Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Namiary na Mixokreta

PAJONK

Recommended Posts

Cześć. Szukam namiarów na firmę do posadzek z mixokreta - Wrocław.

Dzięki i pozdrawiam.

Co prawda nie mam namiarów na okolice Wrocławia, ale odpal GOOGLE a coś na pewno znajdziesz:) lub Panorama Firm.

Za to podaję tel. do gościa któy robił mi wylewki, Kazimierz Światowski 602523765, gość jest naprawdę dobry, dlatego ma mnóstwo zamówień:), robi wylewki w Poznaniu i okolicach, oraz Turek, Konin i okolice.

Pozdrawiam

A kto zna takich zuchów co robią fajno ta maszynką w Wawie???

PS.Janzar mam dom bez piwnic to i chcę dać ogrzewanie podłogowe na prawie całym dole i na to cienkie drewno około 1 cm to jak powinna wg Ciebie wyglądać sprawa ile czego tzn styropinku itd???i czy dawać papę termozgrzewalna???

planuje zrobić tak: na żelbetowej płycie ułożę styrodur, na to 2 razy folia, na to siatka (lub włókna) na siatkę kable do ogrzewania no i 8 cm wylewka, do okoła ścian styropian 1 cm. Mam pytanko, czy pod siatkę dawać jakieś podkładki żeby ją podnieść trochę do góry ??

Pozdrawiam

A kto zna takich zuchów co robią fajno ta maszynką w Wawie???

PS.Janzar mam dom bez piwnic to i chcę dać ogrzewanie podłogowe na prawie całym dole i na to cienkie drewno około 1 cm to jak powinna wg Ciebie wyglądać sprawa ile czego tzn styropinku itd???i czy dawać papę termozgrzewalna???

oto zuychy których polecam w okolicach Warszawy

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=42802

w twoim przypadku wzorowe warstwy na chudym betonie powinny wyglądać tak;

-papa termo przeciw kapilarnemu przenikaniu wilgoci z gruntu

-folia bud jako dystans między papą a styropianem

-styropian FS 20 LUB EPS 100 ( to to samo ) 10 cm

-folia budowlana jako warstwa poślizgowa a u ciebie styropian górna warstwa 5 cm z ekranem aluminiowym

-jastrych grubośc min 7 cm

-taśma brzegowa

-plastyfikator do zaprawy

-włokno polipropylenowe jako zbrojenie przeciwskurczowe

-dylatacje w odpowiednich miejscach

po okresie ok 7-8 tydoni cienkie drewno panele lub parkiet

na wszystkie te warstwy trzeba ok 19 cm

pozdrawiam JZ

planuje zrobić tak: na żelbetowej płycie ułożę styrodur, na to 2 razy folia, na to siatka (lub włókna) na siatkę kable do ogrzewania no i 8 cm wylewka, do okoła ścian styropian 1 cm. Mam pytanko, czy pod siatkę dawać jakieś podkładki żeby ją podnieść trochę do góry ??

Pozdrawiam

czy pod płytą jest piwnica czy to podłoże na gruncie bo jeśli na gruncie to bezwzględnie izolacja przeciw kapilarnemu przenikaniu wilgoci z gruntu,nawet gdy budynek jest podniesiony

na styrodurze należy zastosować podkładki dystansowe ok. 3 cm

pozdrawiam jz

JANZAR danke za szybką odpowiedz ale dopytam sie jeszcze bo przewidzałem na to wszystko 17 cm na "gotowo" czy uważasz a raczej jak uważasz gdzie mogę "ukraść" te dwa centymetry ??Co prawda jestem jeszcze przed zamawianiem okien ale za chwilę przyjada je je obmierzać i będę musiał im podać dokładnie ile będzie miała podłoga na gotowo(chodzi o okno wyjściow na taras:):)I pytanie numer 2 czy dawać jakąś siatkę zbrojeniowa tak to sie chyba nazywa??:):)))

PS.Wiesz :) pod te 17 zrobiłem też schody:):):)

A co radzisz dać na górze mam strop teriwa zalany i chiałem dać styropian 5 + 5 wylewki i podłoga około 2 cm co o tym myślisz "maj masta"albo jak mówią chłopaki z Shaolin "szifu":):)

JANZAR danke za szybką odpowiedz ale dopytam sie jeszcze bo przewidzałem na to wszystko 17 cm na "gotowo" czy uważasz a raczej jak uważasz gdzie mogę "ukraść" te dwa centymetry ??Co prawda jestem jeszcze przed zamawianiem okien ale za chwilę przyjada je je obmierzać i będę musiał im podać dokładnie ile będzie miała podłoga na gotowo(chodzi o okno wyjściow na taras:):)I pytanie numer 2 czy dawać jakąś siatkę zbrojeniowa tak to sie chyba nazywa??:):)))

PS.Wiesz :) pod te 17 zrobiłem też schody:):):)

A co radzisz dać na górze mam strop teriwa zalany i chiałem dać styropian 5 + 5 wylewki i podłoga około 2 cm co o tym myślisz "maj masta"albo jak mówią chłopaki z Shaolin "szifu":):)

0,5 papa termo

8 styropian

6,5 jastrych

i 2 do dyspozycji

włókno polipropylenowe jako zbrojenie przeciwskurczowe zastępujące siatkę stalową

A co radzisz dać na górze mam strop teriwa zalany i chiałem dać styropian 5 + 5 wylewki i podłoga około 2 cm

tu jest dobrze

pozdrawiam janzar

Hej.

Czytam, czytam i dalej nie jestem pewna. Pewnie dlatego, że większość z Was buduje a nie remontuje.... Mam pytanie do Janzara, ale najpierw opis sytuacji:

-dom około stuletni, niepopiwniczony na fundamencie z otoczaków.

-w tym momencie wylany chudziak (to znaczy wylany już dawno, ale nic na nim nie ma) i zbity tynk ze ścian

-ściany lekko krzywe ;)

-chcemy mieć podłogówkę i na tych mniej krzywych ścianach tynk a na pozostałych płyty.

I teraz pytania:

-co najpierw: tynki, czy podłoga (czyli od czego dylatacja)

- czy któraś z folii ma wychodzic nad poziom 0 (oczywiście oprócz tych paru centymetrów co sie je potem obcina przy zerze)

Z góry dzięki za odpowiedź.

Hej.

Czytam, czytam i dalej nie jestem pewna. Pewnie dlatego, że większość z Was buduje a nie remontuje.... Mam pytanie do Janzara, ale najpierw opis sytuacji:

-dom około stuletni, niepopiwniczony na fundamencie z otoczaków.

-w tym momencie wylany chudziak (to znaczy wylany już dawno, ale nic na nim nie ma) i zbity tynk ze ścian

-ściany lekko krzywe ;)

-chcemy mieć podłogówkę i na tych mniej krzywych ścianach tynk a na pozostałych płyty.

I teraz pytania:

-co najpierw: tynki, czy podłoga (czyli od czego dylatacja)

- czy któraś z folii ma wychodzic nad poziom 0 (oczywiście oprócz tych paru centymetrów co sie je potem obcina przy zerze)

Z góry dzięki za odpowiedź.

witam

wyżej opisałem podobną sytuację

sugeruję aby jastrych wykonać jako jeden z ostatnich elementow remontu czyli po tynkach z dobrą izolacją przeciwilgociową

pozdrawiam janzar

• 9 years później...