PAJONK 14.04.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Cześć. Szukam namiarów na firmę do posadzek z mixokreta - Wrocław.Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 14.04.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Cześć. Szukam namiarów na firmę do posadzek z mixokreta - Wrocław. Dzięki i pozdrawiam. Co prawda nie mam namiarów na okolice Wrocławia, ale odpal GOOGLE a coś na pewno znajdziesz:) lub Panorama Firm. Za to podaję tel. do gościa któy robił mi wylewki, Kazimierz Światowski 602523765, gość jest naprawdę dobry, dlatego ma mnóstwo zamówień, robi wylewki w Poznaniu i okolicach, oraz Turek, Konin i okolice. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 14.04.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 już podaje: 60761558 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 14.04.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Cześć. Szukam namiarów na firmę do posadzek z mixokreta - Wrocław. Dzięki i pozdrawiam. W czym mogę pomóc ? pozdrawiam janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kleco 14.04.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Sorki za tak dla was banalne pytanie, ale ja dopiero zaczynam. Czemu miksokret jest lepszy do robienia wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kleco 14.04.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Sorki za tak dla was banalne pytanie, ale ja dopiero zaczynam. Czemu miksokret jest lepszy do robienia wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 15.04.2005 02:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 A kto zna takich zuchów co robią fajno ta maszynką w Wawie???PS.Janzar mam dom bez piwnic to i chcę dać ogrzewanie podłogowe na prawie całym dole i na to cienkie drewno około 1 cm to jak powinna wg Ciebie wyglądać sprawa ile czego tzn styropinku itd???i czy dawać papę termozgrzewalna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJONK 15.04.2005 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 planuje zrobić tak: na żelbetowej płycie ułożę styrodur, na to 2 razy folia, na to siatka (lub włókna) na siatkę kable do ogrzewania no i 8 cm wylewka, do okoła ścian styropian 1 cm. Mam pytanko, czy pod siatkę dawać jakieś podkładki żeby ją podnieść trochę do góry ??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 15.04.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 No to jeszcze, forumowicze po 'miksokrecie', dorzućcie info o cenach 'waszych' firm. Też mnie intersuje Wrocław, jak autora wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 15.04.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 A kto zna takich zuchów co robią fajno ta maszynką w Wawie??? PS.Janzar mam dom bez piwnic to i chcę dać ogrzewanie podłogowe na prawie całym dole i na to cienkie drewno około 1 cm to jak powinna wg Ciebie wyglądać sprawa ile czego tzn styropinku itd???i czy dawać papę termozgrzewalna??? oto zuychy których polecam w okolicach Warszawy http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=42802 w twoim przypadku wzorowe warstwy na chudym betonie powinny wyglądać tak; -papa termo przeciw kapilarnemu przenikaniu wilgoci z gruntu -folia bud jako dystans między papą a styropianem -styropian FS 20 LUB EPS 100 ( to to samo ) 10 cm -folia budowlana jako warstwa poślizgowa a u ciebie styropian górna warstwa 5 cm z ekranem aluminiowym -jastrych grubośc min 7 cm -taśma brzegowa -plastyfikator do zaprawy -włokno polipropylenowe jako zbrojenie przeciwskurczowe -dylatacje w odpowiednich miejscach po okresie ok 7-8 tydoni cienkie drewno panele lub parkiet na wszystkie te warstwy trzeba ok 19 cm pozdrawiam JZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 15.04.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 planuje zrobić tak: na żelbetowej płycie ułożę styrodur, na to 2 razy folia, na to siatka (lub włókna) na siatkę kable do ogrzewania no i 8 cm wylewka, do okoła ścian styropian 1 cm. Mam pytanko, czy pod siatkę dawać jakieś podkładki żeby ją podnieść trochę do góry ?? Pozdrawiam czy pod płytą jest piwnica czy to podłoże na gruncie bo jeśli na gruncie to bezwzględnie izolacja przeciw kapilarnemu przenikaniu wilgoci z gruntu,nawet gdy budynek jest podniesiony na styrodurze należy zastosować podkładki dystansowe ok. 3 cm pozdrawiam jz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 15.04.2005 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 JANZAR danke za szybką odpowiedz ale dopytam sie jeszcze bo przewidzałem na to wszystko 17 cm na "gotowo" czy uważasz a raczej jak uważasz gdzie mogę "ukraść" te dwa centymetry ??Co prawda jestem jeszcze przed zamawianiem okien ale za chwilę przyjada je je obmierzać i będę musiał im podać dokładnie ile będzie miała podłoga na gotowo(chodzi o okno wyjściow na taras:):)I pytanie numer 2 czy dawać jakąś siatkę zbrojeniowa tak to sie chyba nazywa??:))) PS.Wiesz pod te 17 zrobiłem też schody:):) A co radzisz dać na górze mam strop teriwa zalany i chiałem dać styropian 5 + 5 wylewki i podłoga około 2 cm co o tym myślisz "maj masta"albo jak mówią chłopaki z Shaolin "szifu":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 16.04.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 JANZAR danke za szybką odpowiedz ale dopytam sie jeszcze bo przewidzałem na to wszystko 17 cm na "gotowo" czy uważasz a raczej jak uważasz gdzie mogę "ukraść" te dwa centymetry ??Co prawda jestem jeszcze przed zamawianiem okien ale za chwilę przyjada je je obmierzać i będę musiał im podać dokładnie ile będzie miała podłoga na gotowo(chodzi o okno wyjściow na taras:):)I pytanie numer 2 czy dawać jakąś siatkę zbrojeniowa tak to sie chyba nazywa??:))) PS.Wiesz pod te 17 zrobiłem też schody:):) A co radzisz dać na górze mam strop teriwa zalany i chiałem dać styropian 5 + 5 wylewki i podłoga około 2 cm co o tym myślisz "maj masta"albo jak mówią chłopaki z Shaolin "szifu":) 0,5 papa termo 8 styropian 6,5 jastrych i 2 do dyspozycji włókno polipropylenowe jako zbrojenie przeciwskurczowe zastępujące siatkę stalową A co radzisz dać na górze mam strop teriwa zalany i chiałem dać styropian 5 + 5 wylewki i podłoga około 2 cm tu jest dobrze pozdrawiam janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 18.04.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Janzar bardzo Ci dziękuje za rzeczową pomoc i mój stan uspokojenia że są tu tacy fachowcy jak Ty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafu2 19.04.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 taka gazeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 19.04.2005 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 taka gazeta ???????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nogarda 20.04.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Hej. Czytam, czytam i dalej nie jestem pewna. Pewnie dlatego, że większość z Was buduje a nie remontuje.... Mam pytanie do Janzara, ale najpierw opis sytuacji: -dom około stuletni, niepopiwniczony na fundamencie z otoczaków. -w tym momencie wylany chudziak (to znaczy wylany już dawno, ale nic na nim nie ma) i zbity tynk ze ścian -ściany lekko krzywe -chcemy mieć podłogówkę i na tych mniej krzywych ścianach tynk a na pozostałych płyty. I teraz pytania: -co najpierw: tynki, czy podłoga (czyli od czego dylatacja) - czy któraś z folii ma wychodzic nad poziom 0 (oczywiście oprócz tych paru centymetrów co sie je potem obcina przy zerze) Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 20.04.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Hej. Czytam, czytam i dalej nie jestem pewna. Pewnie dlatego, że większość z Was buduje a nie remontuje.... Mam pytanie do Janzara, ale najpierw opis sytuacji: -dom około stuletni, niepopiwniczony na fundamencie z otoczaków. -w tym momencie wylany chudziak (to znaczy wylany już dawno, ale nic na nim nie ma) i zbity tynk ze ścian -ściany lekko krzywe -chcemy mieć podłogówkę i na tych mniej krzywych ścianach tynk a na pozostałych płyty. I teraz pytania: -co najpierw: tynki, czy podłoga (czyli od czego dylatacja) - czy któraś z folii ma wychodzic nad poziom 0 (oczywiście oprócz tych paru centymetrów co sie je potem obcina przy zerze) Z góry dzięki za odpowiedź. witam wyżej opisałem podobną sytuację sugeruję aby jastrych wykonać jako jeden z ostatnich elementow remontu czyli po tynkach z dobrą izolacją przeciwilgociową pozdrawiam janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 29.08.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 do posadzek tylko PosGlanc zapraszam na http://www.posglanc.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts