Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa matura

Juras XR4Ti

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mój brat w tym roku zdaje maturę i powiem jedno jest to jeden wielki eksperyment :roll: . Z tym siusianiem to masakra ja jak jestem zdenerwowana to sikam co 15 min :oops: nawet jak nic nie piję, nie wiem skąd to się bierze :-? , ale na szczęście maturę zdawałam 9 lat temu i nerwy mnie trzymały tylko przez pierwsze pól godziny :lol: . Bratu serdecznie współczuję :cry:

Taaaa...... Ja myślę że tak:

Od pampersów nie odzwyczajać

Od maskotek odzwyczajać

Tylko czarne długopisy kupować ( lobby jakieś czarne, czy co? )

Wychowywać w poszanowaniu mini-sterstwa edupacji, coby potem kłopotów dziecko nie miało.

A swoją drogą, to trzeba albo bardzo się nudzić, albo mieć zdrowo pop.... pod sufitem :evil:

Coś jeszcze chciałem napisać, ale się powstrzymałem, bo to bardziej by pasowało do tematu ,,komuno wróć''.... :D

Załamka.

Widział kto, by stress maturalny rozciągać jak guma od majtek na cały miesiąc ?

Wyższe uczelnie nie mają pojęcia o tym jak to będzie potem, maturzyści nie wiedzą co będzie przed, w międzyczasie jakiś rąbnięty i nawiedzony urzędas wyda jakąś parafkę do podpunktu c w ustawie a i wszystko Polskim zwyczajem padnie na łeb.

Gro moich znajomych odlicza te 5 dni i siwieje . Dziewczyna mojego syna chodzi jak trup, w szkole Ciało już jest bliskie zawału. Mój syn patrzy się na to wszystko przerażony i ostatnio skomentował tymi słowy " za rok, dobiorą się nam do zada w bardziej wyrafinowany sposób "

Po tegorocznych doświadczeniach i ogólnym bałaganie, wymyślą coś w innym stylu.

Może matura zacznie się już w styczniu..

Może każą się cewnikować...

.... Tylko czarne długopisy kupować ( lobby jakieś czarne, czy co? )

kurcze - jakbys nie wiedzial ze kiedys u steru byli czerwoni a teraz bardziej czarni od czarnych

.... Coś jeszcze chciałem napisać, ale się powstrzymałem, bo to bardziej by pasowało do tematu ,,komuno wróć''.... :D
a po co sie powstrzymujesz - ulzyj sobie i ciesz sie ze nie zdajesz matury bo jak widze sisiaka na supel musialbys sobie zawiazac - choc z drugiej strony jesli komisja skladac sie bedzie z samych kobiet i na dodatek modych i atrakcyjnych to jak deikwent ma sie wysiusiac? Chcialbym to zobaczyc hehehehehe

Gość M@riusz_Radom

Taaak. Nowa matura to super wynalazek. Szkolnictwo idzie z duchem czasu. teraz, jeśli uczeń będzie chciał iść podczas egzaminu na małe siusiu to trzeba o tym fakcie SMS'em powiadomić dyrektora szkoły. Super nie ?

Wyobraźcie sobie te sms'y :

"Dyrechturze, Wacek z 4C sie chce odpryskać" abo inne...

na mojej maturze, matematyk zaczal sie tak strasznie smiac, ze mu wyleciala sztuczna szczeka z buzi,

ludzie rykneli smiechem i ustawila sie kolejka do klopa, :roll:

to teraz nauczyciele ze sztucznymi szczekami beda musieli siedziec powaznie przez caly egzamin, zeby nie stresowac uczniow

coraz gorsze te 'reformy', moja mala ma troche czasu przed soba i tak jak poprzednicy mam nadzieje, ze do czasu jej matury cos sie zmieni, na lepsze...

Żeby było zabawniej, nam, nauczycielom siedzącym w komisjach, też nie wolno pod żadnym pozorem opuszczać sali, więc z siusiu nici :(

Że nie wspomnę o siedzieniu popołudniami na ustnych, przez dwa tygodnie do 20.00 (za darmo oczywiście) :-?

Kto to wymyślił, to chyba w życiu w szkole nie uczył :evil: tylko żeby do niej też nie chodził? :o

A ja mam MATURE !!!! Moja Kaśka juz w poniedziałek ma ustny-polski !!!!

Mowi ,ze wszyscy mają ich za króliki doświadczalne ....nikt nic nie wie ...to bedzie jedna wielka IMPROWIZACJA ..... KOMPROMITACJA !!!!!

a przed chwilą moje dziecko poprosilo mnie o kase na koncert do Berlina na OASIS .... a matura ????( krzycze) matka -co tam matura , oni graja 10 dni po premierze plyty !!!!!

RĘCE I NOGI MNIE OPADŁY

Rozporządzenie gwarantuje maturzystom prawo do korzystania z toalety

PAP 14-04-2005, ostatnia aktualizacja 14-04-2005 13:30

14.4.Warszawa - Uczeń, któremu komisja egzaminacyjna nie pozwoli na wyjście do toalety w trakcie matury, może oskarżyć ją o złamanie procedur maturalnych i zażądać powtórzenia egzaminu - takie prawo zostało zapisane w rozporządzeniu w sprawie organizacji egzaminu maturalnego

"Nauczyciele, którzy straszą uczniów, że nie będą mogli wyjść do toalety w trakcie pisania matury, łamią przepisy. W procedurach maturalnych wyraźnie zapisano, że w przypadku konieczności uczeń może wyjść. Do łazienki odprowadza go jeden z członków komisji" - powiedziała w czwartek PAP szefowa Centralnej Komisji Egzaminacyjnej Maria Magdziarz

Niewyrażenie zgody na wyjście do toalety to złamanie procedur. "A w takiej sytuacji uczeń może napisać skargę do dyrektora okręgowej komisji egzaminacyjnej (OKE). Ma na to dwa dni od terminu egzaminu" - powiedziała Magdziarz. Prawo do skargi na złamanie procedur zapisano w rozporządzeniu ministra edukacji w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach publicznych

"W takiej skardze uczeń może się domagać przeprowadzenia dodatkowego egzaminu, tłumacząc np., że nie mógł się skupić i napisać pracy dobrze, bo cały czas myślał o tym, że musi wyjść" - dodała. Dyrektor OKE ma 7 dni na ustosunkowanie się do skargi, jego decyzja jest ostateczna

Matura rozpocznie się 18 kwietnia, do 29 kwietnia będą trwały egzaminy ustne obejmujące obowiązkowo język polski i obcy. W maju maturzyści będą przystępować do egzaminów pisemnych. Na maturze pisemnej obowiązkowo trzeba zdać język polski i obcy oraz wybrany przedmiot (lub przedmioty, maksymalnie trzy). (PAP)

źródło - http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,2654461.html

Przynajmniej problem pęcherza został rozwiązany :p :p

ps. Kapitalna jest argumentacja o braku możliwości skupienia się :p Nieprawdaż?

przed chwilą moje dziecko poprosilo mnie o kase na koncert do Berlina na OASIS .... a matura ????( krzycze) matka -co tam matura , oni graja 10 dni po premierze plyty !!!!![/b]

I to się nazywa pełen luzik! :D :D

Nie martw się, zdrowsza będzie. :wink: :wink:

Mój synek miał podobnie, ja paluchy przygryzione do drugiego paliczka,

a ten nawet jednej nocki nie zarwał przed maturą,

nie mówiąc o tym, że za dnia też niespecjalnie się przemęczał.

A efekt był więcej niż zadowalający.

Swoją drogą, jak obserwuję tę paranoję, to baaardzo jestem kontenta, że obie matury mam już za sobą...

Nie zazdroszczę tym co "the day before".

Pozdrawiam. :D