Gość 08.10.2002 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 Podobno obecnie cyklinowanie nie pozostawia takiego pyłu jak kiedyś. Czy ktoś miał do czynienia już z "nowoczesnym" cyklinowaniem i może potwierdzić, że nie ma żadnego kurzu ani pyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 09.10.2002 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Faktycznie, chmury pyłu nie ma, ale zawsze troche zostaje i wciska się we wszystkie kąty (u mnie jeszcze po roku się sypało z zakamarków). To jedna z przyczyn, dla których wolę mieć panele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 09.10.2002 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 To wszystko zależy od cykliniarki. Ja mam taką, że jak chodzi cyklinuję to trzeba uważać aby na ścianę nie wpaść bo nic nie widać ) , ale przynajmiej sam sobie wycyklinuję ( z wypożyczalni strasznie drogo). Ale ogólnie nie spodziewaj się, że będziesz miał sterylną czystość. Na pewno ściany Ci się zakurzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 09.10.2002 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Potwierdzam spostrzeżenia Alanty. Wczoraj skończyłem cyklinować. Nie ma chmury pyłu. W czasie pracy wydaje się , że w ogóle nie pyli. Dzisiaj rano zauważyłem jednak, że cały dom jest pokryty bardzo drobnym pyłkiem, coś podobnego do kurzu.Przy okazji mam kilka rad jak sprawdzać cykliniarkę, jeżeli bierzemy ją z wypożyczalni.1. Sprawdzcie bęben, czy nie ma na nim uszkodzeń.2. Sprawdzcie pasek klinowy, czy nie jest podarty.3. Sprawdzcie, czy pokrywa paska klinowego jest cała ( uszkodzenia, pęknięcia itd )4. Sprawdzcie włącznik/wyłącznik - iskry, no i czy w ogóle cylkiniarka podłączona do pradu chodzi.5. Przy sprawdzaniu bębna zwroćcie uwage na obudowę bębna od dołu, przeważnie jest porysowana wskutek ciągania cykliniarki po chodniku, czasem są tam różne pękniecia, zwróćcie na nie uwagę wypożyczającemu i wpiszcie uwagi do umowy.Powyższe uwagi zebrałem na podstawie mojego 1-dniowego doświadczenia z cykliniarką i problemami z odzyskaniem kaucji, po zwrocie maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts