wodzio 13.04.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Czy ktoś to wykonywał? mam stary dom i w sumie chcem go ocieplić od zewnątrz, ale ostatnio udało mi się znależć namiary na gościa który wdmuchuje granulat w ścianie ( u mnie ściana starego typu z pustką w środku) Jak to się spisuje, nie zbiera się wilgoć?, czy to coś daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_doktorek 13.04.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Moim zdaniem z wdmuchiwaniem styropianu, to tak, jak z kupowaniem kurczaka z rożna w hipermarkecie. Masz nadzieję, że kurczak był świeży, pewnie się nie zatrujesz, ale po pewnym czasie wątroba da ci znać... (jakiś głupi przykład mi wyszedł ) Chodzi mi o to, że bez względu jak to bedzie zrobione i tak musisz uwierzyć na słowo wykonawcy. No chyba, że weźmiesz kamerę termowizyjną ale i tak zimą, bo w ciągu lata tego nie sprawdzisz. Ja się zdecydowałem ocieplać od zewnątrz, bo miałem podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.04.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Fatalna metoda. Jeśli z dowolnej przyczyny styropian nie dotrze całkowicie (np. zachlapane zaprawą - w tej pustce , szczelinie) lub niestaranne wykonawstwo, to powstają punktowe mostki cieplne. Ujawniają się na nich wszelkie wady. Drugie, dasz tylko tyle materiału, ile jest grubość szzceliny. Dziś nie kładzie się mniej niż 10cm styropianu , ale 10, 15 i więcej. Stare szczeliny nigdy tyle nie mają. Pozostawiasz wtedy istniejące już - mostki cieplne. Połóź normalne ocieplenie od zewnątrz, grubość według wyliczeń, a nie szerokości szczeliny. Dostaniesz w prezencie nową, ładną fasadę. Promocja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 14.04.2005 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 zamierzam tez ocieplić od zewnątrz, ale moja frontowa ściana styka się z chodnikiem i na niej nie zabardzo mogę dać styropianu (chyba ze cieniutko), podobno nie jest to drogie więc może opłaca się ocieplić od zewnątrz, a dodatkowo wdmuchnąć w pustkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.04.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Licz, licz ..ścianę - fizyka budowli ... i kasę.... Technicznie tak może być, ale zasadniczo przedobrzone, chyba, że nie starczy zewnętrznej izolacji do dostatecznego ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 15.04.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Ctyste Panie !!! Dmuchajcie co chcecie, byle nie STEROPIAN !!! Sorry, ale steropian wywołuje u mnie dreszcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts