Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa matura

Juras XR4Ti

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie !

My też mamy w domciu maturę . Startujemy w środę 20.04 ustnym z polskiego , potem przechodzimy polski pisemny , angielski , biologię i finiszujemy chemią 20.05 . Taką wersję przyjęliśmy i takiej bedziemy się trzymać !

Pozdrowionka i trzymamy kciuki za wszystkich maturzystów i ich zestresowanych rodziców .

Damy radę :)

Ja juz mam jedną maturę za sobą ( 3 lata temu zdawał syn) . Wcale nie miałam " stresa " , nawet zapomniałam w natłoku pracy o maturze -dopiero telefon od Dawida uświadomił mi ,że już po wszystkim. U Kaśki jest troszke inaczej , może dlatego ,że tak naprawdę nie wiemy do końca jak to będzie w rzeczywistości ( tak po cichu Wam zdradze ,że na myśl o poniedziałku z lekka szybciej bije mi serce).Myśle ,że sie "koza" nie spali , czyli nie zgotuje . ...... niby wygadana ,ale ........

No, podobno siusiać już można. Duży sukces !!!! Ciekawy jestem, kiedy to wszystko znormalnieje... Ludzie !!! nie oszukujmy sie, ta matura to jeszcze jedan mały krok w życiu człowieka, MAŁY więc niech te urzędasy nie robią z tegoprzeżycia i ostatecznego rozwiązania....

Ja przepraszam, ale według mnie one sa ,, po prostu gupie! ''

pozdrawiam wszystkich maturzystów i ich rodziców

z tym siusianiem to jest tak....jeśli uczen idzie do wc -musi mu towarzyszyć ktos z komisji i jesli w tym czasie np ktos na sali zasłabnie i nastepny nauczyciel pobiegnie po pomoc medyczną a na sali zostanie w komisji tylko jeden członek - EGZAMIN JEST NIEWAŻNY !!!!!

A ja w poniedziałek zaczynam maturę- jednak z drugiej strony :lol:

jestem egzaminatorem i naprawdę nie rozumiem tych obaw....

a może okaże się, że jednak ta matura to nic takiego strasznego....

poczekajmy, mam czasami wrażenie, że my- Polacy jesteśmy narodem malkontentów i narzekalskich

pożyjemy....zobaczymy

dla mnie ta matura nie jest taka straszna

pozdrawiam maturzystów, a przede wszystkim ich rodziców :D

mimo wszystko całe to zamieszanie jest niepotrzebne

stara matura też miała wady

a nie wydaje się wam, że dobrze, że jest obowiązkowy język obcy?

teraz przecież stawia się właśnie na to...

u nas bardzo dobrze wypadła próbna z angielskiego, więc te wyniki nie były z każdego przedmiotu takie straszne 8)

ja jako czlowiek wyjatkowo "techniczny" nie moge zrozumiec dlaczego matematyka jest nieobowiazkowa a j. polski tak ?? :roll: skoro zniesli matme z obowiazkowych to polski tez powinni. :evil:

Popatrz jaka jest znajomość ortografii wśród Forumowiczów a zrozumiesz.

A tak swoją drogą także uważam, iż egzamin z matematyki winien być obowiązkowy.

Gość M@riusz_Radom
ja tez sie zaliczam do tej ortografi :wink: ale jeszce bardziej jest kompromitujace jak ktos nie wie jaki jest wzor na pole trapezu.

Obstawiam, że 100 razy częsciej przyjdzie Ci cokolwiek napisać niż obliczać pole trapezu..

Także wolałbym się skompromitować raz niż 100 razy.