Thor 13.04.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 witam , jak w temacie , czy ktos ma doswiadczenia z wytwarzaniem gazu uzytkowego , zbiorniki , metoda , sposob przechowywania itd. mam zamiar zbudowac zbiornik do wytwarzania gazu , chetnie skorzystam z doswiadczen forumowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 13.04.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 oglądałeś Mad Max'a, to encyklopedia wiedzy w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thor 13.04.2005 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 wydaje mi sie ze ten film to gatunek bardziej rozrywkowy niz naukowy wiec prozno doszukiwac sie w nim konkretnych rozwiazan.ja swoj projekt juz mam, chce tylko poszerzyc temat wsrod doswiadczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 no czescja chyba bede mogl ci podsunac to i owochoc akurat wytwarzanie biogazu to nie moja specjalnosc z wyksztalcenia potrafie projektowac wszelkiego rodzaju instalacje np dla przemyslu chemicznego wiec jesli bedziesz mial watpliwosci to zadawaj pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 14.04.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 witam , jak w temacie , czy ktos ma doswiadczenia z wytwarzaniem gazu uzytkowego , zbiorniki , metoda , sposob przechowywania itd. mam zamiar zbudowac zbiornik do wytwarzania gazu , chetnie skorzystam z doswiadczen forumowiczow Naoisz trochę wiecej w tym temacie - jaki masz ten projekt. Może wtedy łatwiej będzie Tobie pomóc. Sam nie mam - ale może cos uda mi się lub innym podpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 14.04.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Za nim ruszysz z instalacją i coś ci ktos podsunie - to jaki rodzaj gazu cię interesuje i konkretnie do czego - wiąże sie to z jego kalorycznością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thor 14.04.2005 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 chce wytwarzac gaz drzewny , tak jak to robia w stanach na wsi , na farmach , uzywaja go do zasilania pradnic , piecy co i kuchenek . tam maja nawet specjalne konstrukcje do samodzielnego montazu zarowno podziemne jak i wolnostojace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thor 16.04.2005 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 rozumiem ze wszyscy uzaleznieni od dostawcow , ale czy ktos pomyslal co bedzie np gdy bedzie drogo lub nagle stracimy dochody ? ja jestem w takiej sytuacji czyzby sam ? tym samym podciagam do gory , ale tylko raz jesli me ma zainteresowania to nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thor 16.04.2005 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 leon: jesli bedziesz mial watpliwosci to zadawaj pytania mam takie pytanie , chce w zbiorniku podziemnym wykonac uszczenienie wodne tj takie gdzie jeden z nich plywa w drugim , jak wykonac gietkie polaczenie przylacza gazowego? oraz ew jakiej pompy uzyc do wytwozenia podcisnienia w zbiorniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 thorjestem jak najbardziej chetny do tego typu dyskusjiale zacznijmy od poczatkuzanim bedziemy wchodzic w szczegoly konstrukcyjne takiej wytworni gazuomowmy na poczatek technologie1. z czego ten gaz?- jak sobie wyobrazasz proces zgazowania, jak wymieniasz mase (cos wkladasz, cos wyciagasz ze zbiornika)2. jakie sa wlasciwosci fizyko chemiczne czynnikow wystepujacych w procesie3. jakie sa warunki procesu (temperatura, cisnienie, stezenia skladnikow w fazie gazowej)4. jakie sa wydajnosci procesu ( ile gazu powstanie z kg drewna ( lub z czego tam chcesz ten gaz wytwarzac)5. jaka jest kinetyka ( ile potrzeba czasu aby z kg drewna wytworzyc dana ilosc gazu)6. jakie masz zapotrzebowanie na gaz) 7. z tego mozna juz powoli zastanawiac sie nad rozmiarami zbiornika druga rzecz jest taka, czy na taka instalacje nei potrzebujesz jakis zezwolensprobuj odpowiedziec na te punkty to bedziemy dalej myslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts