. I bedę składał dokumenty o PnB do końca miesiaca. Mam pytanie: projekt szamba jest obowiązkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 22.06.2005 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 No, w końcu coś się ruszyło na forum No właśnie, kto rusza następny? Wnioski o pnb już złożyliście? Ja już mam dostosowany projekt. I bedę składał dokumenty o PnB do końca miesiaca. Mam pytanie: projekt szamba jest obowiązkowy? Raczej tak, bo się o niego pytali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.06.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 No, w końcu coś się ruszyło na forum No właśnie, kto rusza następny? Wnioski o pnb już złożyliście? Ja już mam dostosowany projekt. I bedę składał dokumenty o PnB do końca miesiaca. Mam pytanie: projekt szamba jest obowiązkowy? Raczej tak, bo się o niego pytali. Ale projekt szamba jest niezbedny do uzyskania PnB, czy tylko dobrze by było go mieć? I czy wystarczy przerysować projekt (taki jak mi pokazywałeś) i podbić pieczatkę architekta - bo nie pamietam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 22.06.2005 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Trudno powiedzieć, czy jest niezbędny, ale wydaje mi się, że raczej tak. Zapewne wystarczy najprostszy.Najlepiej, jakbyś zapytał się w urzędzie.Zadzwoń do p. Irminy Kryk 51-03-195. Ona rozpatrywała mój wniosek, Twój zapewne też będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 22.06.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Trudno powiedzieć, czy jest niezbędny, ale wydaje mi się, że raczej tak. Zapewne wystarczy najprostszy. Z tego co wiem (teoretycznie przynajmniej), to projekt szamba nie jest potrzebny do uzyskania pnb na budowę domu. Ale, aby wybudować szambo musisz mieć pnb na jego budowę. Jeśli złożysz projekty razem wtedy uzyskasz pnb na oba jednocześnie. Tego nie wiem na pewno, ale ponoć projekt szamba ma być sygnowany przez osobę z odpowiednimi uprawnieniami. Ja w każdtym razie składam oba razem. Dostałem od architekta jakiegoś gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 23.06.2005 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 No, od dzisiaj znowu się zaczyna,wchodzą murarze budować ściany fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.06.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 No, od dzisiaj znowu się zaczyna, wchodzą murarze budować ściany fundamentowe. Gratulacje!!! A gdzie dziennik budowy? Albo choć foto album? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 23.06.2005 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Zdjęcia są robione,dziennik niedługo też powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.06.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Coś widzę, że duch pisania postów chyba na ul. Sprawnej upadł... Byłem w niedzielę na naszej łące. U Rafała już zaczynają rosnąć ściany fundamentowe. No mojej widać ślady jakiegoś sprzetu, który prawdopodobnie nie mógł zmieścić sie i zakręcił na mojej działce... W kazdym wypadku fundamenty Rafala9 rosną i ze wszystkich stron są otoczone górami piasku i ziemi... Pewnie nasze budowy też tak będa wyglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 28.06.2005 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Faktycznie, bardzo tutaj cicho.Budowa idzie do przodu.W zasadzie jest dobrze, ale jak to na budowie trochę stresów się przeżywa. Wszystko trzeba kontrolować i pilnować poprawności wykonania. Co do rozjazdów działek, to niestety nie mogę upilnować wszystkich bo dużo transportu idzie, jak mnie nie ma na działce. Co prawda wszyscy wiedzą, jak mają jeździć, ale zawsze znajdzie się jakiś "kombinator".Przynajmniej jakiekolwiek oznaczenie działek, np. parę słupków drewnianych z taśmą ostrzegawczą powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.06.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Faktycznie, bardzo tutaj cicho. Budowa idzie do przodu. W zasadzie jest dobrze, ale jak to na budowie trochę stresów się przeżywa. Wszystko trzeba kontrolować i pilnować poprawności wykonania. Co do rozjazdów działek, to niestety nie mogę upilnować wszystkich bo dużo transportu idzie, jak mnie nie ma na działce. Co prawda wszyscy wiedzą, jak mają jeździć, ale zawsze znajdzie się jakiś "kombinator". Przynajmniej jakiekolwiek oznaczenie działek, np. parę słupków drewnianych z taśmą ostrzegawczą powinno pomóc. Jak oglądalismy (na spotkaniu grupy Tarchomin-Białołęka) moją dziąłkę to uznaliśmy, że chyba jakiś długi samochód nie wyrobił sie i zakręcił na mojej działce. Samochody, które przewożą zbrojenie sa chyba długie. A zresztą może to po prostu był jakiś kombinator. A w ogóle dobrze, że działka jest nieogrodzona, bo ślady opon mi nie przeszkadzają, a rozwalenie płotu jest mniej przyjemne... Miałeś dobry pomysł, by nie naciagać siatki na początku budowy... A jak planujesz przechowywać materiał? Masz jakiś składzik? Dostawy just in time? Czy na swojej nieogrodzonej działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 28.06.2005 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Towar staramy się z majstrem tak zgrać, żeby nie leżał na działce.W zasadzie codziennie jest jakiś transport (poza dniami gdzie nic się nie dzieje).Ale np. wczoraj przywieźli styropian na ocieplenie fundamentów, a ekipa nie zdążyła go założyć. Przez noc parę m3 leżało sobie wśród fundamentów.Odpukać, na razie nic się nie stało, ale podobno teren jest bardzo podatny na kradzieże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.06.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Towar staramy się z majstrem tak zgrać, żeby nie leżał na działce. W zasadzie codziennie jest jakiś transport (poza dniami gdzie nic się nie dzieje). Ale np. wczoraj przywieźli styropian na ocieplenie fundamentów, a ekipa nie zdążyła go założyć. Przez noc parę m3 leżało sobie wśród fundamentów. Odpukać, na razie nic się nie stało, ale podobno teren jest bardzo podatny na kradzieże. No to w temacie kradzieży pocieszyłeś mnie... Pozostaje just in time lub ogrodzić dziąłkę. Moze takie ogrodzenie nie jest drogie i wyjdzie taniej niż wielkość strat spowodowanych poprzez kradzieże...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 28.06.2005 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Doświadczeni ludzie mówią, że ogrodzenie nic nie daje.Jedynie stróż może coś pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.06.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Doświadczeni ludzie mówią, że ogrodzenie nic nie daje. Jedynie stróż może coś pomóc. To może rodwailler pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.06.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Musze się pochwalić, że złożyłem dokumenty do PnB. To mamy rozumiem jedno pozwolenie (Rafal9) i 3 złozone wnioski oraz jedną osobe, która kompletuje dokumenty... Może dla STOEN'u wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts