Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klej/zaprawa do granitu

Recommended Posts

INVX,

Te wszystkie informacje o akrylach, celulozie itp to są same chwyty marketingowe.

Tak, wielkość tych chwytów marketingowych do obejrzenia w statystykach importowych hydroxymetylo celulozy (setki ton rocznie). Firmy produkujące, to tacy frajerzy, którzy dla marketingu pakują takie substancje , które kosztują do 20 pln za kg, aby podwyższych sobie koszty produkcji. Największy użytkownik tego to Atlas. Proponuję, abyś tam się zgłosił z wnioskiem racjonalizatorskim. Masz szanse załapać się na dobrą kasę z oszczędności.

Nic nie moze odpasc,.

Zdecydowanie może odpaść. Dokładnie odwrotnie.

chyba, że ktos przymocuje granit do BK, wtedy, moze faktycznie odpasc wierzchnia warstwa BK w wyniku np uderzenia, ale zaprawa nie pusci.

Prawda. Tylko BK puści.

Sp5es,

dziele sie moim wlasnym doswiadczeniem, że zaprawa cementowa do granitu spełniła moje oczekiwania - sprawdzila sie, z otoczenia domu i ogrodzenia, ktore mam z granitu jestem bardzo zadowolony.

Pieniądze, ktore wydałem na kilka workow specjalnych zapraw, uwazam za stracone.

Zycze wszystkim dobrego wyboru i zadowolenia z osiągnietego dzieła.

• 7 years później...
hej ja uzywam do elewacji granitowych tylko jednego kleju jest drogi ale sprawdziny mozesz kleic plyty granitowe gdzie tylko ci sie zywnie podoba nawet na suficie a ajk ci spadnie to nie plyta ale caly sufit :D ale ty masz widze male plyteczki wiec nie wiem czy warto w taki klej inwestowac nazwa kleju to MEGAPOXY jest on 2 skladnikowy mozna go kupic w 20 i 4 kilowych wiaderka oraz 45 i 3 minutowy chodzi o czas w jakim on zastyga pozdrawiam