Karpiu74 07.02.2019 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Czesc Czy mógłbyś coś więcej na temat pieca?Właśnie analizuję instalację takiego kotła i szukam kogoś kto tego używa. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karasso 21.02.2019 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Hej ! Również chciałem sobie taki kocioł sprawić . Znalazłem gościa z Wrocławia który ma to u siebie. I tak zalety:- według właściciela nie jest drogo dla 350m2 budynku zużycie prądu w zimie w sezonie za około 2000k PLN budynek przemysłowy wiec temp 19st C kocioł podpięty na osobnym pod liczniku i osobnym obwodzie 3 fazowym wady:- długo nagrzewa wodę w instalacji po wyłączeniu -nie jest bezobsługowy!!! Co 1,5 miesiąca trzeba w nim wymieniać wodę bo piec przestaje grzać ponieważ woda traci swoje właściwości tzn zmienia się jej konduktywność a piec liczony jest pod wodę w instalacji- gigantyczne kaloryfery gdyż jest to ogrzewanie niskotemperaturoweOdpuściłem temat. Byc może do firmy bym kupił ale nie do domu. Kupilem kaloryfery elektryczne z wkładem ceramicznym z własnym sterowaniem i jak narazie jest ok i całkiem niezle wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts