Beata Perkowska 13.04.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Please!!!!!!!!,proszę o pilną informację, czy z mocy prawa wynika, kto powinien płacić za użytkowanie mediów j.w. w czasie budowy? Dodam, że mam umowę z Generalnym Wykonawcą, do tego Wykonawca jest odpowiedzialny za zakup materiałów. Sprawa ta nie została w umowie uwzględniona. Bardzo mi zależy na czasie, bo właśnie mamy się ostatecznie rozliczać i chciałabym wiedzieć, czy mogę go obciążyć kosztami rachunków (notabene słonych, a bo to rura pękła i woda lała się przez dwa tygodnie, albo w zimie suszyli dom promiennikami na prąd, bo się spóźnili z wykonaniem instalacji gazowej, a licznik dostał zawrotów głowy od szybkości kręcenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.04.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 z mocy prawa to Ty jesteś właścicielem mediów a w umowie nie zapisałaś stanów liczników i kosztów pośrednich jakimi sa media, ale z drugiej strony co innego zużycie prądu na bieżącą realizację a co innego grzanie promiennikami bo termin goni - i jesli masz protokoły podpisane iż wykonawca spóźńia się to masz podstawę do obciążenia Go przynajmniej częścią tych kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 14.04.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts