Gość 08.10.2002 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 Blisko mojego domu rosnie wielki dab no i wlasnie zaczyna sie -liscie zapewne będą w rynnach, zatkaja je?Czy mozna jakos zabezpieczyc rynny aby liscie do nich nie wpadaly czy pozostaje drabina i reczne wyjmowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 08.10.2002 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 nowe rynny b. czesto oferowane sa z siatkami (jako dodatkowa opcja) w starych mozna zrobić coś takiego samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 08.10.2002 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 Ta sama myśl, jaką powyżej zaprezentował Dobrzykowice:- siatka na całej długości rynny. Jest wypukła "odwrotnie" jak rynna, liście nie powinny się utrzymać. Do znalezienia w dużych składach budowlanych- ew. tylko kosz (też odwrotny) wsadzany do sztucera. Rynny będą zasypane liśćmi, nie pójdą one jednak w rurę spustową. Oferuje je np Wavin Buk do swoich wyrobów. To jest jednak gorsze rozwiązanie w Twoim przypadku Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 09.10.2002 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Tylko siatka na całej długości rynny! Zeszłej jesieni miałem tylko sita w skrzynkach, które zatykały się co chwila i woda lała się bokiem - koszmar. W tej chwili mam siatki i do rury spustowej nie przedostał się jeszcze żaden liść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 10.10.2002 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Rozwiązanie niekonwencjonalne: "Ubierz" drzewo w gęstą siatkę,żeby liście nigdzie nie spadały. dodatkowa zaleta: liści nie trzeba będzie grabić z ogrodu. Rozwiązanie poważne: patrz wypowiedzi wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 10.10.2002 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Albo wytnij wszystkie drzewa w okolicy i wszystko wybetonuj - sposób murowany!Też na poważnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasota 28.07.2016 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Widziałam ostatnio w jednym z e-sklepów fajną siatkę na rynny 2mb . Bardzo dobrze się prezentuje i nie ma potrzeby montażu za pomocą klipów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts